• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Kurczol  

Wysłany: 2007-04-26, 09:44   
   Polecający: baba jaga ;P

Z punktu widzenia psychologi reklamy, tego typu sposob jest jednym z bardziej skutecznych, wiec nie widze tutaj nic ani gownianego ani kretynskiego. Heya wprowadzila jako chyba pierwsza reklame agresywna, zgarniajac tym samym przynajmniej jedna nagrode z tego co dobrze pamietam. Teraz jest to nie tylko sposob na zdobycie rynku, ale i takze na poprawienie wizerunku, wprowadzenie nowego produktu, czy przedstawienie nowej oferty. Reklamy plusa owszem sa zabawne, ale taka reklama jest najmniej skuteczna, gdyz nie zwraca uwagi konsumentow na produkt, wywoluje smiech i ogolne zainteresowanie, ale klient nie czeka na nowe oferty tylko na nowe reklamy, kompletnie tracac zainteresowanie przedstawianym produktem. Pamietamy tylko to co mowili, slawne juz "kopytko" czy wiele innych wbily sie juz w nasze rozumki, jednak jakby kogos zapytac "co bylo przedstawiane" to malo osob powiedzialoby cos wiecej niz Plus. Reklama im bardziej zwroci na siebie uwage i wywrze wrazenie na konsumencie tym wieksze prawdopodobienstwo ze zakupi dany produkt. Jak juz pan moderator zauwazyl pomysl byl swietny, a to ze Ty wszedzie widzisz podstep i ogarnia Cie coraz bardzije paranoja to juz nie wina ludzi od reklamy ;) wiec chill kazde ma swoj gust Tobie sie niepodobalo i masz prawo do wygloszenia swego zdania, ale na litosc przestancie obrazac osoby, ktore takie cos robia i tych ktorym sie to podoba :niepewny:

Sie rozpisalam :niepewny:

mamni 

Wysłany: 2007-04-26, 10:52   

Kurczol napisał/a:
Pamietamy tylko to co mowili, slawne juz "kopytko" czy wiele innych wbily sie juz w nasze rozumki, jednak jakby kogos zapytac "co bylo przedstawiane" to malo osob powiedzialoby cos wiecej niz Plus.

ale mysle wlasnie, ze to o to chodzi....zabawna reklama, wszyscy wiedza o ktora marke chodzi. kazdemu sie to dobrze kojarzy, zatem pierwsze co robi, gdy potrzebuje zmienic telefon, to leci do salonu, z ktorym wiaza mu sie mile doznania czyli np usmiech, badz robawienie na skutek zabawnego skeczu mumio. mniejsza wartosc maja reklamy, ktore skupiaja swoja uwage na konkretnym modelu cy usludze, poniewaz model zaraz przeminie, stanie sie "przestarzaly?, usluga straci na waznosci i kazdy o tym zapomina. natomiast kampanie wierunkowe, ktore tworza ogolny wizerunek firmy, zapadaja w pamiec na dlugo i do poki dany operator nie popelni jakiegos karygodnego bledu, bedzie sie kojarzyl caly cas z zabawnymi, przyjemnymi milymi reklamami, bedzie mial przychylnosc klientow/konsumentow. tak mi sie wydaje.

Kurczol  

Wysłany: 2007-04-26, 10:58   
   Polecający: baba jaga ;P

tak tylko ze ludzie nie zapamietaja ze jest 1 gr za sms do kazdej sieci a to ze koles pomazal drugiemu po klawiaturze i powiedzial kopytko ;) to z punktu widzenia sprzedazy produktu nie jest dobra reklama, natomist calkiem niezla na stworzenie pozytywnego wizerunku firmy a i owszem ;)
imho lepsze reklamy ma hejah np "3 gr w sieciuni" xD i ludzie wiedza ze heyah i jest fajne i pamietaja co dokladnie Heyah teraz proponuje.

Swego czasu plus mial dwie firmy ktore robily im reklamy i lecialy one zazwyczaj jedna po drugiej, lub jedna "obok" drugiej. Jedna to byla z mumio fajna wesola itd a druga byla zwykla informacja na planszy o nowych ofertach itd. Teraz tego juz chyba nie ma a przynajmniej ja nie zauwazylam xD

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-04-27, 06:38   

fazi napisał/a:
Telefonią komórkową. Reklamami, w sensie marketingiem, zresztą też.

A ilu ludzi się interesuje reklamą w sensie marketingowym? Bo interesowani się telefonią komórkową w żadnym wypadku nie usprawiedliwia dawania sobą manipulować przez speców od reklamy.
fazi napisał/a:
A brak stylu to dla mnie Michał Wiśniewski w zielonych włosach śpiewający jakąś kretyńska piosenkę. Ale mamy różne gusta widocznie.

A to nie można 2 różnych rzeczy uważać za brak stylu?

fazi napisał/a:
Jak wyżej napisane - trochę dystansu. I wtedy reakcja nie jest typu buc stojący z transparentem "oszukali mnie, banda polskich decydentów!" tylko jakaś pozytywniejsza, luźniejsza. Ja się dałem nabrać jak 99,9% śledzących temat i oddaje to Plusowi (czy komu tam), że świetnie to wymyślili i zrealizowali. Oferta mnie nie interesuje, ale podobała mi się cała akcja. Ot wszystko.

A dyskusja zaczęła się od tego, że napisałem:
Cytat:
a już na pewno nie zrozumiem ludzi, którzy się cieszą z tego, że zostali oszukani...

I nadal nie rozumiem. Boisz się, że wyjdziesz na nadętego buca jak przyznasz, że Ci się nie podobała jakaś cool/trendy/jazzy(czy jak to się aktualnie mówi) reklama?
Czy ja gdzieś wywieszałem transparenty? Nie, bo mnie ta reklama mnie nie ruszyła, ale jak przeczytałem na forum jakieś niezrozumiałe dal mnie zachwyty nad nią to się włączyłem do dyskusji.

oreczka 

Wysłany: 2007-04-27, 14:06   

mamni napisał/a:
jedna z lepiej pomyslanych kampanii reklamowych, jakie do tej pory spotkalem, pelen profesionalizm,. spoks, k510 to super telefon, te mmsy tez w super cenie, ale dla mnie to wszystko jest nic, mi to niepotrzebne, chociaz dodatek mily do calosci. przede wszystkim zwrocilem uwage na swietnie przeprowadzona kampanie, zadazaja sie opinie,, ze "oszukali ludzi"...ale kurcze, to nie ma nic wspolnego z oszustwem, tylko dobry chwyt i tyle, niektorym brakuje dystansu, na prawde.

super akcja, też jestem cały czas pod wrażeniem. obserwuje jeszcze fora po całej akcji i prawie każdy był pewien ze to wirtual jakiś hehe, super pomyślana i zrobiona akcyjkaa telefonik też fpyte

mamni 

Wysłany: 2007-04-28, 19:12   

ze wirtual? no raczej o to chodzilo, z reszta widze, ze dr frasunek sie tu buntuje, calkowicie popieram, ze ma wlasne zdan ie, chociaz nie zgodze sie, ze to bylo "oszukiwanie" klienta, nie mialo to nic wspolnego z taka podla praktyka, to tylko reklama, i dystans by sie przydal w odbieraniu takowej

fazi  

Wysłany: 2007-04-30, 16:21   

oreczka napisał/a:
telefonik też fpyte

Taki sobie ten telefonik..

oreczka napisał/a:
każdy był pewien ze to wirtual jakiś

Bo "prawdziwy" op to nie mógł być. Nie dałoby rady raczej utrzymać takiego w tajemnicy.

dr frasunek napisał/a:
A ilu ludzi się interesuje reklamą w sensie marketingowym?

No podejrzewam, że kilku się znajdzie..

dr frasunek napisał/a:
Bo interesowani się telefonią komórkową w żadnym wypadku nie usprawiedliwia dawania sobą manipulować przez speców od reklamy.

Jak się czułeś manipulowany to mi przykro, ja nic takiego nie doświadczyłem.

Cytat:
I nadal nie rozumiem. Boisz się, że wyjdziesz na nadętego buca jak przyznasz, że Ci się nie podobała jakaś cool/trendy/jazzy(czy jak to się aktualnie mówi) reklama?

Ale mi się ona podobała i nie mam z tym absolutnie żadnego problemu, nie czuję się oszukany i ogólnie życie jakoś toczy się dalej...
Nadętego buca to Ty z siebie robisz niestety. Jak ktoś ze znajomych zrobi Ci psikusa to też się na niego oburzasz na tydzień i uważasz za oszuta i manipulanta?
I w ogóle bez sensu ta dyskusja. Tak bardzo Ci się nie podobało, okej. Zbojkotuj Plusa, zrób pikiete. Mi się podobało, więcej takich.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-05-02, 22:03   

fazi napisał/a:
Nadętego buca to Ty z siebie robisz niestety.

Już raz napisałem, że argument "nie lubisz tej reklamy to jesteś buc " w żadnym wypadku do mnie nie przemawia, a powtarzając go potwierdzasz moje podejrzenia, że kieruje Tobą strach przed wyjściem na buca
fazi napisał/a:
Jak ktoś ze znajomych zrobi Ci psikusa to też się na niego oburzasz na tydzień i uważasz za oszuta i manipulanta?

ja napisał/a:
IMO gówniana kampania, a już na pewno nie zrozumiem ludzi, którzy się cieszą z tego, że zostali oszukani...

Zamiast robić kretyńskie reklamy mogliby obniżyć ceny za połączenia i smsy.

I gdybyś nie zaczął tej dyskusji (którą sam uznajesz za bezsensowną) to byłby koniec. Gdzie tu pikiety? Gdzie tygodniowe obrażenie się?
fazi napisał/a:
Tak bardzo Ci się nie podobało, okej. Zbojkotuj Plusa, zrób pikiete. Mi się podobało, więcej takich.

Jak dla Ciebie to jest oczywisty ciąg przyczynowo-skutkowy (nie podoba Ci się reklama -> rób pikietę) to wspólnego języka raczej nie znajdziemy.

fazi  

Wysłany: 2007-05-03, 01:11   

Nie dlatego, że Ci się nie podoba, już napisałem, że okej, szanuję to. Ale dlatego, że odnoszę wrażenie (być może mylne) jakbyś jakoś strasznie to wszystko przeżywał i mówił o jakichś oszustwach, manipulacjach..?
Może pozostańmy przy tym, że Tobie się nie podobało, a mi się podobało i skończmy?

mamni 

Wysłany: 2007-05-07, 09:11   

Kurczol napisał/a:

Swego czasu plus mial dwie firmy ktore robily im reklamy i lecialy one zazwyczaj jedna po drugiej, lub jedna "obok" drugiej. Jedna to byla z mumio fajna wesola itd a druga byla zwykla informacja na planszy o nowych ofertach itd. Teraz tego juz chyba nie ma a przynajmniej ja nie zauwazylam xD

cy oby to byly na pewno dwie firmy ? hę...po prostu dwie kampanie w jednej chwili, chociaz kto wie(?) w kazdym razie zdecydowanie plus ostatnimi czasy postawil na kampanie wizerunkowe, chociaz nie zapominajmy, ze te kampanie, ktore tworza wizerunek plusa, czyli mumio niosa ze soba rowniez informacje o tym, ze cos sie u opa zmieniua, ze sa promocje nowe, taryfy itd. moze nie podkreslaja juz tego tak wyraznie, ale na pewno nadal dzieje sie wiele. mam tez taka mysl, ze moze po prostu zaintewresowanie mimo wszystko telefonami w promocjach plusa, taryfami jest tak duze, ze moga sobnie pozwolic na troche luzniejsza forme reklamy, bardziej artystyczna i przyjazna. jesli sprzedaz maja dobra, to nawet mnie nie dziwi, ze nie prowadza agresywnej kampanii jak niektorzy operatorzy.

oreczka 

Wysłany: 2007-05-07, 21:54   

hmm agresywną to tylko chyba robił Play ale to się wiązało z ich wejściem na rynek ;) a co do Plusa to jest luzik, nie wiem jak w długi weekend, czy też sobie przerwę zrobili ale reklam nie widziałem:) nic nie widziałem:D bo nie miałem dostępu do TV:) ale mumio pewnie szalało!

mamni 

Wysłany: 2007-05-08, 11:38   

oreczka napisał/a:
hmm agresywną to tylko chyba robił Play ale to się wiązało z ich wejściem na rynek ;) a co do Plusa to jest luzik, nie wiem jak w długi weekend, czy też sobie przerwę zrobili ale reklam nie widziałem:) nic nie widziałem:D bo nie miałem dostępu do TV:) ale mumio pewnie szalało!

nie tylko play, rowniez era, a dokladnie heyah wali po twarzy czerwoną lapa, na przystankach, w telewizji, sieci....ich kampanie sa zawsze agresywne, nieprzyjemne i szczeniackie....ale wiadomo, kieruja te reklamy do pewnej grupy docelowej, do ktorej wydaje mi sie nie dotrze plus....wiadomo, nie kazdy ceni sobie dobry smak i wyrafinowana forme ;) . to jak porownywac Moneta i Pollocka ;)

oreczka 

Wysłany: 2007-05-08, 15:08   

no mi się podobają reklamy Heyah ale u mnie jest tak, że tylko czekam na nowe reklamy a usług nie bede używał. co do Plusa to i używam usług i czekam na reklamy Mumio hehe:)

chyba jestem ich targetem!

mamni 

Wysłany: 2007-05-09, 10:03   

oreczka napisał/a:
no mi się podobają reklamy Heyah ale u mnie jest tak, że tylko czekam na nowe reklamy a usług nie bede używał. co do Plusa to i używam usług i czekam na reklamy Mumio hehe:)

chyba jestem ich targetem!

'targetem"? hehe, na lewo lotnik! kryj sie! :D . a jak to, czyli rteklamowki heyah ogladasz z czystej przyjemnosci ogladania? i nie trafiaja do ciebie w sensie, nie masz chceci skorzystac z tych ofert? przeciez reklama ma swoj okreslony cel, to nie komedia romantyczna, zeby zabawila i ot...tyle :P

oreczka 

Wysłany: 2007-05-09, 12:21   

no reklama z czerwonym kapturkiem to była komedia, albo thriller hehe

ale do promocji wracając to każdemu kojarzy sie ona z SE K510i a ja wczoraj przeglądając ich ofertę natrafiłem na coś lepszego moim zdaniem - Sagem my501X. Kurcze, też takiej samej jakości funkcje, kamera, bluetooth no i wejście na karte sd! a też za złotówke. Ciekawe tylko jak się go obsługuje

wniosek-trzeba lepiej się przyglądać promocjom operatorów naszych i wertować strony przy wyborze tela:)

Odpowiedz do tematu