• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Protect88  

Wysłany: 2007-12-31, 07:28   

lesbijki robia tak samo tylko ze musza sobie dokupic sprzet co prawda widok lesbijek jest mily dla oka no ale kazdy ma prawo do zycia i wyrazania siebie poprzez swoje popedy seksualne i nie wazne w jaki sposub bo jestesmy WOLNI!!!

bro  

Wysłany: 2007-12-31, 08:55   

jaro21_89 napisał/a:
jak sobie wyobraze

znaczy masz coś do gejów, bo sobie coś wyobrażasz?

zbych1112  

Wysłany: 2007-12-31, 12:12   

jaro21_89 napisał/a:
Gejom mowie stanowcze nie! Ale jesli chodzi o lesbijki to nie widze w tym nic zlego...
Geje i lesbijki są homoseksualistami. Ja nie widzę w tym żadnej różnicy. A jaką Ty widzisz to nie wiem.

A co do samych homoseksualistów to moim zdaniem mogą sobie robić co chcą. Swoją orientacją nikogo nie krzywdzą. Tylko nie rozumiem po co są te wszystkie parady równości. Po co tak się afiszować z tą swoją orientacją?

jaro21_89 napisał/a:
bro napisał/a:
jaro21_89 napisał/a:
jak sobie wyobraze

Uciekaj... Te Twoje denne docinki reprezentuja Ciebie...
A gdzie tu była docinka? To przecież pytanie jest. Nie wykręcaj się od odpowiedzi.
To, co się przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

Nasir  

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2007-12-31, 12:54   

zbych1112 napisał/a:
jaro21_89 napisał/a:
Gejom mowie stanowcze nie! Ale jesli chodzi o lesbijki to nie widze w tym nic zlego...
Geje i lesbijki są homoseksualistami. Ja nie widzę w tym żadnej różnicy. A jaką Ty widzisz to nie wiem.

A co do samych homoseksualistów to moim zdaniem mogą sobie robić co chcą. Swoją orientacją nikogo nie krzywdzą. Tylko nie rozumiem po co są te wszystkie parady równości. Po co tak się afiszować z tą swoją orientacją?

jaro21_89 napisał/a:
bro napisał/a:
jaro21_89 napisał/a:
jak sobie wyobraze

Uciekaj... Te Twoje denne docinki reprezentuja Ciebie...
A gdzie tu była docinka? To przecież pytanie jest. Nie wykręcaj się od odpowiedzi.

Jesli tak bardzo Ci zalezy.... Nie lubie gejow bo mnie poprostu obrzydzaja... A jesli chodzi o leasbijki to nawet mi sie to podoba i nic do nich nie mam...
A Wy w jakiejs komitywie jestescie....?

bro  

Wysłany: 2008-01-20, 14:24   

Mikołaj_27 napisał/a:
Jeśli komuś się "wydaje", że ma skłonności homoseksualne (a takie przypadki ponoć się zdarzają), to tak - można go "wyleczyć" (czyli pomóc odkryć prawdziwą orientację). Jeśli jednak ktoś homoseksualistą jest, to imho nim pozostanie.
W takim razie co jest wyznacznikiem orientacji seksualnej, jeśli subiektywne odczucia danej osoby dla Ciebie nie są wystarczającym argumentem?

Mikołaj_27  

Wysłany: 2008-01-20, 14:31   

bro napisał/a:
W takim razie co jest wyznacznikiem orientacji seksualnej, jeśli subiektywne odczucia danej osoby dla Ciebie nie są wystarczającym argumentem?

Właśnie subiektywne odczucia. Jeśli po x spotkaniach z psychologiem osoba twierdząca "jestem gejem" dochodzi do wniosku, że to nie jest prawda to przecież też są to subiektywne odczucia, nie? Tak samo jak ktoś uważa się za heteroseksualistę (w końcu to jest norma społeczna), żeni się i płodzi dzieci. Subiektywne odczucia "jestem hetero"? Aż pewnego dnia dociera do niego, że oszukiwał sam siebie, bo tak naprawdę zawsze pchało go w kierunku przedstawicieli tej samej płci. I znowu - subiektywne odczucia.

Chodzi o to, czy odczucia własne związane są z prawdziwymi emocjami i przeżyciami, czy też są efektem tego, co byśmy chcieli uważać za "nasze". Często ludzie obawiają się własnych emocji i dlatego tworzą sobie alternatywne "ja" które odpowiada temu jakimi chcieliby być, ale nie jakimi są.

Zasadniczo jest to temat na dłuższą dyskusję i niekoniecznie w sieci, bo wiele rzeczy ciężko jest tu przekazać.

bro  

Wysłany: 2008-01-20, 14:34   

No to w takim razie kiedy ktoś jest homoseksualistą, a kiedy nie? :|

Mikołaj_27  

Wysłany: 2008-01-20, 15:15   

bro napisał/a:
No to w takim razie kiedy ktoś jest homoseksualistą, a kiedy nie? :|

A kiedy ktoś jest hetero a kiedy nie? Ja wiem, że interesuję się płcią przeciwną, nie pociągają mnie faceci, jestem heteroseksualny. Ewentualne próby władowania mi do głowy, że jest inaczej, na nic by się nie zdały. Wiem co czuję i nie mam co do tego wątpliwości. Dlaczego mamy zakładać, że z homoseksualistami jest inaczej? Jeśli ktoś jest pewien swojej orientacji i to na tyle, że potrafi się do niej przyznać przed samym sobą (w przypadku homoseksualistów nie musi być to proste), to jakie mamy podstawy by twierdzić, że Ci ludzie się mylą i na siłę ich "prostować"?

Mam wrażenie, że wiele osób chciałoby wrzucić homoseksualistów "do jednego worka". Wydaje im się, trzeba ich leczyć, koniec dyskusji. Dewiacja. Tymczasem nie musi to być wcale takie proste. Niektórzy nie przyznają się przed sobą do własnej odmienności, inni nie przyznają się do niej "na zewnątrz". Inni nie są przekonani, jeszcze inni są biseksualni. Dywagować możemy godzinami, a i tak do jednej odpowiedzi wspólnej dla wszystkich nie dojdziemy. Moim zdaniem o homoseksualiźmie świadczy pełna świadomość człowieka, który uważa się za homoseksualistę. Świadomość tego jaki jest, która płeć go pociąga. Jest to znaczne uproszczenie postrzegania takiej kwestii, a i tak zresztą najlepiej na pytanie odpowiedzieliby sami zainteresowani.

bro  

Wysłany: 2008-01-20, 15:33   

Mikołaj_27 napisał/a:
A kiedy ktoś jest hetero a kiedy nie?
Subiektywne odczucie, już o tym pisałem. Tylko Ty próbowałeś zbić subiektywne odczucie jako wyznacznik tego czy się jest homoseksualistą czy nie jako niewystarczające.
Mikołaj_27 napisał/a:
to jakie mamy podstawy by twierdzić, że Ci ludzie się mylą
No przecież sam napisałeś, że subiektywne odczucie i przyznanie przed samym sobą nie jest wystarczające, bo może się okazać, że po rozmowach z psychologiem jednak stwierdza, że jest to nieprawda.
Przestaję Cię rozumieć.

MadeInPoland  

Wysłany: 2008-02-02, 21:03   
   Polecający: www.google.pl

Sol napisał/a:
k0573k napisał/a:
dajmy parom nekrofilskim prawo do adpocji i jeszcze zoofilskim tez dzieci
Rozwalają mnie podobne argumenty, za każdym razem, bo wciąż pojawiają się dokładnie takie same. Różnica polega na tym, że nekrofilia i zoofilia to dewiacje, a homoseksualizm nie.

Btw, jak wyobrażasz sobie parę nekrofilską? Bo ja myślę, że jedno z partnerów mogłoby nie wytrzymac próby czasu :luka:

to jest wlasnie roznica w postrzeganiu homoseksualizmu. jest on dewiacja wykreowana tylko przez media jako normalna orientacja z inna orientacja niz heteroseksualna uwazam jeszcze aseksualizm i tu sie koncza orientacje

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-02-02, 21:25   

k0573k napisał/a:
jest on dewiacja wykreowana tylko przez media jako normalna orientacja
Mylisz się. Homoseksualizm występuje w przyrodzie, tak u zwierząt, jak i u ludzi od zawsze i jest uznawany za jedną z orientacji seksualnych przez WHO. A autorytet WHO jak dla mnie, niestety, wygrywa z Twoją opinią ;>

k0573k napisał/a:
uwazam jeszcze aseksualizm i tu sie koncza orientacje
Własnie, że wcale się nie kończą.

need a hug.
anyone?

miki21 

Wysłany: 2008-02-03, 02:08   

nie rozumiem czemu nie stworzyć jakiejś wyspy, np Australii, dla pedałów i tam ich zamknąć. Wszyscy byliby szczęśliwi, oni mieliby swoją "miłość", a my spokój.

Mikołaj_27  

Wysłany: 2008-02-03, 08:27   

miki21 napisał/a:
nie rozumiem czemu nie stworzyć jakiejś wyspy, np Australii, dla pedałów i tam ich zamknąć. Wszyscy byliby szczęśliwi, oni mieliby swoją "miłość", a my spokój.

Zapędy godne dowódcy III Rzeszy... Wąsik już zapuszczasz?

bro  

Wysłany: 2008-02-03, 12:31   

miki21 napisał/a:
A co z lesbijkami? Też osobna wyspa, czy razem z gejami?

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-02-03, 14:06   

miki21 napisał/a:
czemu nie stworzyć jakiejś wyspy, np Australii, dla pedałów i tam ich zamknąć.
Problem polega na tym, że Australia została JUŻ stworzona, istnieje i ma się dobrze :luka:
Poza tym - z tego, co mi wiadomo - jest kontynentem zamieszkanym, a nie podejrzewam, by jego mieszkańcy entuzjastycznie przyjęli pomysł masowych przesiedleń ich stamtąd.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Odpowiedz do tematu