Nikt naprawde nie wie czy istnieje takie cos jak dusza. To sa tylko wierzenia. Dowiemy sie o tym dopiero po smierci, o ile sie dowiemy. Tak chrzescijanstwo glosi ze czlowiek sklada sie z duszy i ciala. ja w to wierze ale jak by tak naprawde pomyslec to nie wiadomo co jest naprawde po smierci. i raczej jak tego sie dowiemy to juz nikomu o tym nie powiemy:)
Ja nie wierzę w takie cos jak raj czy piekło wg. mnie po smierci jest nicość. Bóg to jest jakies przekonanie, nikt nie jest w stanie udowodnić, ze istnieje "zycie po smierci". Wiem tylko, ze przy smierci klinicznej widzi sie korytarz pełen swiatła, ale to jest pewnie stan swiadomosci, wtedy człowiek na pewno nie jest w stanie pojąc co sie dzieje.
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
Ostatnio zmieniony przez kanarinho18 2008-08-23, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Ja raczej nie zastanawiałem się czy pójdę do piekła cy do nieba. Często zastanawiałem się co by było gdyby mnie niebyło albo co bym zrobił na 7 dni przed śmiercią. Inni zawsze chcą się bawić, ćpać czy coś I nigdy nie znalzałem dobrej odpowiedzi - bo chyba tu dobrze odpowiedzieć się nie da. Ale rozmyślając ostatnio stwierdziłem że chciałbym coś zostawić po sobie na tym świecie. I chyba znalazłem swoją odpowiedz... Chciałbym oddać wszystkie nadające się do przeszczepu organy. Mi by sie nie przydały a komuś ... kto wie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum