Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

bounce  

Wysłany: 2006-09-23, 10:24   

angelo napisał/a:
zmartwychwstanie duszy do nowego życia, w nowym ciele

A przeczytaj 1 Kor.15:45 -"Pierwszy czlowiek Adam stał sie DUSZA ZYJACA"

Dusza to inaczej zycie,to inaczej my,i jezeli czlowiek umiera umiera tez jego dusza.

angelo 

Wysłany: 2006-09-23, 10:30   

Reinkarnacja
Istnieje bardzo dużo książek i relacji z seansów regresji hipnotycznej,potwierdzających istnienie reinkarnacji.Np DR ANDRZEJ KACZOROWSKI: Spełniam życzenie Czytelników i od tego numeru zaproponuję coś niemal sensacyjnego - opowiedziane w czasie hipnozy przeżycia pacjentów z ich poprzednich wcieleń. Często prosiliście Państwo o bardziej szczegółowe informacje na temat hipnozy regresyjnej (cofanie wieku nawet do pierwszych minut życia), reinkarnacyjnej (cofanie do poprzednich wcieleń) i progresyjnej (wychodzenie pamięcią w przyszłość). Wszystkie te typy hipnoz wydają się zjawiskami niemal sensacyjnymi... i takie są. Nie chcę nikogo przekonywać, że w czasie seansu hipnozy cofającej pamięć pacjenta w czasie, mamy do czynienia ze zjawiskiem stuprocentowo rzeczywistym. Jednak po latach przeprowadzania takich seansów czuję, że mam do czynienia z jakiegoś typu rzeczywistością. Sam jestem do niej przekonany. Czy Państwo przyjmiecie to podobnie? Zobaczymy... Ten tekst jest zapisem prawdziwego seansu. Jest on także pierwszą z cyklu opowieścią o tym, co w czasie sztucznie wywołanego snu,pacjenci opowiadają o swoich poprzednich bytach na Ziemi{oczywiście nie ujawniam danych pacjentów}.Zapewniam,ze moje seanse tego typu są rzeczywiście sensacyjne.A więc zapraszam w inną rzeczywistość,taką,która zdominowała obecne zycie wspominających osób.Cd.na stronie:
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=581
Reinkarnacja świadczy,że nasza właściwa istota dusza,duch,.nie umiera.Umiera tylko fizyczne ciało.Dlaczego moje poprzednie posty na temat reinkarnacji zostaly usunięte z tej strony? Były umieszczone przed angelą.Przy okazji serdecznie pozdrawiam moją imienniczkę.angelo
Pozdrawiam .angelo

[ Dodano: 2006-09-23, 10:34 ]
bounce
w jakiej wierze jest wyznawane,ża dusza też umiera z cialem? To co piszesz,jest dla mnie nowe.pozdrawiam.angelo

bounce  

Wysłany: 2006-09-23, 10:36   

Jesli masz w domu Biblie,przeczytaj:
Ezechiela 18:4 "Oto wszystkie dusze naleza do mnie.Jak dusza ojca tak i dusza syna nalezy do mnie.DUSZA KTORA GRZESZY TA UMRZE"

[ Dodano: 2006-09-23, 10:38 ]
angelo, To jest napisane w Bibilii,a Swiadkowie Jehowy(ktorymi sa moi rodzice i ja pragne zostac) opieraja swoje zycia calkowicie na Biblii.

angelo 

Wysłany: 2006-09-23, 10:46   

bounce
Dowody na istnienie reinkarnacji są w Biblii i innych Pismach Świętych. Potwierdzają ją regresingi do poprzednich wcieleń,które przeprowadziło już bardzo dużo osób,głównie ze względoNie wiem dlaczego ty chcesz umierac,jak masz zapewnione życiewieczne.Nawet jak bys chciał,to twoja dusza nie umrze.Chociaż Ty mozesz wierzyć w jej smierc. Reinkarnacja

[ Dodano: 2006-09-23, 10:56 ]
bounce
Człowiek ma wolna wolę i może wierzyć w co chce.Do wiary Świadkow Jehowy mam pewne zastrzeżenia. Pozdrawiam.angelo.

bounce  

Wysłany: 2006-09-23, 11:11   

angelo napisał/a:
Dowody na istnienie reinkarnacji są w Biblii i innych Pismach Świętych.

Biblia i Pismo Świete jest jedno,i to jest to samo.
A mozesz podac przyklad?

No oczywiscie kazdy moze wierzyc w co chce,przeciez ja tego nie kwestionuje,tylko powiedz,wierzysz w zmartwychwstanie?

angelo 

Wysłany: 2006-09-23, 11:11   

bounce
Całe nieszczęście wielu religii polega na tym,że swoje życie opierają na dogmatach wiary,które niby wynikają z ich Ksiąg Świętych.Wbija im się do głowy,żeby w nie wierzyli na ślepo,a jak nie wierzysz,to cię wyrzucą.Całe swoje życie trzeba opierać na Bogu i Chrystusie,którzy przez Swojego Ducha są obecni w każdym czlowieku.Pisze o tym w Biblii i każdy może to sprawdzić.U Świadków Jehowy jest tak jak piszesz.Oni całe swoje życie opierają na Biblii.Biblia powinna być wg mnie drogą do Boga,ale nigdy nie może Go zastąpić.Teraz wiesz dlaczego nie jestem Świadkiem Jehowy?Chociaż jako ludzie,są bardzo uczciwi, porządni i szczerzy.Pozdrawiam.angelo

bounce  

Wysłany: 2006-09-23, 11:19   

angelo napisał/a:
Całe swoje życie trzeba opierać na Bogu i Chrystusie,

Zgadzam sie.

angelo napisał/a:
którzy przez Swojego Ducha są obecni w każdym czlowieku.Pisze o tym w Biblii i każdy może to sprawdzić.

Czy mam rozumiec ze Bóg i Jego syn Jezus Chrystus są w kazdym czlowieku?

No ale jezeli jestes osoba wierzaca to modlisz sie "Nasz Ojcze w NIEBIOSACH;Niech sie dzieje twoja wola jak w NIEBIE tak i na ziemi"

angelo 

Wysłany: 2006-09-23, 11:28   

bounce
Dla nas Biblia moze byc Pismem Świętym,a dla innych jest nią Bhagaavadgita,Koran,Księga Mormona,Tipitaka,Wedy,Upaniszady,Awesta,V Ewangelia,Ewangelia Jezusa,Trzeci Testament itd.Z tego co pisze w Biblii,wierzę w zmartwychwstanie,ale duszy ,a nie ciała.Nie mogę wierzyć inaczej,bo tam tak pisze.Bog dał mi na to rozum,a zwlaszcza umysł,żebym się nimi poslugiwał.
W Biblii pisze,że Po swojej śmierci Jezus otworzył swoim uczniom umysły,żeby mogli zrozumieć Pisma Święte.Umysł to nie to samo co rozum.Sprawy duchowe,trzeba duchowo poznawać,tak jak pisze w Biblii.Pozdrawiam angelo.
PS.Regresingi to nie bajki,tylko rzeczywistość.Każdy się może poddać tej terapi,lub być jej świadkiem.Była przeprowadzana nawet w telewizji Polsat,na oczach milionow telewidzów.

[ Dodano: 2006-09-23, 11:36 ]
Modlę się swoimi słowami.Skupiam uwagę na miejscu,gdzie jest we mnie Duch Boży,lub Duch Chrystusowy.Liczą się nie mechaniczne słowa,tylko mowa serca człowieka.To,że Bóg i Chrystus są w nasobecni .przez Swojego Ducha.Na to jest potrzeny dłuzszy artykuł z cytatami z Biblii.Może mam go napisać?

bounce  

Wysłany: 2006-09-23, 11:45   

No to po potrzebne zmartwychwstanie skoro istanieje reinkarnacja?

angelo napisał/a:
Z tego co pisze w Biblii,wierzę w zmartwychwstanie,ale duszy ,a nie ciała

Wierzysz,ale w Bibilii pisze,że dusza a ciało to to samo.

angelo 

Wysłany: 2006-09-23, 17:30   

Powtarzający się cykl zmartwychwstania duszy do ciala,to jest reinkarnacja.Nie możesz brać pod uwagę tylko jednego cytatu z Biblii.Wielokrotnie pisze w innych miejscach Biblii,że człowiek składa się z ducha,duszy i ciala.Świadkowie widzą tylko ciało fizyczne.Dlaczego odrzucają istnienie duszy i ducha?Teraz oni mają podobno nowe tłumaczenie Biblii i te fragmenty,które nie zgadzały się z ich zasadami wiary,zostały usunięte.Nie wiem jakim przekładem Ty się posługujesz.
Temat człowiek:duch,dusza,ciało...jest dobrze opisany na forum Biblia2 i dopiero zaczyna się dyskusja.Podam Ci link do tego tematu:
Na pewno wielokrotnie stwierdziłeś,że choć Biblia jest jedna,to różne kościoły ją różnie interpretują.A kto ma rację? Wszyscy uważają,że tylko oni mają rację.
http://biblia.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=754

jusia_like  

Wysłany: 2006-09-23, 18:17   
   Polecający: Google

angelo napisał/a:
,Ewangelia Jezusa

nie wiedziałam że istnieje ewangelia Jezusa :zdziwko:
angelo napisał/a:
wierzę w zmartwychwstanie,ale duszy ,a nie ciała

więc skoro zaczytany jestes w bibli to powiennienes wierzyc że zmartwychwstaje dusza a ciało pozostaje na ziemi.
Czyli Angelo w co Ty tak konkretniej wierzysz skoro do każdej religi masz jakies ale; ale w sumie wierzysz.. tylko w co ?? Tworzysz własną religie ?? :chytry:

Sushi007  

Wysłany: 2006-09-23, 18:51   

Ja tam wręcz nie moge doczekać się śmierci :/ to życie zaczyna mnie powoli denerwować
A co do tematu sorki że sie wtrące:
Cytat:
nie wiedziałam że istnieje ewangelia Jezusa :zdziwko:

Baa podobno istnieje tak jak Ewangelia Filipa, Pawła, Judasza, Marii Magdaleny i wiele wiecejO.o

bounce  

Wysłany: 2006-09-23, 19:36   

angelo napisał/a:
Nie wiem jakim przekładem Ty się posługujesz.

Posluguje sie Pismem Świetym w przekladzie nowego swiata.
Biblia jest jedna ale kazda religia ja inaczej przeklada i inaczej interpretuje.

Posłuże się tutaj ksiąką "Prowadzenie rozmow na podstawie Pism"
W Bibilii slowo "dusza" jest tlumaczeniem hebrajskiego ne'fesz i greckiego psy-che'.Ze sposobu uzycia tego slowa w Bibilii wynika ze duszą jest czlowiek lub zwierze badz tez zycie ,ktorym cieszy sie czlowiek lub zwierze.Jednakze zdaniem wielu "duszą" jest niematerialna,duchowa czesc istoty ludzkiej,ktora dalej zyje po smierci ciala.Wedlug innych jest to pierwiastek zycia.

I wezmy na przyklad Ksiege Rodzaju 2:7 "I Jehowa Bóg ksztaltowal czlowieka z prochu ziemi i wdmuchiwal z jego nozdrza dech zycia i stal sie czlowiek DUSZA ZYJACA"(Warto zaznaczyc ze nie jest tu powiedziane jakoby czlowiekowi DANO DUSZE tylko ze STAL SIE DUSZA,zyjaca osoba)

Wiec sprawe duszy potwierdzaja uczeni nie bedacy Świadkami Jehowy:
"W Starym Testamencie nie ma dychotomii[dwudzielnosci] ciala i duszy.Izraelita widzial rzeczy konkretnie w calosci uwazal wiec ze ludzie to osoby a nie cos zlozonego.Wyraz ne'fesz mimo ze jako jego odpowiednika uzywa sie w tlumaczniu naszego slowa dusza,nigdy nie oznacza duszy odrebnej od ciala czy od pojedynczej osoby.(...) (New Catholic Encyclopedia,1967,t.XIII,ss 449,450)

"Bedac daleko od tego by stanowic jedna 'czesc' tworzaca z cialem istote zwana czlowiekiem,dusza oznacza calego czlowieka jako byt ozywiony duchem zycia.(...)Obiektywnie rzecz biorac 'duszą' nazywa sie wszystko co zyje,nawet zwierze"(Slownik teologii biblijnej,Pallotinum,Poznan-Warszawa 1982,ss 238,239)

Jesli zas chodzi o reinkarnacje:
Wiara w odradzanie sie w jedna lub wiecej nastepujacych po sobie form zycia ludzkiego badz zwierzecego.Zazwyczaj chodzi o poglad ze nieuchwytna "dusza" odradza sie w innym ciele.

Stosujac hipnoze mozna wydobyc wiele informacji zarejestrowanych w mozgu.Hipnotyzerzy docieraja do pokladow podswiadomosci.Ale skad biora takie wspomnienia? Byc moze dowiedziales sie czegos o jakichs ludziach z ksiazki,filmu albo telewizji.Jezeli postawisz siebie w ich sytuacji moze to wywrzec na tobie niemal tak silne wrazenie jak gdyby to byly twoje wlasne przezycia.Moglo to miec miejsce tak dawno temu ze juz zapomniales jak to naprawde bylo,hipznoza przywolala jednak na pamiec twoje przezycia w takiej formie jakbys sobie przypomnial "inne zycie".Ale gdyby to polegalo na prawdzie czyz takie wspomnienia nie nawiedzalyby kazdego? A przeciez tak nie jest.Warto podkreslic ze coraz wiecej sadow w roznych stanach USA nie uznaje swiadectwa uzyskanego pod dzialaniem hipnozy.W roku 1980 Sąd Najwyzszy Stanu Minnesota orzekl iz "z najsummienniejszych ekspertyz wynika ze zaden biegly nie moze z cala pewnoscia powiedziec czy wszystkie wspomnienia ozywione hipnoza albo jakis fragment tych wspomnien jest prawda,klamstwem czy tylko czcza gadanina-wypelnieniem istniejacych luk fantazjowaniem.Z naukowego punktu widzenia wyniki takie nie moga byc uznane za dokladne"(State v. Mack, 292 N.W.2d 764)

angelo 

Wysłany: 2006-09-24, 19:52   

jusia_like i Sushi007
1.Pełny tytuł ,,Ewangelii Jezusa" jest taki:,,To jest Moję Słowo Alfa i Omega.Ewangelia Jezusa.Objawienie Chrystusowe jakie znają już prawdziwi chrześcijanie na całym świecie''.Liczy sobie prawie 1300stron.
2.Wierzę w Boga i Jego Syna Chrystusa.Nie tworzę nowej religii.

[ Dodano: 2006-09-24, 20:03 ]
bounce
Więcej i dokładniej na podane przez ciebie tematy pisze w Nowym Testamencie.
Regresing nie jest hipnozą. Zawsze znajdą sie powody,żeby w coś wierzyć ,lub nie wierzyć.Dzięki regresingowi przybywa tych wierzących.

jusia_like  

Wysłany: 2006-09-24, 20:27   
   Polecający: Google

angelo napisał/a:
1.Pełny tytuł ,,Ewangelii Jezusa" jest taki:,,To jest Moję Słowo Alfa i Omega.Ewangelia Jezusa.Objawienie Chrystusowe jakie znają już prawdziwi chrześcijanie na całym świecie''.Liczy sobie prawie 1300stron.

czy jest to uznane przez kościół i praktykowane ?/ więc dlaczego nie zostalo właczone do kanonu ewangwelii :chytry:

Odpowiedz do tematu