jak dla mnie to tylko play ma szanse sie z tego wszytskiego przebic jest najbardziej znany sposrod tych wszystkich operatorow ktore wymieniles, ma najnizsze ceny, swietne reklamy. Chociaz slyszalam, ze ceny w owej sieci maja w pazdzierniku podskoczyc w gore ...
Wysłany: 2007-09-27, 14:15
według mnie starzy operatorzy czyli era, plus orange nadal będą mieć najwięcej klientów.Nie wiem jak jest w innych sieciach ale orange ostatnio zrobił sporo obniżek i nowych taryf jak orange go czy ten nowy pop i raczej nie da sobie wydrzec klientów
Play mi się podoba poza jednym, małym szczegółem: nie mogę wysłać do tej sieci esa z neta i mnie ku***ca wzięła z tego powodu
Przecież jest bramka na stronie. Tylko trzeba się zarejestrować. Chyba. Nie da się z niej wysyłać?
Tynka88 napisał/a:
Chociaz slyszalam, ze ceny w owej sieci maja w pazdzierniku podskoczyc w gore ...
Raczej mało prawdopodobne. Wręcz nie prawdopodobne. Żaden ze "starych" opów nie strzeliłby sobie takiego samobója (i chyba jeszcze nigdy takiej sytuacji nie było). A już na pewno nie Play, który tak czy inaczej jedzie teraz na ogromnych stratach, liczy się tylko zdobywanie nowych użytkowników.
Za to w najbliższym czasie ma być po raz kolejny uatrakcyjniona oferta pre-paid (czyli, że na kartę ) i pod koniec roku wprowadzają ofertę dla firm.
W ogóle podoba mi się "imidż" firmy i polityka. Rozłożyli mnie jak na swojej oficjalnej stronie w dziale komunikatów prasowych złożyli życzenia urodzinowe Erze.
[ Dodano: 2007-09-27, 15:24 ]
rewid napisał/a:
Nie wiem jak jest w innych sieciach
Plus ośmieszył się nowym simplusem.
Era z Tak Takiem i Heyah czekają nie wiadomo na co.
rewid napisał/a:
orange ostatnio zrobił sporo obniżek i nowych taryf jak orange go czy ten nowy pop
No to Nowe Go ma całkiem przyzwoite stawki i ogólnie fajne jest, trzeba przyznać. Z tym, że jak zwykle w Oranżadzie, ceny niskie do wszystkich!*
*(w sieci Orange..)
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Wysłany: 2007-09-28, 14:20
fazi napisał/a:
No to Nowe Go ma całkiem przyzwoite stawki i ogólnie fajne jest, trzeba przyznać. Z tym, że jak zwykle w Oranżadzie, ceny niskie do wszystkich!*
*(w sieci Orange..)
to fakt dużo taniej jest wewnatrz sieci bo jak ostatnie doładowanie było za stówke to minuta stoi tylko 20 groszy.Do innych jest 60 groszy obojętnie za ile doladowaleś ale i tak jest nieźle bo jakby uśrednić to wychodzi minuta 40 groszy.Oczywiście jest to usrednienie czysto teoretyczne bo jak ktos wiecej dzwoni do orange to wyjdzie mu taniej.
Kojarzysz czy cena smsa jest uzależniona od ostatniego doładowania? czy zawsze tyle samo?
To jest nius z lutego. A ten MobiTel, to są ci od WPmobi zdaje się. I faktycznie oni mają drożej i w ogóle mają tak popieprzony ten cennik, że głowa mała. Kto tego używa w ogóle. Chyba pracownicy WP tylko. Poza nimi tylko Orendż tak ma. Jak to na Oranżade przystało wymyślili sobie, że do Play będą mieli drożej. To chyba taki chwyt miał być, żeby się niby do Playa zniechęcili. Desperaci..
Wszystkie inne sieci traktują połączenia do Play normalnie jako "poza sieć". Są stawki w sieci i poza sieć. I tyle. A w Orange są połączenia w sieci, poza sieć ..i do Play.
[ Dodano: 2007-09-29, 17:58 ]
TakTak idzie w ślady Orange, nie aż tak bardzo, ale jednak..
Cytat:
Od 31. października droższe będą połączenia z TakTaka do Play - a dokładniej z taryfy Happy Taniej.
Oznacza to, że cena minuty połączenia z numerem należącym do Play pozostanie na poziomie bazowym dla taryfy Happy, czyli 77 groszy. Zmiana nie dotyczy oferty TakTak Fon.
Jak to na Oranżade przystało wymyślili sobie, że do Play będą mieli drożej. To chyba taki chwyt miał być, żeby się niby do Playa zniechęcili. Desperaci..
a ja się dziwiłam, czemu wysyłając esy do mojego faceta tak szybko bankrutuję... teraz już wiem
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
a ja się dziwiłam, czemu wysyłając esy do mojego faceta tak szybko bankrutuję... teraz już wiem
Różnice nie są takie znowu zauważalne w praktyce. Np w Nowym Orange Go sms do każdej innej sieci 18gr, a do Play 20gr. Minuta 60gr, do Play 70gr.
Chyba po prostu nie znasz umiaru w molestowaniu swojego faceta
Jak się ma tą jedną osobę, do której smsy i rozmowy lecą strumieniami to nie ma innego wyjścia niż być w tej samej sieci.
Wysłany: 2007-10-02, 14:42
fazi napisał/a:
Kojarzysz czy cena smsa jest uzależniona od ostatniego doładowania? czy zawsze tyle samo?
W sieci po doładowaniu powyżej 5, 25, 50 i 100zł sms kosztuje odpowiednio 18, 10, 5 i 1gr.
Więc trzeba doładować stówą, żeby mieć smsy za 1gr w Orange, a w Play to samo jest za 10zł i smsy są do wszystkich sieci. Tak się musiałem przyczepić.
[/quote]
to prawda w play te smsy są do wszystkich tylko że musisz wykupic pakiet za 10zł a w orange masz smsy liczone po groszu bez pakietu. W kazdym bądz razie nie ma się co kłócić każdy ma swoją ulubioną sieć i tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum