mam problem! moze to glupie ale nie jestem pewna co to tego! jezeli ma sie okres i chce sie kochac z chlopakiem to mozna zajsc w ciaze??
jestem mloda wiec jeszcze niezbyt doswiaytczona!! :/
Wysłany: 2008-02-08, 11:25
Polecający: baba jaga ;P
Colorblind napisał/a:
Skoro zadajesz takie pytanie, to znaczy, że nie jesteś zbyt dojrzała, by zaczynać życie seksualne...
skoro zadaje takie pytania to jest odpowiedzialna i mysli o tym co robi, a ze np nie ma kogo zapytac wiec pisze na forum skarbie
nt:
ponoc nie mozna, ale natura zna i takie przypadki, najbardziej nalezy uwazac pod koniec okresu. Z reszta jak nie musisz to odczekaj te 3 czy 4 dni nic na tym nie stracisz a mozesz zyskac :p
Wysłany: 2008-02-09, 17:25
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
W sam okres nie mozna zajsc w ciaze, ale plemniki zyja dlugo... i moze dojsc do zaplodnienia po skonczeniu sie okresu. W dodatku nieplodnym jest sie wylacznie w srodkowej fazie okresu.
_________________ Interrupted conversion
Blinded mind in fear
Borders on borders
Reality fragmented in beliefs
W OKRES TEŻ MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ!!!! i nie chodzi tu o żywotność plemiorówm, ale o jajeczkowanie. Może np dojść do tego że jajeczka będą dwie. A plemniki żyją góra tydzień. Czyli trzeba się zabezpieczyć
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
A tak z innej beczki, to odradzam Ci seksu podczas okresu bo:
po pierwsze - estetyka, ale to już zależy od was, co kto lubi
a po drugie, podczas okresu błona macicy jest delikatniejsza niż normalnie, łatwiej ją uszkodzić i doprowadzić do infekcji
_________________ By przeszłość poszybowała ku chmurom, pozwól wiatrom przyszłość nieść
No ja tak właśnie patrzałem na wypowiedzi koleżanek i kolegów i się dziwie troszkę... Ja tam nie jestem fanem seksu podczas okresu bo do kitu jest... Wiadomo dlaczego, do tego dochodzą chore fochy itd.... No ale jak kto lubi....
_________________ When the time is worst,
Never leave my family in a jam I'm dyin first.
hej zaraz chwila moment jak to CHORE FOCHY?!
moja feministyczna dusza się buntuje w tym momencie.
życzę Ci, żebyś na jeden dzień stał się kobietą, najlepiej taką, którą przy okresie boli nie tylko brzuch, ale jeszcze krzyż, głowa i ma mdłości. zobaczysz jakie mają podstawy CHORE FOCHY.
ja pierdziu. ale się zagotowałam w środku
przepraszam za offtop.
aha a propos tematu: jasne, że można zajść w ciążę podczas okresu...
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
czemu odradzacie im seks podczas okresu?? oczywiście trzeba być wtedy trochę delikatniejszym, ale być może im się spodoba jeśli dziewczyna nie będzie miała jakichś bardzo uciążliwych dolegliwości to nie widzę powodu, żeby nie spróbować. niech zobaczą co lubią.
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Wysłany: 2008-03-19, 17:49
skoro nie chcesz osbie odmówić seksu w okresie ze względu na mozliwość zajścia w ciążę, to może sobie go odmówisz ze względu na higienę?
Ja osobiście uważam że mója miesiączka jest moją sprawą, taką moją tajemnicą. I tak samo nie chciałabym zakładać sobie tampona czy podpaski przy moim narzeczonym, mimo, że nie mamy tajemnic. Ale okres to jest kobieca sprawa- koniec i kropka. I po co do tego facet?
_________________ Żyj godnie. Żyj tak, żebyś potem nie musiał się chować przed samym sobą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum