Wysłany: 2008-02-16, 22:53 [GSM] SE K550i Polecający: google
Otóż mam maly problem z tym własnie modelem, posiadam go jakies 3 miesiace i skubany sie zacina : / np przy blokowaniu telefonu i odlbokowaniu trzeba chwile czekac wchodzac w menu tez czasem trzeba chwilke poczekac az zaskoczy zeby wejsc np w wiadomosci ;/ juz raz go oddawalam do reklamacji zresetowali go i wsyztsko dzialalo fajnie az znowu zaczął się zacinać, i właśnie nie wiem czy mam go znów oddać do reklamacji czy to moze być np spowodowane tym ze telefon jest zawalony, nie kupowałam do niego jeszcze karty pamięci, więc może jeśli mu dorzuce pamięci to nie będzie się zacinał ? hmm sama już nie wiem jak to rozwiązać.
Myślisz, że to rzeczywiście kwestia pamięci?
Mój niby też jest zawalony i bez karty (co prawda nie SE, tylko Szajsung, nie wiem, czy model ma tu znaczenie) a działa bez zarzutu.
Jeśli masz taką możliwość, to zanieś go jeszcze raz. Nie zaszkodzi, a może coś na to poradzą.
Myślisz, że to rzeczywiście kwestia pamięci?
Mój niby też jest zawalony i bez karty (co prawda nie SE, tylko Szajsung, nie wiem, czy model ma tu znaczenie) a działa bez zarzutu.
no włąsnie nie wiem ale jak go zresetowali i byl czysty to działał bez zarzutu : > jak przeczeyszcze troche skrzynke odbiorcza to tez ma takie dni ze sie nie zacina wiec nie wiem oO
Zaraz, zaraz... Zapełniona skrzynka nie powinna powodować spadku wydajności telefonu (Ja w swoim W950i mam około 5000 wiadomości i wszystko paca ) ... Mówisz, że jest zawalony? A w jaki sposób? Ma nawalone dużo motywów, dzwonków... Jakichś dziwacznych programów?? Moim zdaniem to może być wina softu... Może jakaś nowa wersja załatwiłaby sprawę... A karta pamięci nic nie zmieni... Co najwyżej bardziej zamuli telefon....
_________________ When the time is worst,
Never leave my family in a jam I'm dyin first.
jak przeczeyszcze troche skrzynke odbiorcza to tez ma takie dni ze sie nie zacina wiec nie wiem oO
to nie powinno mieć wpływu na to, kwestia pamięci nie ma tutaj znaczenia, jak dla mnie powinnaś oddać jeszcze raz telefon do reklamacji, może coś poradzą na to.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki'
Mówisz, że jest zawalony? A w jaki sposób? Ma nawalone dużo motywów, dzwonków... Jakichś dziwacznych programów?? Moim zdaniem to może być wina softu... Może jakaś nowa wersja załatwiłaby sprawę... A karta pamięci nic nie zmieni... Co najwyżej bardziej zamuli telefon....
nie, kilka motywow jest, kilka mp3 kilka zdjec oO no ale jakby nie bylo wolnej pamieci zostaj 1mb, nie wiem czemu tak jest nie znam sie na telefonach ale chyba faktycznie bede musiala go oddac jeszcze raz do reklamacji. yh i kup sobie telefon a miej potem z nim same problemy oO
A Twój facet np. nie zna się na tym troszkę?? Jeśli tak to sam mógłby zmienić oprogramowanie i po krzyku... Bo z serwisem to jest zawsze jakiś problem....
A Twój facet np. nie zna się na tym troszkę?? Jeśli tak to sam mógłby zmienić oprogramowanie i po krzyku... Bo z serwisem to jest zawsze jakiś problem....
chyba wynika z tego ze jak się nie ma faceta to i nie ma sie sprawnej komórki hyhy
a serwisy chyba az nie sa takie złe : ) ostatnio mi po tygodniu oddali wiec chyba skusze sie na jeszcze jeden raz no bo cóż poczne jak nie ma mi kto tego zrobic
Sorki nie wiedziałem... Myślałem, że taka ładna dziewczyna jednak kogoś ma A telefon z tego co pamiętam jest na gwarancji tak więc serwis jest faktycznie wskazany... Tyle, że oni sami nie wiedza co mają robić... I tak zbywają ludzi...
Oddaj do serwisu. Zaznacz, żeby wgrali najnowsze oprogramowanie. Może pomoże.
Sama nie kombinuj z softem bo stracisz gwarancje, poza tym trzeba mieć kabel serwisowy.
Zapchanie pamięci telefonu nie powinno powodować wieszania itp. Ewentualnie mogłoby trochę zamulić ale też nie koniecznie.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
no i moja przygoda z fatalnym modelem dalej trwa ; / oddałam 2 razy do serwisu naprawiali naprawiali ale ciagle sie wieszał nie dało sie nawet odbierac połaczen, wysłałam do głownej siedziby SE dostałam 5 dni temu działał bez zarzutu i co najlepsze nie stwierdzono zadnej wady telefonu problem tkwił w panelu głownym orange, przestawili na SE i bylo ok, długo sie sprawnoscia telefonu nie pocieszylam ponieważ w 3 dniu bydze sie rano iii widze że mam jakąs plame na wyswietlaczu ; / była malutka w sumie to kreseczka byla ale budzac sie nastepnego dnia powiekszyla sie i jest teraz tak duza ze dzieli moj ekran na 2 czesci ; / z czego to moglo sie zrobic ? oO szczerze to juz mam dosc tych usterek ; /
Absurd, ta plana na wyswietlaczu spowodowana jest zbyt duzym dostarczeniem energii do wyswietlacza, lub przeładowaniem telefonu? tak! telefon mozna przeładowac ja mam model K530i czyli praktycznie to samo raz przeładowałem telefon i zaczoł sie mulić to całkiem rozładowałem baterie odstawiłem telefon(bez baterii w srodku) po dniu juz działał normalnie. Jeszcze raz wróce do tej plamy moze to byc tez darmowa reklama Orange jak wiadomo ich softy są bardzo nie fajne i często telefony sie psują własnie z tego powodu. Spróbuj w Ustawieniach ogólnych sciągnąc aktualizacje softa moze to tez jakos pomoze.
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
Absurd, ta plana na wyswietlaczu spowodowana jest zbyt duzym dostarczeniem energii do wyswietlacza, lub przeładowaniem telefonu? tak! telefon mozna przeładowac
w moim przypadku to niemożliwe, ładuję tylko gdy już pada, a plama pojawiła sie tak nagle o i nie mam pojecia dlaczego ;/ i znów sie powiekszyła
Absurd błagam Cię nie słuchaj tego osobnika... Normalnie siekiera się w kieszeni otwiera jak człowiek takie kacapoły czyta... Możesz zrobić fotkę tego wyświetlacza? Bo ja nie za bardzo wiem jak ta plama wygląda... Kolory są pomieszane? W ogóle nie ma kolorów? Ta plama jest czarna? Najlepiej by było gdybyś zapodała fotkę...
Cytat:
tak! telefon mozna przeładowac
Przeładować to se możesz Stara węglem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum