Wysłany: 2007-09-09, 07:56 Nie udany rejestr karty sim
j.w. w temacie cały czas mi wyskakuje komunikat "nieudany rejestr karty sim" a zaraz później "włóż kartę sim". Orientowałem się już na innych forach i od razu mówię, że telefon nie jest kradziony. Mam go od mamy, która podpisała nową umowę i dostała nowy telefon a ten przejąłem ja. Simlock był ściągany tam gdzie został zakupiony telefon. Mam wszystkie papiery na ten telefon, numer IMEi. Bardzo bym prosił o pomoc.
1. Telefon kradziony (no ale mówisz, że nie)
2. Simlock (no ale też mówisz, że nie)
3. No to chyba uszkodzona karta sim pozostała. Opy wydają duplikaty karty sim. Nie pamiętam za ile ale nie drogo. Tylko nie wiem jak to wygląda z niezarejestrowanymi pre-paidami. Ale jak masz abonament czy mixa to nie będzie problem.
Poza tym myślenie nie boli i możesz i wsadzić inne karty sim i będziesz wiedział czy problem jest z telefonem czy z kartą. A jak sobie nie poradzisz to idź tam gdzie kupiłeś telefon i spytaj co jest grane.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-09-09, 14:50
Duplikat karty kosztuje ponad 100 zl...tez pytalam o to jak pogryzlam karte. Ja tez uwazam ze powinienes wsadzic najpierw inna karte zeby zobaczyc w czym probelem...potem idz do punktu obslugi, tam Ci powiedza co sie dzieje.
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Wysłany: 2007-09-09, 15:21
fazi napisał/a:
olenkaa1690 napisał/a:
Duplikat karty kosztuje ponad 100 zl...
Kiedyś to było jakieś 30-40zł chyba.. Przynajmniej w Erze.
ja pytalam calkiem niedawno i tyle mi powiedzieli w Plusie. w kazdym badz razie kosztowalo to tyle ze bardziej oplacalo mi sie kupic nowy zestaw niz robic duplikat mimo ze na tamtej karcie mialam ponad 40zł. tyle to kosztuje.
fazi napisał/a:
olenkaa1690 napisał/a:
tez pytalam o to jak pogryzlam karte
Dobra była?
taka sobie, szczerze mowiac ale to byl czysty przypadek.
Poza tym myślenie nie boli i możesz i wsadzić inne karty sim i będziesz wiedział czy problem jest z telefonem czy z kartą. A jak sobie nie poradzisz to idź tam gdzie kupiłeś telefon i spytaj co jest grane.
olenkaa1690 napisał/a:
Duplikat karty kosztuje ponad 100 zl...
Kiedyś to było jakieś 30-40zł chyba.. Przynajmniej w Erze.
ja pytalam calkiem niedawno i tyle mi powiedzieli w Plusie. w kazdym badz razie kosztowalo to tyle ze bardziej oplacalo mi sie kupic nowy zestaw niz robic duplikat mimo ze na tamtej karcie mialam ponad 40zł. tyle to kosztuje.
fazi napisał/a:
olenkaa1690 napisał/a:
tez pytalam o to jak pogryzlam karte
Dobra była?
taka sobie, szczerze mowiac ale to byl czysty przypadek.
ze sie tak zapytam, jak mozna pogrysc karte przez przypadek : D?
Wysłany: 2007-09-09, 20:45
air_op napisał/a:
ze sie tak zapytam, jak mozna pogrysc karte przez przypadek : D?
Hehe kolega prosil mnie zebym przelozyla jego karte do mojego telefonu bo jemu bateria padla wyciaglam swoja a ze nie mialam gdzie jej schowac wzielam ja w zeby i chyba przygryzlam wiecej sie nie wlaczyla
tak mozna pogrysc karte SIM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum