• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lessia 

Wysłany: 2008-08-09, 16:06   Białe plamy na skórze! Pomocy!!!

Witam. Mam pilną sprawę i proszę o konkretne odpowiedzi. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że na nodze wyszła mi taka biała "plama", która nie chce się opalić. Jak leżę na słońcu, noga się opala, a ta "plama" pozostaje biała! Ostatnio zauważyłam, że na twarzy też mi wyszło coś podobnego oraz na drugiej nodze! Proszę , pomóżcie. Co to jest?!?! Help!!! Dodam, że teraz bardzo często się opalam, więc może te "plamy" wyszły przez słońce, czy to jest możliwe?! Z góry dziękuję za informacje, chciałabym wiedzieć, jak to wyleczyć, co to jest i czy to zejdzie..?
Liczę na konkretne i liczne odpowiedzi!!! Z góry Wam dziękuję. :(

Hellblade  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-08-09, 17:54   

Cytat:
silver_shira 25 kwietnia 2008, 14:30

ta choroba nazywa sie Bielactwo i nie powinnaś panikować, mam to od około 5 roku życia, musisz jeść i pić to co zawiera Beta karoten (np marchewka, wątróbka) żeby odzyskać pigment, nie powinno sie opalać tych plam właśnie z tego powodu co napisałaś dlatego że skóra w tym miejscu nie jest niczym chroniona- żadnym pigmentem i nie opala sie tylko sie spala co później boli, hmm co jeszcze tam gdzie masz na nadgarstkach to pigment możesz pobudzić też pieprzem- kup sobie mielony pieprz zmieszaj z odrobinka kremu i zrób sobie piling 1 raz dziennie tam gdzie masz plamę i najlepiej przed kąpielą tylko nie polecam robic tego pilingu na twarzy szczególnie na powiece bo tam jest zbyc cieńka skóra.
Generlanie nie masz sie czym martwić to wkoncu tylko jasniejszy kolor skóry
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hellblade 2008-08-09, 17:54, w całości zmieniany 1 raz  

Karczoch  

Wysłany: 2008-08-09, 22:31   

spróbuj się dowiedzieć czy ktoś w twojej rodzinie miał Vitiligo, bo jeżeli tak to są szanse że to może być to.
ale nie jestem dermatologiem, nie wiem czy to jakieś uczulenie na słońce, znamiona czy ki czort, więc radzę odwiedzić specjalistę.
i bez obaw, to cię nie zabije :)

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

Tynka88 

Wysłany: 2008-08-11, 11:44   

Mykaj do lekarza powinien ci przepisac jakies tabletki, to zwykle przebarwienia na skorze :)

Karczoch  

Wysłany: 2008-08-11, 23:15   

Tynka88 napisał/a:
to zwykle przebarwienia na skorze :)

skąd ta pewność? :niepewny:

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-11, 23:21   
   Polecający: Paulinaaa

Tynka88 napisał/a:
Mykaj do lekarza powinien ci przepisac jakies tabletki, to zwykle przebarwienia na skorze
zyby poszła do lekarza to sie zgodze, ale nie lekcewazyłbym tych plam. zapisz sie jak najszybciej do dermatologa i działaj.

Colorblind  

Wysłany: 2008-08-13, 09:42   

Ja już jestem spaczona, bo jakakolwiek biała plama kojarzy mi się tylko z 'terra incognita'. Jak dla mnie zamiast szukać odpowiedzi w internecie powinnaś jak najszybciej udać się do dermatologa, on będzie wiedział najlepiej co to jest i co z tym zrobić.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Odpowiedz do tematu