• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

michaelxp91 

Wysłany: 2006-07-03, 20:49   Forum Komputerowe E-comp // Powrót smoka :D

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Chcę przedstawić tutaj już trzecią odsłonę mojego Forum Komputerowego E-comp :) [ odnośnie poprzedniej pisałem tutaj => http://www.forum.nasze.ne...highlight=#9140 ] Niestety, ale jedziemy od nowa... Z powodu zmiany serwera oraz problemów z przeniesieniem bazy danych w poprawnym kodowaniu byłem zmuszony do wystartowania od początku... No niestety, ale mamy nadzieję, że znów osiągniemy jakiś przyzwoity poziom :)

Co się zmieniło ?

Główną zmianą jest serwer :) Zamieniłem usługi rwi.pl na usługi webd.pl i jestem bardzo zadowolony, wielce pozytywna zmiana :) Gdy poprzedni serwer miewał częsty Downtime, ten ma 99,9%, czasami nawet 100% uptime :hyhy: Limit transferu pozostał taki jak był - 4GB / mc, za to powiększyła się powierzchnia dyskowa, ze 100MB na 200MB, z czego 120MB jest przeznaczone na załączniki forum :) No i nowy serwer chodzi również wyraźnie szybciej :)

Drugą szczególną zmianą jest nowa domena. Wcześniej korzystaliśmy z darmowej domeny hostingu, czyli e-comp.rwi.pl, teraz posiadamy nową domenkę e-comp.org :) .org - organizacje niedochodowe, czyli pasuje idealnie do nas :)

Forum tak jak wcześniej stoi na by Przemo 1.12.5, lecz teraz zainstalowane jest również Spider Friendly 1.3.7 i kilka innych małych modyfikacji :) Na razie dostępny tylko jeden styl, lecz już planuje jakiś nowy :) W trakcie tworzenia jest również regulamin forum... Wiem, że powinien być od razu, ale zapomniałem go napisać :)

Zapraszam wszystkich i pozdrawiam :)
Administrator Forum Komputerowego E-comp
=> www.E-comp.org

PS. Jestem chętny do wymiany linków :)

Odpowiedz do tematu