Jeśli chodzi o sprawy, które w sposób oczywisty mogą zaważyć na moim lub kogoś życiu, to nie pozwalam sobie na spontaniczność, wtedy nie ma na nią miejsca. Staram się przemyśleć różne za i przeciw, poradzić się kogoś i dopiero podjąć decyzje. Ale gdy sprawy są mniej istotne, pomysł ciekawy i możliwy do zrealizowania od zaraz - czemu nie ^^ wtedy spontan to jest to ;P
Ja mam pytanie, jak spontanicznie rozstrzygnąć co jest ważne co nie?
Jeśli masz przed sobą wybór studiów albo wybór - jechać ze znajomymi na cały dzień gdzieś tam, żeby się zabawić, to chyba na pierwszy rzut oka widać, która decyzja będzie miała istotniejsze konsekwencje.
Wydaje mi się, że jestem spontaniczna, ale to wszystko zależy od sytuacji. W sprawach, które są bardzo istotne, ważnie, gdy trzeba podjąć jakąś decyzję to staram się wszystko dokładnie przemyśleć, aż do znudzenia, by nie podjąć pochopnej decyzji, wtedy myślę, kombinuję, analizuję, co sie da i na ile potrafię, w rozmowach raczej jestem spontaniczna, szybko myślę poza tym często ze znajomymi realizujemy pomysły, które zrodziły się tak po prostu, ad hoc.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum