Czy czujecie się ludźmi wolnymi, jedynymi panami swojego życia? Co w waszym życiu was ogranicza i odbiera wam swobodę działania?
Nie czuje się wolna. Ogranicza mnie grono osób, które wiedzą lepiej co dla mnie jest dobre, za dużo ode mnie oczekują, sprawiają, że czuje się niepewnie.
Obawiam się , że całkowita wolność jest tylko złudzeniem, choćby dlatego, że czy nam się podoba, czy nie, jesteśmy w swej wolności ograniczani faktem, że zależymy od innych (w bardziej lub mniej odczuwalny sposób) . Fakt, że społeczeństwo jest w miarę stabilne, stwarza złudzenie, że żyjemy niezależnie od innych (zapewniają to pieniądze, za które inni robią dla nas to, czego nie potrafimy lub nie chcemy). Wystarczy jednak , aby coś się stało (tak jak w Nowym Orleanie) a wtedy okazuje się ile tak naprawdę warta jest taka wolność.
_________________ myśl wolno - działaj szybko - a po wszystkim analizuj błędy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum