Idea Szczekofestu narodziała się w 2006r. kiedy to dwóch szarych mieszkanców naszego małego miasteczka wpadło na pomysł zorganizowania imprezy jakiej Szczekociny jeszcze nie widziały. Z biegiem czasu również i ja dołączyłem do ekipy, która chciała tknąć w to miasto trochę życia. Chcieliśmy, aby o Szczekocinach zaczęło być głośno jako o mieście, które mimo iż nie jest wielką metropolią potrafi coś dużego zorganizować. I tak oto grupka młodych ludzi znana pod kryptoninem 'Załoga S.' stara się o skuteczną promocję dla Szczekocin i okolic. Promocję, która naszym władzom nie idzie najlepiej, gdyż za przeproszeniem przeglądy ludowych zespołów czy ogranizowanie koncertów w rytmie disco to nie jest to, za czym Załoga S. (a jestem przekonany że również i większość młodych ludzi z miasta i okolic) przepada. Mamy XXI wiek i należy iść z duchem czasu, dlatego też stawiamy na zespoły które dostarczą pozytywnych emocji zarówno młodzieży jak i ludziom troszkę starszym . Chcemy aby Sczekociny wpisały się na dobre na kulturalną mapę Polski, gdzie każdy raz w roku będzie mógł przyjechać i będzie miał gwarancję dobrej zabawy.
Cytat:
ZAGRAJĄ:
* Hurt
* Koniec Świata
* Leniwiec
* Zabili Mi Żółwia
* Stereopian
* Anima Liberti
* Hangover
Od siebie dodam, że organizatorami są moi znajomi - dlatego bezpłatnie nasze forum dołączyło się do wspierania ich festiwalu. Zapraszam zarówno w ich jak i swoim imieniu do wzięcia udziału w festiwalu
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum