Moj problem polega na tym:
chce podłaczyc moj Aparat ( Km dimage Z20 ) do komputera. POdaczałam elenancko kabel USB właczam aparat , ale nie chce mi sie wyslwietlic dysk zamienny H i nie moge takto zapiac zdjeci na dysku.
Wiecieco moze byc powodem tego problemu ?
bo jak do tej pory wszytsko było OK nic sie z nim nie działo a tydzien temu jeszcze wszytsko odpowiednio działało. Nie wiem co robic . Prosze pomóżcie !
Z góry dzieki
czyli ze jak, komputer zwyczajnie nie wykrywa Ci aparatu? czy wykrywa ale tak jakby nie bylo na nim zdjec?
sprobuj moze sciagnac z interetu jakies sterowniki odpowiednie do swojego aparatu, jakis program do zgrywania zdjec z danego modelu na kompa, poiwnno cos takiego byc na stronce producenta.
jest tez jedna opcja - czasami, jak wyciaga sie kabel usb z aparatu jak jest wlaczony, albo zwyczajnie nie wylaczy sie tego sprzetu z poziomu windowsa, wejscie mini usb w aparacie moze sie uszkodzic. rzadko sie tak dzieje, ale jednak. wiec mozliwe ze problem lezy w tym ze zwyczajnie wejscie w aparacie jets uszkodzone. wtedy najlepiej jest zamowic adapter do kart z apartow, np na allegro. Sprawdzasz jaka masz karte, chociaz pewnie wiesz skoro uzywasz tego aparatu, i szukasz adaptera pod te karte wlasnie. problemu raczej byc nie powinno bo za 15 zl mozna kupic uniwersalny adapter pod rozne karty.
wiecej pomyslow narazie nie mam.
tak sobie mysle, niby to oczywiste co napisze, ale jednak nie kazdy na to wpadnie ;p
po podlaczeniu aparatu, jak w moim komputerze nie pojawia sie jako dysk wymienny czy cos to nacisnij prawym klawiszem i wybierz odswiez .
_________________ Imagine there's no heaven
iIs easy if you try
No hell bellow us
Above us only sky
Nie wykrywa mi wogoole ze aparat jest podłaczony.I zawsze odłaczałam aparat azgodnie z instrukcja , czyli takie bezpieczne yusuwanie sprzetu.
a sterowniki mam na opłytce i one sa zainstalowane. Równiez weszłam na strone producenta ale tam nic nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum