Wysłany: 2006-05-20, 14:25 Eurowizja 2006 Polecający: Nori
Co sądzicie o zespołach, które dostały się do finału Eurowizji? Ich Troje słusznie odpadło czy też wyniki okazały się nie sprawiedliwe? Które kraje spodobały Wam się najbardziej?
Moim zdaniem slusznie Ich Troje nie dostalo sie do finalu.
W zasadzie uwazam, ze w mysl "dwa razy do tej samej..." ten sam zespol po raz drugi nie powinien startowac w konkursie...
Jezeli chodzi o inne zespoly... heh... nie moja muzyka, raczej tak dla hecy sobie obejrzalem i posluchalem... zdziwil mnie wystep "robakow" (tak moja mama zareagowala na zespol bodaj z Norwegii, na ten w tych strojach ) wszak to sa powermetalowcy
_________________ "[..]nawet kiedy cierpisz i jestes calkiem sam,
pamietaj Twoja reke trzyma najwyzszy Pan,
On dla Ciebie ma plan,
wiec Ty ufaj Mu man!" Ras Luta w Krol Krolow
Ja tak obejrzalem sobie to z racji tego ze mialem byc na kuncercie Kultu, ale angina mnie wziela to pocieszylem sie Eurowizją, dokladnie to czekalem tylko az zagra Lordi, przy okazji wczesniej posluchalem Ich Troje, w sumie to cienko zagrali,
Jedynie co mnie to zaskoczylo to caly czas tam na Eurowizji jest słabe nagłośnienie, ze ledwo slychac co graja nie mowiac ze praktycznie nie slychac wokalisty, Wisniewskiego to tam prawie nie slyszalem natomias Lordi zagral tak ze bylo ich slychac zycze im najlepszego... jedyny zespol co nie zagral takigo popu... odwaznie zagrali i sie spodobalo...
dla zainteresowanych demo ich piosenki:
Wysłany: 2006-05-20, 18:22
Polecający: bierdonka
Ptaq napisał/a:
17. Lordi
(Finlandia)
o zesz w morde ! To Lordi wysłali na eurowizje !! o nie ... skandynawski rock traci w moich oczach ... bo jak dla mnie to eurowizja to taki troche denny konkursik i wg mnie na nierównych szansach , bo taki Las Ketchup spzredał pokazna ilosc płyt a inny zespół moze z jedna i to w swoim własnym kraju , i jest mniej znany ;] ale to pojęcie względne , ogolnie nie oglądałam tego bo mnie nie ciekawiło , ale ze był tam Lordi to jestem zszokowana bo znam dobrze ten zespoł ;] Skandynawskie kapele sa jednymi z najlepszych na swiecie , a Lordi ma ciekawe teledyski ;]
... bo jak dla mnie to eurowizja to taki troche denny konkursik
konkurs jak konkurs, raczej nie ogladam bo taka mnie muzyka nie kreci ale denny jest dlatego bo jest monotoniczna muzyka, a jak by tak puscili na te 24 zespoly z 10 rockowych to od razu by wiecej osob ogladalo Dlatego nie ma co tam mowic ze ktos traci, bo jak by wiecej zespolow rockowych podchodzilo do tego jak do zabawy to moze by byl to calkiem fajny konkurs
Wysłany: 2006-05-20, 23:58
Polecający: bierdonka
nie oglądałam , bo byłam na miescie , ale respect , cieszy mnie fakt ze rock pzrebił popowe popierdólki ... Skandynawia to zagłębie dobrych kapel : Lordi , Nightwish, Apocaliptyca, Children Of Bodom , Immortal , ale głownie black i death , dobrze ze jakis akcent cięzszych brzmien był na tym konkursiku , bo inaczej to byłby kolejny nudny festiwalik bez wyrazu ;]
hail!
Nie oglądałem, bo wolałem posłuchać sobie dobrej polskiej muzyki na Agrykoli... szczerze mówiąc Eurowizję uważam za największe muzyczne gówno jakie sobie można tylko wyobrazić. Co roku pojawia się może jeden zespół, który nie robi wsi (mówię tylko na podstawie poprzednich, o tegorocznym konkursie się nie wypowiadam). I to, że Wielka Brytania, z której pochodzą tysiące dobrych muzyków, dostaje rok w rok tęgie baty na Eurowizji, też o czymś świadczy. I to, że piosenki zwycięzców konkursu lecą w radiu przez miesiąc a potem się o nich zapomina.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Wysłany: 2006-05-21, 10:02
Polecający: to ktoś, kto poleca
Nom, wreszcie przełamali Eurowizję, ale ie wiem, czy to coś zmieni za rok... Chciałym zauważyć, że w Polsce Finlandia otrzymała 12 ponktów (max ilość) . Ale oni to chyba w sumie tam poszli dla fazy, a tak się złożylo, że wygrali, no i gut
_________________ Impossible is nothing, free your mind and trust your skills than... RUN!!
Le Parkour, it`s not a crime, it`s a way of life.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum