Brawo NASI ! Brawo POLSKA !!!
To co dzisiaj pokazał nasz zespół to po prostu marzenie, które się w końcu spełniło i w które chyba większość z was (jak i ja) tak naprawdę wątpiło. To chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy mecz naszej reprezentacji jaki kiedykolwiek widziałem Po tym meczu każdy Polak może czuć się dumny ze swojej narodowości... Polska gromi (i to we wspaniałym stylu) czwarty zespół świata, Portugalię pod każdym względem ! - normalnie dalej jestem w szoku (tym bardziej, że mogło być o wiele więcej bramek dla naszych). Oby tak dalej. Pozdro
_________________ "Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
Siedziałem i przecierałem oczy ze zdumienia. Te drewniane piłkarzyki, które kilka dni wcześniej wymęczyły wygraną z Kazachami teraz grali jak natchnieni.
Kleju się jakiegoś nawąchali czy co?
Nasi wyszli niezwykle zdeterminowani. Kilka pierwszych minut to był chyba jakiś szok, że grają przeciwko gwiazdom. Nie ma co też ukrywać, że mecz się po prostu ułożył. Bramka w 9 minucie bardzo chłopakom pomogła, dała pewności siebie i pomogła myśleć, że ten mecz jest do wygrania.
Niezwykle zaskoczył mnie Bronowicki. Tak powienien grać obrońca: ostro, nieustępliwie, włączać się do akcji ofensywnych. Zresztą pomagał mu dużo Smolarek. Już np. Krzynówek nie ma w zwyczaju wracać do defensywy i to pokazał wczoraj.
Szkoda dla Żurawskiego, że nie trafił tym swoim strzałem. Już nie tyle chodziłoby o wynik, co o niego samego.
Nie zmieniam zdania o Rasiaku. Ja nie mam pojęcia jak on może dobrze grać na wyspach. Mając taką sytuację jaką on miał, każdy średnio zdolny piłkarz rozegrałby to na kilka sposobów. Rasiak wybrał trudny wariant i zrobił to jak amator. Nie ma instynktu strzeleckiego, bo gdyby go miał, to walnąłby podobną bramkę co Smolarek.
Wynik nie oddaje przewagi jaką mieli Polacy w tym meczu. Mogło być spokojnie 4:0 dla nas (strzały Żurawskiego i Rasiaka) i Portugalia byłaby na kolanach.
Wydaje mi się, że Portugalczycy ostro nas zlekceważyli. Mysleli, że to będzie spacerek. A okazało się, że Polakom lepiej gra się z mocniejszym od nich przeciwnikiem. W drugim meczu z nimi będzie cholernie ciężko.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Wysłany: 2006-10-12, 13:25
Polecający: baba jaga ;P
Podpisuje sie ręcami i nogami pod Dishamen. Jak zobaczylam pierwsza bramke to przetarlam oczy czy to na pewno nasi i czy na pewno nie byl samoboj xD az mi szczeka opadla xD ale dalam na luz bo przeciez zawsze moga przegrac a oni do 2 polowy prowadza 2:0 xD
Mecz mi sie bardzo podobal / o dziwo/ i myslalam ze to w ogole nie portugalia tylko jakis tadżykistan górny czy cos xD hrhrhrhr po raz pierwszy jestem dumna z polskiej reprezentacji.. no po raz drugi bo jeszcze po meczu z niemcami na mundialu
Dzisiejszy szlagier w Lidze Mistrzów (oczywiście Chelsea - Barcelona) widowiskowością nie zabardzo zachwycał. Każda drużyna grała twardo i konsekwentnie w swojej obronie, a akcje ofensywne sprowadzały się głównie do szybkiej kontry czy mozolnego rozgrywania ataku pozycyjnego No ale jak na "rasowego" (narazie najlepszego w tym sezonie dla Chelsea) napastnika przystało, Drogba popisał się wspaniałym wykończeniem akcji, strzelając ładnego gola I nawet rezerwowy Hilario nie najgorzej wypadł - nie martwiąc przy tym Cecha...
A więc rewanż na Camp Nou zapowiada się niezwykle interesująco ;]
_________________ "Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
Wysłany: 2006-11-11, 16:44
Polecający: Dzięki sobie :)
Przeniesiony zostałem tu z tematu o meczu Polska - Belgia.
Sądze że będzie 2:2. Mimo wszystko genialny mecz rozgrywa się raz na jakiś czas.
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum