Jesli tu mozna pisać o miłości i sexie to ja moze spytam tak: Czy moze ktoś z Was uzywał kiedys prezerwatywy z śr. plemnikobójczym? Czy ten srodek w jakis sposob zmniejsza ryzyko zajscia w ciaze? I czy to prawda, ze te ze sr. plemnikobojczym szybciej pekaja? Pomorzcie, bo nie wiem czy sie z chłopakiem na nie zdecydować
Jak sama nazwa wskazuje środek plemnikobójczy zabija plemniki. Zapewne wiesz że aby zajść w ciążę plemnik musi dostać się w odpowiednim czasie do komórki jajowej, więc jeśli nie będzie plemników nie bedzie ciąży. Tylko że nikt nie daje ci na to 100% gwarancji.
Jak bedziesz używać dobrych prezerwatyw to nie pękną. Jeśli i tak używacie prezerwatyw to lepiej kupić ze .środkiem plemnikobójczym, taki sam dyskomfort jak z każdym innym kondomkiem
_________________ By przeszłość poszybowała ku chmurom, pozwól wiatrom przyszłość nieść
dzieki Aqusia Tylko jeszcze jedno pytanie.. Bo słyszałam, ze te ze sr. plemnikobojczym z Durex`a nie sa tak wytrzymałe jak pozostałe. I teraz mam dylemat
Gumki zazwyczaj pękają jak penis jest dość duży a zsuwają się jak jest to mniejszy rozmiar... ja to mam pytanie bo zamiast tabletek antykoncepcyjnych chciałabym używać plasterki na rękę takie, ale nie wiem od którego wieku je można bo słyszałam że mają więcej hormonów i są zazwyczaj dla osób po ciąży... piszcie co wiecie o plasterkach
hmmmm najlepszą metodą antykoncepcyjną to zero seksu, a taki plasterek można przykleić na pochwę myślę, że byłoby na równi skuteczne współżyjąc należy zawsze się liczyć z tym, ze istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciązę.
_________________ tak w zyciu bywa, że raz pęka serce, raz prezerwatywa
ale nie wiem od którego wieku je można bo słyszałam że mają więcej hormonów i są zazwyczaj dla osób po ciąży... piszcie co wiecie o plasterkach
Jest większa dawka hormonów, bo przyklejasz je raz na tydzień, a one sie stopniowo 'uwalniają'.
Ale wg mnie lepiej z hormonami poczekać trochę, co najmniej do 18lat.
Ale żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% pewności.
nie wiem jak u innych, ale mi najczesciej durexy pekaly przerzucilismy sie z chlopakiem na unimile i od razu lepiej
u mnie było tak samo, teraz to tylko unimile choć szczerze mówiąc, i tak wolę bez...
ale_sa_dwie napisał/a:
Gumki zazwyczaj pękają jak penis jest dość duży a zsuwają się jak jest to mniejszy rozmiar...
gumki pękają jak są źle założone, czubek trzeba lekko ścisnąć, żeby tam powietrza nie było, a zsuwają się gdy są za duże wystarczy wiedzieć jak się obchodzić z prezerwatywami.
fiorella napisał/a:
Czy moze ktoś z Was uzywał kiedys prezerwatywy z śr. plemnikobójczym? Czy ten srodek w jakis sposob zmniejsza ryzyko zajscia w ciaze? I czy to prawda, ze te ze sr. plemnikobojczym szybciej pekaja?
ja właśnie tych najczęściej używam (naprawdę polecam unimile ) i jeszcze nigdy się nie zawiodłam, nie zauważyłam, żeby coś było nie tak z ich wytrzymałością.
ale_sa_dwie napisał/a:
zamiast tabletek antykoncepcyjnych chciałabym używać plasterki na rękę takie, ale nie wiem od którego wieku je można bo słyszałam że mają więcej hormonów i są zazwyczaj dla osób po ciąży...
bzdura, plastry można używać tak przed, jak i po ciąży
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Najlepsze sa wkładki wewnatrzmaciczne,ale z tego co tu czytam są tu same mlode dziewczyny,wkładkę mozna załozyć dopiero wtedy gdy ma sie juz dzieci i nie chce sie juz miec więcej,wtedy robisz to kiedy chcesz i nie musisz uwazac,nie mam stosunku przerywanego i jest super.
Preezerwatywa jest najmniej skuteczna,radziła bym iść do lekarza i on zdecyduje jakie hormony będa pasowac do Ciebie i twojego organizmu.Moim zdanie lepiej isc do doktora nawet w wieku szesnastu lat po pigołki,niż z niechcianą ciąża
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum