nie jestem rasistka! ale obecnie mieszkam wsrod samych arabow (taka dzielnica:( ) i mam ich naprawde dosc, jakie oni rzeczy wyrabiaja! jedza w nocy bo allach spi i nie widzi strach wogole kolo nich chodzic! a poza tym lubia czarnowlose polki:( co mi przeszkadza bo raz mnie chcieli porwac:( dobrze ze moj mezczyzna zdarzyl na czas:)
_________________ kiedy noc odchodzi ... budze sie by z Toba byc.....
Szczerze to ja zyje chwilą, nie planuje co bede robiła za 10-15 lat bo po co sie przejmować tak ten świat jest do bani na maxa, pod każdym względem, a w szczególności jak bedziemy miec takich polityków jak mamy to może już za pare lat doprowadza nasze państwo do bankructwa...wieć wiecie lepiej za dużo nie planować bo w przyszłości może sie wszystko obrócić o 180 stopni
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-09-22, 17:52
HajperGT napisał/a:
każdy kto wierzy w Jihad... jest tym Arabem którego należy zamknąć na terenie jakiegoś kalifatu tam...
Żeby nie było rasistowsko to proponuję, każdy kto rozumie Jihad jako nawracanie przemocą jest tym kogo należy zamknąć. Choć niestety nasze normy cywilizacyjne nakazują poczekać, aż coś w kierunku nawracania siłą zacznie robić.
HajperGT napisał/a:
przed takimi ludźmi należy zamknąć europejską globalną wioskę - mieliśmy już przykłady że arabów najlepiej byłoby zamknąć gdzieś i uczyc cywilizacji : ]
Arabowie wierzą w Dżihad i to jest na zasadzie tego że sie z tym juz urodzili i o tym sie mówiło w domu; w szkole; na zebraniach "muzułmanistycznych". Dzihad otacza Arabów niczym klosz i to jest jeden z dogmatów ich wiary. My- Chrześcijanie ( ew. Ateiści, Sataniści czy ktokolwiek ) uważamy to za coś dziwnego; zdrożnego i niezgodnego z tym co jest w naszej wiarze ustalone.
Dlatego patrzymy na to z rozdziawiona buzia mysląc- " Arabowie to niecywilizowani ludzie wierzący w siłe mocnego tak jak w epoce kamienia.." i od razu mówimy że to sa ludzie nieprzystosowani do życia w XI wieku zyjący według norm ustalonych ponad 1000 lat temu ( a swiat sie zmienia)
Dlatego Cięzko zrozumieć czym dla Muzułmana jest dzihad a czym dla Europejczyka ( ktory od zawsze mial dostep do wszystkiego, wolność słow, nie zna poddanstwa i rygoru prawa muzułmanskiego. Mozna na ten temat dyskutowac i i tak nikt sie nie wczuje w to co mysli Islamista i jakimi przy tym prawami sie rządzi.
Co nie znaczy, że należy takich Arabów tolerować. Z nimi trzeba walczyć ucząc ich, po prostu edukując. Mądry Arab nie będzie taki łatwy do manipulowania. Arab, który ma niezła pracę, nie będzie się wysadzał w powietrze, bo po co?
A walcząc z nimi poprzez wysłanie wojsk tylko nakręcamy spiralę nienawiści.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Globalizacja jest pojęciem używanym aby opisać zmiany w społeczeństwach i gospodarce światowej, które wynikają z gwałtownego wzrostu międzynarodowej wymiany handlowej i kulturalnej. Opisuje zwiększenie handlu międzynarodowego oraz inwestycji zagranicznych spowodowanych znoszeniem barier oraz rosnących współzależności między państwami. W ekonomii termin ten oznacza głównie zjawiska związane z liberalizacją wymiany handlowej lub “wolnym handlem”. W bardziej szerokim znaczeniu odnosi się do rosnącej integracji i współzależności między jednostkami działającymi globalnie, czy to na platformie społecznej, politycznej czy ekonomicznej.
a jaki jest wasz stosunek do globalizacji? czy globalizacji mozna sie obawiac? i co myslicie o antyglobalistach?
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum