ja jestem pzreciewnikiem takich swiat jezeli ktos chce to czemu w inne dni nie chodzi tylko akurat w takie swieta to jest zmuszanie nicv wiecej
Częsciowo zgadzam sie z tym. Nie lubie być zmuszana do odwiedzania grobów bliskich. NIestety kiedy zbliża się 1 listopada,czuję jak każdy próbuje wywżeć presje i ciagle powtarza: "Musisz być na cmentarzu!!","No jak ty to sobie wyobrażasz?". A ja naprawdę wole iść sobie sama albo z kims bliskim, w każdy inny dzień i w spokoju pomodlić się czy poprostu pobyć przy grobie...
_________________ Pamiętaj, że minuta gniewu odbiera Ci 60 sekund szczęścia......
Nikt nikogo nie zmusza aby isc 1 listopada na cmentarz. Wiekszość ludzi jest juz poprostu do tego przyzwyczajona. Sam nie mam nic przeciwko temu choc uważam, że to święto nie jest potrzebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum