Wysłany: 2008-06-14, 19:06 Karny w ostatniej minucie! Austria - Polska Polecający: Google
Polska zremisowała z Austrią 1:1 a miało być 1:0 dlaczego? Przez kogo? O tym napiszę trochę dalej.
Aby Polska wyszła z grupy musiała wygrać przede wszystkim z Austrią.
Od razu po rozpoczęciu meczu, austriaccy piłkarze zaczęli na nas "nacierać" i nie wiadomo co by się stało, gdyby Boruc nie obronił wiele razy ataków austriackich piłkarzy.
Lecz potem, Roger Guerrieiro strzelił gola ze spalonego, lecz sędzia tego nie zauważył. Polska wygrywała 1:0. (Chodź sam nie widziałem, żeby to był spalony)
Ale niestety w 93 minucie Lewandowski dał pretekst angielskiemu sędziemu Howardowi Webb aby po dedukował karnego. I ... Gol dla Austriaków.
"By zagrać w ćwierćfinale, musimy w poniedziałek wygrać z Chorwacją i liczyć na sensację, jaką byłoby zwycięstwo Austrii nad Niemcami. I koniecznie musi to być zwycięstwo o jednego gola niższe niż wygrana Polaków..."
Co myślicie o tym dramacie?
_________________ Pieniądze szczęścia nie dają, lecz każdy chce to sprawdzić osobiście.
I w końcu nie napisałeś przez kogo. Jak dla mnie to Austria nie wygrała 1:0 przez sędziego, który uznał gola ze spalonego, a Polska nie wygrała 1:0 przez Lewandowskiego, który sfaulował w polu karnym
No i sorry, zapomniałem ;] Ale dodane do "Przez Kogo" będzie może Twoja wypowiedź?
Cameron napisał/a:
I w końcu nie napisałeś przez kogo. Jak dla mnie to Austria nie wygrała 1:0 przez sędziego, który uznał gola ze spalonego, a Polska nie wygrała 1:0 przez Lewandowskiego, który sfaulował w polu karnym
Coś Ci się chyba pokręciło w tej wypowiedzi
_________________ Pieniądze szczęścia nie dają, lecz każdy chce to sprawdzić osobiście.
Wysłany: 2008-06-15, 08:44
A powiem szczerze, że Polacy zawsze robią wielki hałas wokół takich imprez, kibice liczą na dobrą grę zawodników i na przekór wszystkiemu wierzą, że wyjdziemy z grupy! Ba, że nawet zdobędziemy mistrza! Z kolei sami zawodnicy pewni siebie potwierdzają, że dadzą popalić Niemcom, a w gruncie rzeczy to oni dali nam w kość! Teraz dochodzi jeszcze sprawa karnego w meczu z Austrią, co mnie rozśmieszyło! Bo jakby nie patrzeć na co liczyliśmy?! Na Ebiego, który miał razem z Rogerem stanowić silny trzon naszej reprezentacji ,lecz nie było żadnego złotego duetu! Możemy być jedynie dumni z kibiców, którzy co mistrzostwa wierzą w biało-czerwonych, nawet kiedy oni po raz kolejny zawodzą! Po prostu może najwyższy czas przyjąć do wiadomości, że nasi nie umieją grać jak rasowi piłkarze i nie mieć żadnych złudnych marzeń !
Mimo to nie martwcie się, w końcu został nam Robert Kubica
_________________ Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Tych, którzy podczas meczu Niemcy-Polska śpiewali "TereFere Ci na imię, Podolski TereFere Ci na imię"? Czy tych, którzy spowodowali, że sędzia Webb i jego rodzina dostali ochronę policyjną? A może z premiera-kibica, który stwierdził, że miał ochotę tego sędziego zabić?
Po prostu może najwyższy czas przyjąć do wiadomości, że nasi nie umieją grać jak rasowi piłkarze i nie mieć żadnych złudnych marzeń !
Nie rozumiem dlaczego część osób tak to przedstawia, przecież nikt nie mówi, że Polacy świetnie grają. Poza tym usprawiedliwienie podyktowania/podedukowania/po dedukowania* słabą grą PL jest bez sensu. Nie o to w tym chodzi.
*z racji tego, że już nie wiem co ten sędzia zrobił, to proszę sobie niepotrzebne skreślić
No nikt nie mówi, ale Polacy mogli chociaż spróbować zagrać mecz taki jak z Portugalią (gdy wygrali 1:0) Niestety, musimy się pogodzić z tym, że Polska pewnie nie wyjdzie z grupy. Jedynie musimy liczyć na dwa cudy: Austria wygra z Niemcami 1:0 i Polska wygra z Chorwacją min. 3:0 (o ile się nie mylę).
faul być może był, ale nie faul po którym zarządza sie karny... takich 'fauli' w każdym meczu jest pełno i żaden sędzie nie zarządał (tymbardziej w doliczanym czasie gry) karnego... Webb był pierwszy... Webb może i wydrukował mecz... bo było widać, że w końcówce meczu szukał czegoś na Polaków... powtórzenie wolnego (po złąpaniu piłki przez Boruca) później karny... Zastanawia mnie tylko co by było gdyby to nie była Polska a Włochy czy Hiszpania... gdyby to w ich meczu sędzia zrobił coś takiego...
mimo wszytsko nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... gdybyśmy wygrali z Austrią... Austria straciłaby jakiekolwiek szanse na awans, Niemcy napewno wygrałyby z walczącą o nic i zrezygnowaną Austrią, a my wygralibyśmy z Horwacją (hipotetycznie oczywiście)... spotkalibyśmy się w bezpośrednim starciu z Niemcami... jak myślicie kto przeszedłby dalej?
a tak dzięki (lub przez) Webb'owi... Austria będzie walczyć z Niemcami tak jak my z Horwacją o wszystko a o wejściu my czy Austria zadecydują punkty...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
wg zasad serwowanych za coś takiego nie dawało się karnych, no ale spoko, przecież to Polacy, i tak by nie wyszli z grupy, bo są cieńcy, więc co za różnica...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum