• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Ptaq
2006-03-21, 01:33
Autor Wiadomość

Fantasmagoria  

Wysłany: 2007-01-04, 09:55   

Boże, marzy mi się taki o jakim mówi mictatencuthli.. ale na taki póki co nie mam na tyle floty a i na rozwijanie zainteresowania za wiele czasu też nie.. choć wiadomo, jak się wyjedzie, to dużo przyjemneij się później ładne zdjecie ogląda xD no i do takiego aparattu to i w statyw wartałoby się chyba zaopartzyć.. :oczami:
Fiodor Dostojewski

Fonox 

Wysłany: 2007-01-04, 17:29   

Wiesz skill ejst najwazniejszy :P zaden tam aparat choc duzo pomaga poprostu trzeba chlonac wiedzie i wykozystywac to w praktyce bo co to za satysfakcja ze zdjecia na auto :P Jesli masz umiejetosci to zwyklym apratem zrobisz zdjecia dobre

Statyw ? zalezy co chcesz nim robic :P czy chcesz sie bawic bo w zasadzie jest on malo potrzebny

fazi  

Wysłany: 2007-01-04, 19:18   

Niemniej jednak pomiędzy Twoim Fuji (na marginesie bardziej zaawansowny kompakt, niż hybryda) a przeciętnym lustrem jak choćby 350D jest przepaść. Można mieć dużo skillu, a ograniczenia pozostają.

Statyw? Statyw to pikuś. Poza samym aparatem i podstawowymi akcesoriami kup do tego jeszcze jako taki tele obiektyw.. :kwasny: Mimo wszystko czaje się na 300D.

Fantasmagoria  

Wysłany: 2007-01-04, 20:00   

Hm, nie powiedziałabym, że statyw to pikuś. Jeśli kupujesz dobry aparat to nie kupujesz statywu za 50 zipa, który waży pół tony i rozleci Ci się po dwóch dniach. Chyba by mnie szlag trafił jakbym musiała pół tony złomu dźwigać na górę, a na szczycie on 'w niewiadomych okolicznościach' 'nagle' by odmówił współpracy... ^^' Jeśli chcesz sie zająć fotografią na poważnie i masz juz w tym niejakie doświadczenie to wtedy jeśli Cie stać i nie bedzies uzywal tego 'od swieta' ;raz na ruski rok' to inwestujesz w statyw za 1500 zipa, a to już pewien wydatek.. moj aparat kolo tego kosztował ^^' :D :D :D :rotfl:
Fiodor Dostojewski

fazi  

Wysłany: 2007-01-04, 20:32   

Statyw za 1500zł? A co on ze złota? Po co amatorowi taki? Jak komuś potrzebny statyw za 1500zł to raczej do profesjonalnego studia, a takich ludzi to chyba nie interesują takie zabawki jak 350D. Ja mam statyw za 50zł i jest stabilny, wysoki, nie psuje się i jest lekki. A przeciętny Velbon za nawet 150zł myślę, że spokojnie by starczył do przeciętnego lustra.

Statyw to pikuś bo jak mówię to wydatek max 300zł jeżeli nie chcemy na siłę wydawać kasy. A podstawa czyli najtańsze body typu Canon 350D czy Nikoś D70, pamięć i obiektyw to.. 3000zł? Więc co to jest statyw za 300zł..

Fonox 

Wysłany: 2007-01-04, 21:27   

Cytat:
Niemniej jednak pomiędzy Twoim Fuji (na marginesie bardziej zaawansowny kompakt, niż hybryda) a przeciętnym lustrem jak choćby 350D jest przepaść. Można mieć dużo skillu, a ograniczenia pozostają.

Kompakt ?? to jest kompakt ?? xD lol...

Przepasc czego ? Hybryd chyba

ograniczenia hmm niemam na mysli jakis gowien za 400 zł tylko aparatu ktory bedzie wyposazony w ten SPAM :D wtedy sie mozna bawic bo inaczej ogranieczenia duże

fazi  

Wysłany: 2007-01-04, 22:24   

Kompakt - kompaktowy aparat. Taki co to ma zintegrowany na stałe obiektyw, można powiedzieć. Fuji S5600 to taki rozbudowany kompakt. Hybryda to bardziej Fuji S9600.

Fonox napisał/a:
Przepasc czego ? Hybryd chyba

He? Przepaść w możliwościach. Chodzi mi o takiego Fuji, a pierwszą lepszą lustrzankę.

Fonox napisał/a:
ograniczenia hmm niemam na mysli jakis gowien za 400 zł tylko aparatu ktory bedzie wyposazony w ten SPAM :D wtedy sie mozna bawic bo inaczej ogranieczenia duże

Eee.. Aparatów bez manuala to ja nawet nie brałem pod uwagę. Ograniczenia polegają na używalnych czułościach, zakresach przesłony, czasach itd.

Fantasmagoria  

Wysłany: 2007-01-05, 18:29   

eh. Moi znajomi fotograficzni zapaleńcy chleb gotowi są od ust sobie odjąć byleby mieć statyw godny aparatu. To co oni z nim robić będą to już nie moja sprawa :D ja za bardzo psująca jestem. Potrzebowałabym czegoś jednocześnie lekkiego i trwałego :D hyhy, ale póki co posiadam to co posiadam, na razie i tak okzaji do zdjeci robienia wiele nie bede miala :D A taki statyw raczej nie w studio, ale profesjonalistom w terenie :P :P bo cudwonego statywu na miejscówce nie potzrebujesz, gorzej np jak wyladujesz w jakiejś dżungli :D
Fiodor Dostojewski

fazi  

Wysłany: 2007-01-05, 21:09   

A ja dalej twierdzę, że statyw za 50zł potrafi to samo co statyw za 1500zł. :) A czasem to samo potrafi parapet albo ławeczka. A z takim za 500zł to się zrobi wygodnie zdjęcie na księżycu. Jasne, że można wydawać jakieś wielkie sumy, ale po co? Co takiego cudownego ma w sobie statyw za 1500zł??
Od jakiegoś chorego statywu wolałbym normalny + np. zestaw filtrów.

Fantasmagoria  

Wysłany: 2007-01-06, 19:21   

nie wiem co ma w sobie cudownego statyw za 1500 ale pewnie coś ma skoro tyle kosztuje :D tak jak maluch i mercedes, niby oby dwa jeżdza, a jednak mercedes jakby lepszy.. :P
ale IMO nieco odbieglismy od tematu przewodniego :] :D :D :D :D
Fiodor Dostojewski

majk  

Wysłany: 2007-02-16, 00:48   

Ja polecam NIKONA L2.

Duzy wyswietlacz i dużo funkcji które na prawdę można dobrze wykorzystac.

Pozatym jest malu i ładny :d A to tez sie liczy

Koszt ok. 800zł

fazi  

Wysłany: 2007-02-16, 14:09   

majk napisał/a:
Duzy wyswietlacz i dużo funkcji które na prawdę można dobrze wykorzystac.

Brak manuala?

majk napisał/a:

Pozatym jest malu i ładny :d A to tez sie liczy

No malutki. To fakt. Jako małpka-kieszonkowiec może być, chociaż i tak wolałbym jakiegoś Canona Ixusa.

majk napisał/a:

Koszt ok. 800zł

600zł

ispat  

Wysłany: 2007-03-04, 23:14   

poki co nie posiadam takiego aparatu jak bym chciala (brak wystarczajacej kasy). obecnie mam PANASONIC Lumix DMC-LS1...chociaz nie jest to szczyt moich marzen to przy odrobinie cierpliwosci mozna wyczarowac z niego nawet niezle fotki, np

P1010471.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 142,75 KB

P1010465.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 129,92 KB

Odpowiedz do tematu