to na pewno nie jest choroba. normalna potrzeba tak jak i glod, sen itd.
oczywiscie nie kazdemu potrzebna jest masturbacja,
ale zdecydowana wiekszosc na pewno to robi
no, ale chorobą to to nie jest na pewno.
zaspokojeniem potrzeb jakichś.
tylko tyle (:
/no, chyba że ktoś musi kilkanaście razy dziennie, to jużmożna pod chorobę podpiąć ;p
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Po ostatniej wizycie PANA który odpisuje licznik pradu siem przeraziłam ,a pisze o tym latego że kolezanka kazala mi zmienić wibrator elektryczny na zasilany baterjami
Masurbacja nie jest chorobą!! Nawet jeśli ktoś jest w związku może to robić przy swoim partnerze wówczas bardziej go podnieca i potem może nastąpić np. zamiana Ludzie jak nie mają nikogo bliskiego to sami muszą się zaspokoić. Gdzieś kiedyś wyczytałam w gazecie że kobieta była mężatką i uprawiała seks ze swoim mężem, a kiedyś coś jej się stało że jak włączyła pralkę to usiadła na nią i zaczeła się w łazience masurbować. Podobno własne pieszczoty na wirującej pralce bardziej ją podniecały niż seks ponieważ przeżywała więcej organzmów. Jak mąż się z nią kochał to ona tylko udawała organzm Tak więc masurbacja jest zjawiskiem normalnym i większość ludzi jej zażywa nawet w miejscach publicznych np: park, sklep, basen lub dom znajomych
Nie rozumiem tej nazwy, jak może być samogwałt skoro robi się to z nieprzymuszonej woli? ;] (z cyklu pytań ambitnych)
megma napisał/a:
Tak więc masurbacja jest zjawiskiem normalnym i większość ludzi jej zażywa nawet w miejscach publicznych np: park, sklep, basen lub dom znajomych
Sklep W sumie to musi być całkiem podniecające, nerwowe patrzenie zza półek czy ktoś akurat nie przechodzi ;]
A powiem wam, że chciałbym poznać argumenty Oyena, który uważa, że masturbacja jest zła i nienormalna. Po prostu ciekawi mnie to, bo szczerze mówiąc, poza duchownymi, nie spotkałem jeszcze nikogo kto wyrażałby takie poglądy .
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Nie udowodniono naukowo, że masturbacja jest zgubna dla zdrowia. Masturbację można potraktować jako nauki własnego ciała. Dobrze jak chłopak wie, co się z nim dzieje. Oraz wie, jak np. wstrzymac orgazm, przeczekać, itd. Nie można się tego nauczyć w inny sposób, chyba, że razem z partnerką.
Ale jak ze wszystkim trzeba uważać. Przede wszystkim nie jest normalne masturbowanie się 3-4 razy dziennie codziennie. To jest już uzależnienie i jak każde trzeba leczyć, albo z tym walczyć.
Druga sprawa, to przyzwyczajenie się do określonych pieszczot. I uwaga to jest udowodnione naukowo, że panowie którzy od wielu lat uprawiają masturbację nie czują dużej przyjemności ze stosunku, bo pochwa może nie zapewniać takiego obejmowania członka jak ręka.
Tak od siebie dodam, że jak ktoś zaczyna regularne współżycie, to w sumie posiadanie dziewczyny zastępuje mu samodzielne uciechy
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Masturbacja... hm... a po co? Moje zdanie jest takie, że człowiek masturbuje się wtedy, gdy nie potrafi nad sobą zapanować, co jest oznaką słabości wewnętrznej.
Co od razu skreśla ją jako potrzebę taką jak spanie czy jedzenie Nie jest potrzebna i koniec...
No.
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
A powiem wam, że chciałbym poznać argumenty Oyena, który uważa, że masturbacja jest zła i nienormalna. Po prostu ciekawi mnie to, bo szczerze mówiąc, poza duchownymi, nie spotkałem jeszcze nikogo kto wyrażałby takie poglądy .
Nie zgadzam się . Po prostu każdy potrzebuje trochę czułości, a dookoła ludzie tacy zimni okrutni...
W kontekście, że to podobno nie jest normalne ;]. Btw. nieźle się uśmiałem przy czytaniu tej strony (okoliczności, w których zrobiłeś to po raz pierwszy )
pan.remek napisał/a:
y no wiesz mi sie wydaje ze ksieza to szczegolnie jada na " recznym ".
A całkiem możliwe, ale w każdym razie ich nauka głosi, że masturbacja jest grzechem. Zresztą jest o tym w Biblii, bodajże w Księdze Kapłańskiej (Kpł 15, o ile pamiętam?). Ciekawa lektura.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
/Mimi Smith, ciotka Johna Lennona/
Ostatnio zmieniony przez Adamus 2006-06-04, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum