Pamiętaj, że kobieta zaraz po okresie ma 3-4 dni bezpłodne i jeżeli kochasz sie w okresie np: w pierwszy dzień miesiączki to nie powinnaś zajść w ciążę ( plemniki na ogół żyją od 2-3 dni )!
Tak samo 2-3 dni przed okresem są pewne, ze nie zajdziesz w ciążę...! Wiem to bo moja ciocia jest ginekologiem...
w trakcie siedmiodniowej przerwy, jest właśnie spore prawdopodobieństwo ciąży.
niebardzo , bo jeżeli bierzesz pigułki regularnie w ciągu tych 3 tyg poprzedzających przerwe to jesteś zabezpieczona tez i podczas tych 7. Wiedza prosto od ginekologa.
W takim razie mamy sprzeczne informacje, bo moje są z tego samego źródła ;p
Wersja w sumie nawet prawdopodobna, w końcu pigułkami hormonalnymi leczy się też bezpłodność.
uwielbiam naszych lekarzy, każdy powie Ci co innego, a Ty babo sama się martw i kombinuj, by wyszło tak jak chcesz, ogólnie ja już w temacie pigułek się pogubiłam ;/
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum