• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kurczol
2006-11-11, 17:50
Autor Wiadomość

***ArChi***  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-04-24, 22:14   

no wlasnie wzrost ma wiele wg mnie bo strzelac bramki glowa np Ronaldo nie potrafi, moze nie ze nie potrafi ale bardzo malo ich strzela :) a np Ibrachimowicz wiecej bramek strzela glowa i razem z Trezege ( nie chce mi sie mysec jak sie pisze) uzupelniaja sie nawzajem :P i wlasnie tak Zurawski z jakims napastnikiem np z Sosinem by taki duet tworzyli :P

Dishman  

Wysłany: 2006-04-25, 09:44   

Henry gigantem nie jest, a wyskok do piłki ma taki jakby miał w nogach sprężyny. Chyba nie do końca zależy to tak ściśle od wzrostu, jeżeli już tak rozważamy.

Pisałem to już, ale widzę, że powtórzyć muszę, bo i tą wypowiedź mi wcięło. Olisadebe zasłużył się dla polskiej piłki dość mocno. Wypracował sobie awans na mundial w 2002 roku. Strzelił zdaje się pierwszą bramkę na mistrzostwach po 16 latach.

Czy teraz powinien grać? Byłoby to źle odebrane w jego przypadku, bo niby dlaczego ma spijać soki, jeżeli nie chciało mu się trochę pomęczyć i powalczyć o awans na mundial? Zależy w jakiej jest formie, bo w lidze angielskiej też chyba nie za dobrze mu się układa z trenerem.

Pytanie jeszcze jedno. Czy warto oglądać się na to, czy ktoś się opierdalał, czy nie, jeżeli trzeba się dobrze zaprezentować na mistrzostwach?

fazi  

Wysłany: 2006-04-25, 11:29   

Dishman napisał/a:
Pytanie jeszcze jedno. Czy warto oglądać się na to, czy ktoś się opierdalał, czy nie, jeżeli trzeba się dobrze zaprezentować na mistrzostwach?

Ale o co chodzi bo ja nie w temacie? Olisadebe się wypiął na reprezentacje i nie chciał przyjechać, czy jak? Jeżeli tak to ja osobiście bym się na niego obraził, :) ale że Janas nie ma takiego prawa to powinien go wziąść. Chłopakowi kariera podupadła to możliwość gry na mundialu byłaby więcej niż wymarzoną okazją do pokazania się i strzelenia paru bramek..

Pod_Oslona_Nocy  

Wysłany: 2006-04-25, 16:34   
   Polecający: Martina

Jesli chodzi o mecze, to tylko oglądam na "real", 3 lige u nas na stadionie, teraz wybieram się na wyjazd [kibicuję GKS jastrzebie]
Nikt nie zagłuszy nie zatrzyma
Wojny, którą w sobie skrywam

***ArChi***  

Wysłany: 2006-04-25, 21:00   

jak dla mnie Olisadebe nie jest w takiej formie zeby go brac a po drugie olal reprezentacje to olac i go :)

a co do wzrostu to bardziej mi o to chodzilo ze Frankowski czy Piechna to nie Henry i potrzeba nam wysokiego gracza :)

Dishman  

Wysłany: 2006-04-25, 21:53   

Arsenal w finale LM. No cóż w Villareal ładnie się Kanonierzy nie zaprezentowali. Nie wiem czy to była taka gra na pokaz, czy po prostu nie potrafili postawić "Żółtym". No cóż ale Villareal nie potrafił bramki strzeli, choć miał 5 albo 6 100% okazji. Hiszpanie wygrać nie chcieli, a gdy już wymusili rzut karny, to na posterunku stał bramkarz niemiecki. Brawo dla Arsenalu!

fazi  

Wysłany: 2006-04-26, 00:50   

A mi się wydaje że Villareal był lepszy. Arsenal albo nie chciał bo wolał się bronić albo nie mógł strzelić tej bramki, nie wiem, w każdym razie na pewno bardziej zachwycał zapał i gra Hiszpanów, szkoda tylko, że kilku sytuacji nie wykorzystał Franco. A o karnym to już nie wspomne, bramkarz rzucił się w lewo przed strzałem Riquelme, a ten zamiast pyknąć w drugą stronę to walnął prosto w Lehmanna. No ale ciśnienie musiał mieć straszne więc można zrozumieć. Tak czy siak, nie podobała mi się gra Arsenalu, Villareal wręcz przeciwnie, co nie zmienia faktu, że cieszą mnie Kanonierzy w finale, na Barcelone to oni wyjdą w roli outsidera :)

***ArChi***  

Wysłany: 2006-04-26, 07:54   

no ze Riquelme nie strzelil bramki to az szok, ale z tego co widzialem jak strzelal nie wiem czy zauwazyliscie caly czas patrzal na pilke a nie spojrzal na bramkarza :)

mi troche szkoda Villareal bo jednak wczoraj byli o niebo lepsi i niestety odpadli :)

a w finale i tak wygra Barcelona :P

...Ola...  

Wysłany: 2006-04-26, 12:24   

***ArChi*** napisał/a:
mi troche szkoda Villareal bo jednak wczoraj byli o niebo lepsi i niestety odpadli

Tak... tez uwazam ze byli lepsi. Tym bardziej ze w pierwszym meczu gra byla bardziej wyrownana. Arsenal w zadnym z dwoch meczow nie mial wyraznej przewagi. Ale taka jest pilka... Ja sie juz ciesze na mecz Arsenalu z Barca. Bedzie ciekawie. Stawiam na tych drugich.
***ArChi*** napisał/a:
no ze Riquelme nie strzelil bramki to az szok, ale z tego co widzialem jak strzelal nie wiem czy zauwazyliscie caly czas patrzal na pilke a nie spojrzal na bramkarza

Poza tym strzelil za slabo i jakos bez wiary. Podszedl do pilki tak jakby wiedzial ze sie nie uda.

Mistrzem Polski, mysle ze slusznie, zostanie Legia. Kadrowe przepychanki w Wisle raczej im nie pomagaja. I eliminacje do LM w glupi sposob zawalili... Moze Legii pojdzie lepiej (I hope).
Jak typujecie wyniki w grupie? Moje: Niemcy-Polska 2:1 Polska-Ekwador 3:2 Polska-Kostaryka 2:0. :wink:

Dishman  

Wysłany: 2006-04-26, 12:45   

Jak wszyscy zgodnie przekreslili już Milan :lol:

Co prawda sam stawiam na to, że Barca z Włochami się rozprawi, ale z tymi podstępnymi lisami z Mediolanu nigdy nic nie wiadomo. Po prostu tu stawka jest zbyt duża i zespoły jakby nie było najlepsze na świecie, żeby tak lekko podchodzić do dzisiejszego spotkania.

Jednak ogólnie stawiam na Barcę, czas AC Milanu już się chyba skończył.

***ArChi***  

Wysłany: 2006-04-26, 17:06   

no ale jakie szanse mozna dac Milanowi jak u siebie przegrywa a watpie zeby Barca u siebie przegrala :)

a dzis ogladalem sobie pierwsza polowe pucharu Polski szczerze musze powiedziec ze nasz futbol a przede wszystkim tych dwoch zespolow jest beznadziejny :)

fazi  

Wysłany: 2006-04-26, 17:10   

...Ola... napisał/a:
Poza tym strzelil za slabo i jakos bez wiary. Podszedl do pilki tak jakby wiedzial ze sie nie uda.

Troche usprawiedliwia go ciśnienie, odpowiedzialność. Jakby to nie było decydujące kopnięcie przy którym patrzył na niego cały świat to pewnie wpakowałby te piłke do siatki z zamkniętymi oczami.
Tak czy siak gorzej po meczu czuł się chyba tylko bramkarz Werderu po meczu z Juventusem. :)

...Ola... napisał/a:
Polska-Ekwador 3:2

Optymistka :wink:

Dishman  

Wysłany: 2006-04-26, 18:53   

***ArChi*** napisał/a:
no ale jakie szanse mozna dac Milanowi jak u siebie przegrywa a watpie zeby Barca u siebie przegrala

2:0 dla Milanu i po meczu. A kogo jak kogo, ale Milan stać na strzelenie bramki np. w 84 i 92 minucie meczu.

Ja bym chciał żeby jednak był wynik 1:0 dla Milanu i aby to podbudowało napięcie. W karnych obstawiałbym Barcelonę. Wczoraj też ta bramka z karnego mogłaby paść i byśmy mieli jeszcze lepsze widowisko.

***ArChi***  

Wysłany: 2006-04-26, 19:16   

moze ich stac na strzelenie bramek w koncowych minutach ale co z tego jak beda przegrywac 2:0 :P

fazi, czemu sadzisz ze wynik 3:2 z Ekwadorem nie jest realny ???

...Ola...  

Wysłany: 2006-04-26, 19:38   

fazi napisał/a:
Optymistka

Ech no tak troche nierealny ten wynik... ale fajnie by bylo, prawda? :D

Ja chce zobaczyc w finale Arsenal i Barce. To bedzie ciekawy mecz bo to bardzo rozne zespoly. Ronaldhino i Henry w jednym meczu...

Odpowiedz do tematu