Hejka!
zastanawiam sie nad kupnem telefonu...pod uwage biore dwa moele Sony ericsson w200 / k510i?
Za tym pierwszym przemawia większa pamięc (karta pamieci), radio, lepsza jakosc dzwieku(telefon typowo muzyczny)
Za tym drugim przemawia natomiast lepsza jakośc zdjec (1,3mpx o ile sie nie myle), wieksza liczba kolorów (256 tys, w200 ma tylko 64 tys.)i bluetooth, ktorego w200 nie posiada.
JEstem w kropce...telefon muzyczny z kartą pamieci, czy fonik z lepszym aparatem i bluoothem???? Z góry dzieki za pomoc
Telefon ani razu mi sie nie zawiesil, dziala calkiem ok - ja jestem z niego w pelni zadowolony; mam wrazenie, ze posluzy mi jeszcze pare dobrych lat :p
beton89 napisał/a:
telefon muzyczny z kartą pamieci, czy fonik z lepszym aparatem i bluoothem?
Hmm, ja wybralbym druga opcje
_________________ ex-norista
Ostatnio zmieniony przez Katharsis 2007-10-28, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-28, 11:46
ja mam k510i od pol roku i bardzo sobie chwale ten telefon robi bardzo ladne zdjecia, bateria nie siada szybko, joy sie nie psuje. jesli masz odtwarzacz mp3 to w200i jest zbedny.
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Chciałbym zeby telefon służył conajmiej dwa lata. Słyszałem ze główną wada wszytskich SE są psujące sie dzojstiki ( nie wiem jak sie poprwanie pisze)...naszczescie naprawa wiele nie kosztuje, a to jestem w stanie znieść. Wiec pytanie do was...jak tam z awaryjnością obu modeli? Który jest lepiej spasowany, trwalszy, wytrzymalszy????
Poza tym jestem w kropce..hmm...sam juz nie wiem, MÓJ WYBOR BEDZIE ZALEZNY OD WYTRZYMALNOSCI DANGO MODELU
Oby dwa telefonki są wytrwale. k510i posiada aparat 1.3 Mpx a w200i VGA czyli zwykły. k510i robi ładniejsze zdjęcia, jest głośny pod względem muzyki i wytrzymały. Ikonki, kolory i wygląd ogólny jest na 5+. w200i również jest wytrzymały a ponadto ze to telefon muzyczny to zostały bardziej skupione elementy muzyki czyli tak żeby jak najlepiej i wygodnie odtwarzało muzykę. obsługuje on także karty pamięci czego k510i nie ma. a wiec jeśli chodzi o parametry zdjęć to wybrałbym k510i a pod względem muzyki w200i. Jednak jeśli chodzi o główne funkcje to lepiej sprawdza sie K510i. po zatem kto słucha muzyki na telefonie?? szkoda baterii. a pro po baterii to trzyma ona ok 6 dni(w obu telefonach). Te telefony są wytrzymałe. nie jestem dokładnie przekonany co do yoistika(jak to w każdym SE). Ja aktualnie mam k750i i nie narzekam na niego. jeśli masz taka możliwość to odłóż tamte dwa modele i kup sobie k750i. muzyka trochę cicha ale reszta jest niezawodna. Jeśli jednak nie masz takiej możliwości to ja proponuje ci K510i ale żeby nie było na mnie (heheheh) to w tym poście zrób ankietę i niech wszyscy ludzie którzy tu wejdą zagłosują na któryś z telefonów.
pozdrawiam
_________________ KOBIETA JEST JAK BMW, PIĘKNA, SZYBKA I TRUDNA DO ZDOBYCIA
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-11-04, 11:19
serie typu k500, k700 posiadaly wady joystikow co spowodowalo duzy naplyw skarg do producentow SE, w wersji k510, k610 w tym i w200 zostalo to skonfigurowane i juz sie nie psuja. k510 jest o wiele lepszym telefonem, na sluchanie muzyki szkoda baterii. w200 ma bardzo slaby aparat. wybór nalezy do Ciebie jednak bardziej polecam k510. sama go mam i jestem z niego zadowolona. jeszcze ani razu sie nie zacial, nie wylaczyl sam a joy dziala bez zarzutu.
pozdrawiam : )
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
jednak bardziej polecam k510. sama go mam i jestem z niego zadowolona. jeszcze ani razu sie nie zacial, nie wylaczyl sam a joy dziala bez zarzutu.
popieram, gdyż również mam k510 i jestem z niego zadowolona w200 byłby całkiem sympatyczny gdyby nie słaby aparat... a odtwarzać mp3 wydaje sie być zbędny...
więc bardziej polecałabym k510
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
W200 nigdy nie miałem, ale mogę się wypowiedzieć na temat k510i, bo mam go od kilku miesięcy. Dla mnie telefon idealny (jak na moje możliwości ), jedyna wada to trochę małą pamięć 28MB. Ale ważny jest dobry aparat i bluetooth, od muzyki mam mp4
Proponuje abyś wpierw sam sobie odpowiedział na zasadnicze pytanie....
do czego ma Ci służyć taki telefon?
do rozmów, pisania sms?? to wiadomo
ja mam k510i i jestem zadowolony, ale wolałbym jednak telefon, z kartą pamięci i radiem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum