Czy umiecie być spontaniczni, podejmować decyzje kierując się potrzeba chwili, bez wcześniejszego zastanawiania się nad tym? A jeśli tak, to jak często wam się to zdarza.? A może odwrotnie wszystko co zrobicie musi być najpierw dokładnie przemyślane i zaplanowane, a spontaniczność jest dla was oznaka nieodpowiedzialności?
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
czesto zdaza mi sie ze moja decyzja zapada pod wplywem chwili, nie oceniam tego jako nieodpowiedzialnosc bo tez zalezy w czym ta decyzja zapada decyzje ktore musze przemyslec raczej sa w waznych sprawach ale przewanie tez nie zastanawiam sie nad niczym spontanicznosc towarzyszy mi raczej w wiekszosci sytuacjach
Czy umiecie być spontaniczni, podejmować decyzje kierując się potrzeba chwili, bez wcześniejszego zastanawiania się nad tym?
ja jestem zdecydowanie spontaniczna. Choc jeśli chodzi o cos co ma jakiś powazny wpływ na moje życie <szkoła studia> to wymaga to jednak zastanowienia. Spontaniczność jest fajna bo naturalna- nie wymaga kryzysowego zastanawiania sie nad problemem
Nie uważam spontanicznoście za nieodpowiedzialność
na pewno należy być spontanicznym ale bez przesadyzmów... Spontanicznym można być w jakichś błachych sprawach... kiedy ta spontaniczna decyzja nie ma wpływu na całe nasze życie... Ja jestem akurat osóbką spontaniczną ale jeżeli sytuacja wymaga to niekiedy rozważam pewne sprawy tygodniami...
Wysłany: 2006-11-18, 20:09
Polecający: dzięki sobie:)
A ja jestem tak bardzo spontaniczna,że aż sama się tego boję,bo zdarza się,że póżniej żałuję tego co zrobiłam,czy powiedziałam.Ale wcale nie mam zamiaru tego zmieniać w końcu czegoś w życiu trzeba żałować
_________________ Dishman o co chodzi z tymi linkami???
spontaniczność jest fajna najbardziej lubię spontaniczne wypady gdziekolwiek, jeden telefon, pakujesz rzeczy i jedziesz, ehhh
spontanicznosc to nie bezmyślność bo sie myśli, tyle ze krótko
Wysłany: 2006-11-19, 22:22
Polecający: Jakoś tak wyszło ^^
No ja jestem chyba dosc spontaniczna osoba. Czesto podejmuje decyzje bardzo szybko co wcale nie znaczy, ze sa nieodpowiedzialne badz tez nieptrzemyslane ( czasem wystarczy mi pare sekund lub minut na przemyslenie czegos waznego ;p). Tak bylo np z wyjazdem na woodstock. Dowiedzialem sie o nim 2h przed wyjazdem i szybka decyzja jechac czy nie jechac. Pojechalem i nie zaluje
Wysłany: 2006-11-27, 22:49
spoko loko life is spontan jak mawia moj kumpel
staram sie byc spontaniczny, chociaz nie zawsze wychodzi ale jak nie wychodzi to przynajmniej smiesznie jest
cu
_________________ Gość, czy widzisz to co ja ?? Coraz wiecej na tym świecie zła...
Wysłany: 2006-12-04, 18:30
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Generalnie przemyślam wszystko. Im ważniejsze decyzje, tym dłużej się nad nimi zastanawiam. Gorzej kiedy trzeba decydować w lot - wtedy jestem spontaniczny (albo szybko myślę )
W rozmowach ze znajomymi jestem spontaniczny.
Nie uważam tej cechy za oznakę nieodpowiedzialności; to tylko mówienie/robienie tego, czego akurat się chce.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Staram się przemysleć to co chce zrobić,jednak słabo mi to wychodzi. Czasami mam przez to tylko więcej zmartwień ale tak już mam. Co mi do łba strzeli to robie
_________________ Pamiętaj, że minuta gniewu odbiera Ci 60 sekund szczęścia......
W rzeczach bardzo ważnych podchodzę raczej racjonalnie, zastanawiając się głębiej itp. W rzeczach mniej ważnych pozwalam sobie czasami na spontaniczność.
_________________ Pada śnieg, pada śnieg,dzwonią dzwonki sań. Co za radość, gdy saniami tak można jechać w dal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum