Wysłany: 2007-07-13, 19:57 [GSM] Play - dobry operator GSM? Czy aby na pewno ?
Zastanawiasz sie nad kupnem play? Najpierw przeczytaj to:
Straciłem przez nich 150 zł, czas i nerwy. Żeby dowiedzieć sie tych 2ch prostych rzeczy o których napisałem niżej musiałem wydzwaniać do nich przez kilka dni, i przeprowadzić rozmowę z pięcioma konsultantami, a każdemu musiałem od nowa tłumaczyć o co chodzi. Nie wiem jak wy, ale ja odpuszczam sobie taką firmę.
1. PLAY nigdzie na swojej stronie nie wspomina że bonusy zwane dalej premią (tzw. darmowe minuty) można wykorzystać tylko w kraju. Będąc za granicą, nie można ich wykorzystać połączeniami ani sms'ami roamingowymi. Informację tę można znaleźć dopiero w cenniku na 6 stronie w punkcie h który nas odsyła na stronę 2 do tabeli nr. 1 tegoż cennika. Czyli kupując starter i doładowując go 150 zł, kolejne 150 zł które dostaniesz jako bonus stracisz za granicą, ponieważ po miesiącu niewykorzystania premia przepada.
2. PLAY nie informuje ze ich 'tani roaming' który radzą aktywować przed wyjazdem z kraju kosztuje 3,75 zł za minute kiedy bez aktywacji tej usługi możemy wykonywać połączenia z krajów Unii Europejskiej do polski za 1,99 zł za minutę.
co do punktu pierwszego to było wiadomo,że roaming jest roliczany z pakietu normlanego...poza tym od 16 lipca bonusy już nie przepadają po 30 dniach...co do punktu drugiego to jestem zaskoczona...i jakos trudno mi uwieżyc w coś takiego...
Co do punktu 2 jestem również ZASKOCZONA!! Nie wiem skąd masz takie głupie informacje! Za granicą byłam, aktywowałam sobie tani roaming i nie zapłaciłam takich pieniędzy! Nie wprowadzaj w błąd. A co do punktu 1 koza wyjaśniła i mam takie samo info.
Klapouszek, mnie uspoiłąś!!już się zastanawiałąm czy przed pazdziernikowym wyjazdem aktywować czy też lepiej nie roaming...teraz już wiem,że lpeij aktywować, wtedy będę miała pewność,że bez problemu będę mogła kontaktować się z krajem:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum