ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Mikołaj_27  

Wysłany: 2008-02-03, 16:49   

sis napisał/a:

Poza tym - z tego, co mi wiadomo - jest kontynentem zamieszkanym, a nie podejrzewam, by jego mieszkańcy entuzjastycznie przyjęli pomysł masowych przesiedleń ich stamtąd.

To była raczej metafora. Niemniej jednak sam pomysł izolowania z uwagi na odmienność seksualną uważam za idiotyczny, a skojarzenia z gettami nasuwają się same...

miki21 

Wysłany: 2008-02-03, 16:50   

1) nie chcę ich mordować
2) z ideą Hitlera się zgadzam, nie zgadzam się z wykonaniem

w niektórych państwach getta funkcjonują normalnie i jakoś nie słychać, żeby to komuś przeszkadzało.

np. w Los Angeles zrobili tak jak mówiłem, geje mają swoją dzielnicę, była obskurna, teraz zrobiło się tam ładnie, ceny mieszkań nagle wzrosły.. same plusy takiego rozwiązania.

[ Dodano: 2008-02-03, 20:09 ]
bro napisał/a:
miki21 napisał/a:
nie rozumiem czemu nie stworzyć jakiejś wyspy, np Australii, dla pedałów i tam ich zamknąć. Wszyscy byliby szczęśliwi, oni mieliby swoją "miłość", a my spokój.
A co z lesbijkami? Też osobna wyspa, czy razem z gejami?

lesbijki są ok.

stokrotka120 

Wysłany: 2008-02-04, 16:08   

osobiście nie mam nic do homoseksualistów. Nie lubie jednak gdy zachowuja sietroszke inaczej chodzi mi tu o sposób wypowiadania sie

Die Fremde  

Wysłany: 2008-02-04, 19:51   

Nic do nich nie mam apod warunkiem że nie narzucają się ze swym stylem zycia.

farbenheit  

Wysłany: 2008-02-09, 21:37   
   Polecający: Przeznaczenie

Cytat:

To piękne co mówisz.

JA uważam że to osobisra sprawa każdego. Jak sięfacet zabuja w kobiecie to nie kżyczy jestem hetero. CO nie?

MissIndependent  

Wysłany: 2008-02-10, 18:00   

Die Fremde napisał/a:

co masz na myśli?? mają się ukrywać czy jak??

[ Dodano: 2008-02-10, 18:03 ]
nie zauważyłam, żeby homoseksualiści narzucali innym, żeby byli tacy jak oni. oni chcą żyć w spokoju, bez wyzwisk typu "pedał", chcą, żeby traktowano ich tak, jak traktuje się zwykłego człowieka, z szacunkiem.

remekk 

Wysłany: 2008-02-10, 20:50   

Die Fremde napisał/a:

Nie mam nic do nich, nie wtrącam się bo to ich życie. Ale nich nie manifestują już tego publicznie, bo niektóre zachowania mogą być odrzucające dla normalnego społeczeństwa. I do diaska, niech nie próbują adoptować dzieci!

Zombwbij  

Wysłany: 2008-02-11, 14:03   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

remekk napisał/a:
Ale nich nie manifestują już tego publicznie
A co masz do publicznego manifestowania swoich uczuć przez heteroseksualistów? Niekt. ich zachowania mogą być odrzucającymi dla społ.

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-02-11, 14:18   

Zombwbij napisał/a:
Niekt. ich zachowania mogą być odrzucającymi dla społ.
Nawet bardzo. Przymusowe oglądanie np. w środkach komunikacji miejskiej namiętnie obściskujących się par, które nie potrafią powstrzymać się przed ostentacyjnym demonstrowaniem uczuć, jest niesmaczne, niezależnie od tego, jakiej płci czy orientacji są partnerzy.

Więc to nie jest tylko kwestia tego, by homoseksualiści nie manifestowali publicznie swoich uczuć/orientacji, heteroseksualiści również nie powinni tego robić.

grlało, matulu

jaro21_89  

Wysłany: 2008-02-11, 16:59   

MissIndependent napisał/a:

nie zauważyłam, żeby homoseksualiści narzucali innym, żeby byli tacy jak oni. oni chcą żyć w spokoju, bez wyzwisk typu "pedał", chcą, żeby traktowano ich tak, jak traktuje się zwykłego człowieka, z szacunkiem.

Zaraz, zaraz... Geje wcale nie są normalni i w moich oczach żaden z nich nie dostrzeże szacunku... Czarni też nie chcą być prześladowanymi przez białych i na odwrót... Potrafisz im to zapewnić? Niestety ludzie są zimni jak lód i tego nie da się zmienić...

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-02-11, 17:18   

jaro21_89 napisał/a:
Niestety ludzie są zimni jak lód i tego nie da się zmienić...
Jeśli wszyscy beda reprezentować Twoje podejście, to na pewno nigdy nic się nie zmieni. Żeby zmienić świat, to trzeba zacząć od siebie.

jaro21_89 napisał/a:
i w moich oczach żaden z nich nie dostrzeże szacunku...
Każdy człowiek zasługuje na choćby minimum szacunku u innych, bez względu na rasę, wyznanie czy orientację seksualną. Ale to są przecież sprawy elementarne.

"Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to wychodzi kolorowa telewizja" :luka:

jaro21_89  

Wysłany: 2008-02-11, 18:02   

Zombwbij napisał/a:
A co by było, gdyby kt. z szanowanych przez Ciebie facetów Ci pewnego dnia powiedział, że jest gejem?

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem... Myślę, że bym mu podziękował za znajomość "z wykopem".. Ale tak do końca to nie wiem jak bym się zachował...

[ Dodano: 2008-02-11, 18:16 ]
Sol napisał/a:
Żeby zmienić świat, to trzeba zacząć od siebie.

No to weź się za siebie... Ja od dawna jestem wierny swoim skrajnym przekonaniom i nie mam zamiaru tego zmieniać... Jestem zaszufladkowany jako cham, bandyta, prostak, idiota itd... I niech tak zostanie... Ci, z którymi obcuję na co dzień znają i wiedzą kim jestem... Reszta nie musi...

Kurczol  

Wysłany: 2008-02-11, 18:44   
   Polecający: baba jaga ;P

jaro21_89 napisał/a:
Jestem zaszufladkowany jako cham, bandyta, prostak, idiota itd...

bo z siebie takie cos robisz... chcesz byc bardziej czarny i gangsta niz wiekszosc rapujacych z getta np w NY ;/ ale to Twoja sprawa.. Ty sam to wybrales to jest Twoja swiadoma decyzja.

Wiesz jaka to tragedia dla faceta, gdy nagle okazuje sie ze jest gejem? znam wiele homoseksualistow, mam prau przyjaciol tejze orientacji i wiem ze wcale nie jest milo obudzic sie pewnego dnia i stwierdzic ze zawiedziesz rodzicow, ze wiekszosc znajomych sie od Ciebie odwroci i ze wywrocisz cale swoje zycie do gory nogami. Z tym ze oni o tym sami nie decyduja, wiec nie wiem za co ich przesladowac? Oni sie o to nie prosili, sami tego nie wybrali, a musza z tym zyc, a swiat im tego zycia nie ulatwia ;/

Widze ze dla swoich cudnych murzynkow, gangsta raperow, masz wiecej niz szacunek, tych sie pewnie do nich modlisz. Fajnie masz do tego prawo, tak samo jak kazdy homoseksualny osobnik nie wazne jakiej plci, ma prawo kochac i zyc i oddychac. rozumiesz? czy za trudne?
ludzie troche tolerancji

Rubi_94  

Wysłany: 2008-04-13, 12:46   Dlaczego kościół potępia homoseksualistów?

dlaczego kościół ich potępia? czy zeby żyć bez grzechu mężczyzna musi sie przymuszac do kobiet... czy kościół dobrze robi nie pozwalając na małżeństwo dwóch mężczyzn? czy oni nie mają prawa do normalnego życia... czy ksiądz który nie zna odpowiedzi na to pytanie moze opierać sie tylko na własnych myślach? czy taki ksiądz jest rasistą w stosunku do tych ludzi?

pewna sytuacja na lekcji religi w mojej klasie zainspirowała mnie do napisania tego tematu... moze tutaj będą osoby które pomogą mi zrozumieć dlaczego w kosciele jest tylko jedna orientacja i dlaczego kościół nie rozumie homoseksualistów tylko każe im zmienic swoja orientację seksualną?

morfina 

Wysłany: 2008-04-13, 12:57   

Cytat:
dlaczego kościół nie rozumie homoseksualistów tylko każe im zmienic swoja orientację seksualną?
Kościół, a już tym bardziej kościół, zmieniać orientacji nikomu nie każe i kazać nie może. Dlaczego nie zezwala? Bo to amoralne, niezgodne z tradycją i Słowem. I wcale się temu nie dziwię, KK musi trzymać się tego, co wcześniej ustalił, żeby nie upaść.

Odpowiedz do tematu