Oryginalnosc pilki najlepiej sprawdzisz po prostu ja kopiac i grajac nia na boisku a nie patrzeniu na znaczek Nike. To ze nie ma szwu o niczym nie swiadczy. Takie pilki sa produkowane w Chinach/Tajwanie/Korei przez maszyny wiec taka wada fabryczna moze sie zdarzyc. Jak pilka Ci sie rozleci po 2 dniach grania to znaczy ze chyba Cie oszukali w sklepie
to zalezy do czego potrzebne Ci jest stwierdzenie oryginalnosci. chcesz miec pewnosc ze pilka ktora kupisz bedzie dobra i dlugo wytrzyma czy zwyczajnie chcesz sie lansowac oryginalna pilka prosto ze sklepu nike? jesli to drugie to w zasadzie nie ma co poznawac, repliki i podrobki sa teraz robione tak idealnie ze nie zobaczysz roznicy wiec nie wysilaj sie.
jesli jednak chcesz miec dobra pilke - to odpowiedz jest dosc ciezka. z reguly takie balony za 9,99 to po dotyku i po szwach widac ze to jest gowno a nie pilka. ale jesli juz chodzi o pilki firmowe to ja np zawsze sprawdzam "sprezystosc" lat - nie wiem jak to lepiej opisac. jak laty sa takie miekkie i czuje sie taka jakby gabke czy jakis "gel" to znaczy ze jest ok. ale wcale nie znaczy ze jak tego nie ma to jest do kitu : P ja po prostu najbardziej lubie takie pilki.
pshystoyniack - to nie jest wada, to jest taki model pilki nike, specjalnie nie ma szwu na dwoch latach zeby tam byl ladny duzy znaczek nike, wiem bo sam mam taka do futsalu.
_________________ Imagine there's no heaven
iIs easy if you try
No hell bellow us
Above us only sky
dokladnie. tzn nalezy rozroznic 2 rzeczy - podrobka to co innego niz replika. repliki sa oficjalnie wydawane przez dana firme jako tansza wersja danego modelu, np byly biale predatory sygnowane przez beckhama, kosztowaly ok 699 a ja sobie kupilem repliki za 199 (bez zelaznych wkretow, bez gumek roznych itp, ale na pierwszy rzut oka wygladajace tak samo). podrobki natomiast wytwarza kto chce i zalewa nimi rynek. oczywiscie nie twierdze ze technicznie jest miedzy nimi jakas roznica, bo to nie zawsze tak jest ze replika jest lepsza
_________________ Imagine there's no heaven
iIs easy if you try
No hell bellow us
Above us only sky
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum