• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

adela89  

Wysłany: 2008-08-28, 11:13   

Ja myślę że homoseksualizm to nie jest coś normalnego ale rozumiem że ludzie są bardzo różni więc nie potępiam inności. Natomiast śluby czy adopcja dzieci przez homoseksualistów to już naprawdę duża przesada. :suchy: :mad: Ale to moja osobista opinia :zdegustowany:

Katharsis  

Wysłany: 2008-08-28, 11:30   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

adela89 napisał/a:
Natomiast śluby czy adopcja dzieci przez homoseksualistów to już naprawdę duża przesada.
Adopcja mi też przeszkadza, współczuję dzieciom homoseksualistów. Ale czemu przeszkadzają Ci śluby? Jak chcą być razem, to niech będą, to też ludzie.

Anka_DD  

Wysłany: 2008-08-28, 15:51   
   Polecający: Google :P

Nigdy nie miałam nic do par homoseksualnych, a odkąd osobiście poznałam parę gejów to utwierdziłam się w przekonaniu, że to normalni ludzie, którzy kochają 'inaczej' a jednak tak samo. 'Inaczej', bo czują pociąg to tej samej płci, ale uczucia są takie same jak w przypadku par heteroseksualnych. Homoseksualiści to nie wybryki natury! Cieszę się, że miałam przyjemność poznać tych chłopaków i nikt mi już nigdy nie wmówi, że geje to zaraza! Nie przeszkadzają mi żadne manifestacje, oni pragną jedynie normalnego traktowania, są ludźmi tak samo jak heteroseksualiści. OK co do adopcji zgodzę się, że nie powinni mieć takiego prawa, ale tylko i wyłącznie ze względu na dobro dziecka. Gdyby nasze społeczeństwo było bardziej tolerancyjne to może dzieci mające dwóch tatusiów czy dwie mamusie nie byłyby odtrącane i wyśmiewane zwłaszcza przez rówieśników , ale jakoś wątpię w tę tolerancję... Ale dlaczego nie mogą zawierać związków małżeńskich? Choćby ślub cywilny, bo na kościelny nasz Kościół i te wszystkie zdewociałe starowinki nigdy nie wyrażą zgody...

bro  

Wysłany: 2008-08-28, 18:20   

laksen napisał/a:
Cały świat chce tolerancji, wmawia nam, że to jest normalne.
Mi tam nikt nic nie wmawia. Poza tym część sporów wynika z różnego rozumienia pojęcia "normalność".
laksen napisał/a:
To zachowanie jest wbrew ogólnym normom społecznym i tym samym nie może być normalne.
Normy społeczne nie są stałe, zmieniają się cały czas.
laksen napisał/a:
Dosyć mam słuchania w środkach masowego przekazu o zboczeńcach malujących się szminkami w krótkich spódniczkach i pończochach manifestujących swoją nienormalność na ulicach miast.
Zapominasz tutaj o roli mediów w tym wszystkim. Często szukają tematów i rzeczy, na które nie zwraca się uwagi, a one robią z tego kontrowersyjny temat kontrowersyjnej sytuacji.
laksen napisał/a:
Całkiem spora część społeczństwa stała się antyhomoseksualna właśnie przez takie manifestacje.
Takie zachowanie uważam za głupie.
laksen napisał/a:
Dodam tylko, że wasze ambicje wychowywania dzieci w takich związkach to tylko krzywda dla nich.
No właśnie sęk w tym, że to nie jest tak, że tylko krzywda.
Katharsis napisał/a:
Jako przyjaciela nie zniósłbym geja - z przyjaciółmi często rozmawiam o seksie, a praktyki seks. homoseksualistów odrzucają mnie.
A czy on musiałby się wypowiadać w tym temacie? Warunkiem bycia przyjacielem jest mówienie o swoich praktykach seksualnych?
Anka_DD napisał/a:
bo na kościelny nasz Kościół i te wszystkie zdewociałe starowinki nigdy nie wyrażą zgody...
zdewociałe starowinki nie mają nic do gadania odnośnie udzielania ślubu przez księży, więc nie wiem po co o nich wspominasz. Po drugie dlaczego niby mieliny księża w ogóle udzielać ślubu kościelnego, skoro to jest sprzeczne z zasadami religii katolickiej?

Katharsis  

Wysłany: 2008-08-28, 19:58   

Plusem parad równości są rozdawane naklejki. Taką naklejkę można przykleić np. na niezbyt udany album muzyczny.
Cytat:
A czy on musiałby się wypowiadać w tym temacie? Warunkiem bycia przyjacielem jest mówienie o swoich praktykach seksualnych?
Jest to jednym z częściej poruszanych przeze mnie tematów i czułbym się głupio, gdyby on powiedział cokolwiek związanego z tym tematem.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-08-28, 21:29   

Katharsis napisał/a:
Jest to jednym z częściej poruszanych przeze mnie tematów i czułbym się głupio, gdyby on powiedział cokolwiek związanego z tym tematem.
To go nie poruszaj? :luka: Mało jest innych tematów?
Poza tym IMO jest to kwestia na tyle intymna, że nie każdy - niezależnie od swojej orientacji - musi chcieć się z niej zwierzać. Czy w takim razie homoseksualista, który nie ma ochoty wtajemniczać Cię w swoje sprawy łóżkowe i poruszać spraw, związanych z seksem, też nie ma szans na przyjaźń z Tobą?
Anka_DD napisał/a:
dzieci mające dwóch tatusiów czy dwie mamusie nie byłyby odtrącane i wyśmiewane zwłaszcza przez rówieśników
Myślę, że to nie rówieśnicy, a dorośli mają z tym przede wszystkim problem.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Katharsis  

Wysłany: 2008-08-28, 21:51   

sis napisał/a:
który nie ma ochoty wtajemniczać Cię w swoje sprawy łóżkowe i poruszać spraw, związanych z seksem, też nie ma szans na przyjaźń z Tobą?
ma szansę na przyjaźń, o ile nie będzie to przyjaźń zawarta np. w klasie, gdzie takie tematy padają często, nie z moich ust. Jestem wyczulony na tym punkcie.

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-08-28, 22:25   

Katharsis napisał/a:
ma szansę na przyjaźń, o ile nie będzie to przyjaźń zawarta np. w klasie, gdzie takie tematy padają często, nie z moich ust. Jestem wyczulony na tym punkcie.
Więc może byc twoim kumplem gdy nie mówi o seksie, tak? A jeżeli jest już twoim kumplem i pomyślisz sobie nagle co on moze ze swoim partnerem w sypilani wyczyniać, to zrywasz znajomość? Bo tutaj, dziwne podejscie prezentujesz: jest fajny, byleby sie nie odzywał w pewnych sprawach. Więc w sumie nie tolerujesz w nim geja, skoro drażni cie to co z homoseksualizmem związane.

Tró
Ostatnio zmieniony przez Psycho Krusher 2008-08-28, 22:29, w całości zmieniany 1 raz  

Katharsis  

Wysłany: 2008-08-28, 22:36   

Psycho Krusher napisał/a:
Więc w sumie nie tolerujesz w nim geja, skoro drażni cie to co z homoseksualizmem związane.

I tak jest. Jeśli zachowywałby się w pełni jak hetero i nie mówił o seksie, to byłoby ok.

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-08-28, 22:41   

Katharsis napisał/a:
Jeśli zachowywałby się w pełni jak hetero i nie mówił o seksie, to byłoby ok
Mówiąc prościej, nie tolerujesz gejów i nie potrafiłbyć się nawet z człowiekiem o odmiennej orientacji zakumplować.

need a hug.
anyone?

Katharsis  

Wysłany: 2008-08-28, 22:43   

Sol napisał/a:
zakumplować.
Zakumplować mógłbym i kumpluję się, ale nie zaprzyjaźnić.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-08-28, 22:44   

Katharsis napisał/a:
Jeśli zachowywałby się w pełni jak hetero
Dlaczego miałby zachowywać się jak ktoś, kim nie jest? Co to w takim razie za przyjaźń, jeśli - żeby ją zawrzeć i utrzymać - musi udawać?
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-08-28, 22:47   

Katharsis napisał/a:
Zakumplować mógłbym i kumpluję się, ale nie zaprzyjaźnić.
Osobiscie podziękowałabym za taka znajomość. 'Będę się z Tobą zadawać, pod warunkiem, że nie będziesz się zachowywał zgodnie z tym, jaki jesteś'.

need a hug.
anyone?

Colorblind  

Wysłany: 2008-08-28, 22:49   

Sol napisał/a:
Osobiscie podziękowałabym za taka znajomość. 'Będę się z Tobą zadawać, pod warunkiem, że nie będziesz się zachowywał zgodnie z tym, jaki jesteś'.
ale czemu? Przecież jest tak wielu, którzy uwielbiają udawać, żyć w świecie, którego nie ma - skoro ktoś tak lubi, a inny na to przyzwala - wolność się rozumie tak podobno.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Katharsis  

Wysłany: 2008-08-28, 23:02   

sis napisał/a:
Co to w takim razie za przyjaźń, jeśli - żeby ją zawrzeć i utrzymać - musi udawać?

Nie musi udawać, bo ja nie chcę takiej przyjaźni.

Starannie wybieram przyjaciół, taka prawda.
Sol napisał/a:
'Będę się z Tobą zadawać, pod warunkiem, że nie będziesz się zachowywał zgodnie z tym, jaki jesteś'.

Czegoś takiego bym oczywiście nie powiedział. Mógłbym umówić się z kimś na spotkanie, jeśli przedtem jego zachowanie by mnie nie zraziło.

Odpowiedz do tematu