upominam iz to nie temat na wasze benadzijne dyskusje kto tu ma racje jak chcecie cos komus udowodnic to prosze na pwalbo na gadu sobie wrzucajcie : ) a nie mi tu smietnik robicie !
bodzka, faktycznie dready sa malo zbite ale wygladaja mi na zdjeciach bardziej na robione w lapkach niz szydelkiem : ) lubie takie dready ja bym zaczela je traktowac swetrem moze i cudo by z nich powstalo jakie m isie zawsze marzylo : P
Jakoś nie obraza mnie to, szczególnie ze sama napisałam ze są niezbite, bo takie sa i tyle. Ale myśle ze jednak się zbiją moze za jakieś pół roku,rok..
Poszczelona napisał/a:
faktycznie dready sa malo zbite ale wygladaja mi na zdjeciach bardziej na robione w lapkach niz szydelkiem : ) lubie takie dready ja bym zaczela je traktowac swetrem moze i cudo by z nich powstalo
Były robione szydełkiem, tyle ze przez koleżanke która chyba pierwszy raz na mnie komuś robiła dready Jak potraktować je swetrem??Tzn co mam zrobić?To pomoze jakoś?
A zdjęcie normalnie nie było rozmazane, dopiero jak je wkleiłam to się takie dziwne zrobiło
_________________ coco jumbo i do przodu-to moje hasło!dobre, nie??
Jak potraktować je swetrem??Tzn co mam zrobić?To pomoze jakoś?
Sorry, że się wtrące, ale proponowałbym wełniane skarpety(wygodniej) - rozpruj i pocieraj o dreda. Długo to trwa i trzeba potem rolować, ale powinny wyglądać lepiej. Wełna służy bardziej do mechacenia włosów niż do samego robienia/poprawiania dredów, ale rób jak uważasz:) Swetrem pociera się całą głowę przed zrobieniem dredów, ale ja tego nie stosuję.
bodzka napisał/a:
Ale myśle ze jednak się zbiją moze za jakieś pół roku,rok..
Zależy co rozumiesz przez"zbicie", po pół roku napewno będą się lepiej trzymać, ale jeśli chcesz żeby były zbite=twardsze, mniej kudłate i nie wyglądały jak"żywe włosy", to po prostu ściśnij i przeleć szydełkiem od dołu do góry.
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
tak tylko ze dready robione ta metoda maja inna strukture znaczy inaczej torche wygladaja bo nie sa zszydelkowane tylko ze twoje juz byly szydelkowane ale mi wygaldaja na robione lapami jak dla mnie dobrze bo takie dready zawsze mi sie marzyly tylko nikt nie chcial sie tego podjac zeby mi zrobc
oto cudowny dread robiony lapami i swetrem : )
normalnie kulasz sobie skarpeta welniana albo swetrem czym kolwiek welnianym skarpeta ejst wygodniej bo mozna zalozyc na reke i kulasz sobie ja kiedys dokrecalam dready w samych lapach i tez fajne byly : ) co prawda pochlania to wiecej czasu niz szydelkiem ale za to jakie efekty
też myśle że szydłem:)) a wogole to dredy mi sie podobaja:) jak juz kiedys tam wpominałam nie podobaja mi sie takie zbite i zadbane:)) takie "rozwalone" sa bardziej rastamańskie :D i prawdziwsze;p poswiec jedna noc na zabawe z szydłem;p i bedzie guuut xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum