Siema, trochę wstydzę się o tym pisać ale muszę się kogoś poradzić. Często miewam problemy z układem pokarmowym, konkretnie chodzi o biegunkę. Znacie coś co zwalcza szybko objawy?? I chciałabym jakiś środek ale żeby był bez recepty (nie chce iść z tym do lekarza)
Stoperan działa szybko i skutecznie, więc dobrze radzi sobie z jednorazowymi kłopotliwymi przygodami tego typu. Ale jeśli często miewasz takie problemy, idź z tym do lekarza, bo to może być objaw jakichś poważniejszych dolegliwości zdrowotnych.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Głównie tego typu przygody zdarzają mi się gdy zjem coś "szybkiego" na mieście, albo gdy się stresuje przed jakimś wydarzeniem. I nie wiem co w takich chwilach robić. Chcę mieć wtedy pod ręką coś co szybko zwalczy mojego dolegliwości. Tylko co to może być? Macie podobne problemy czasami?
to normalne, wiele osób tak ma. Salotanal spokojnie Ci na to pomoże
Nie słyszałam nic o tym środku, skuteczny jest?? Ja wczoraj spotkałam się z koleżanką i poleciła mi Laremid, powiedziała że jej zawsze pomaga w takich sytuacjach. Może ktoś z was też go stosował??
zdecydowanie tak, pomógł mi przetrwać wszystkie obozy, a raczej pozwolił mi przeżyć po posiłkach tam serwowanych (poniedziałek --> naleśniki, wtorek --> jajko sadzone, środa --> naleśniki... koszmar...)
_________________ ...z sufitu płynie żel, wyżeluję Ciebie, Ty wyżeluj mnie...
Tylko że ja chcę środek bez recepty bo nie chcę iść z tym do lekarza. A z tego co wiem to znajoma mówiła że Laremid jest właśnie bez recepty i do tego skuteczny. Stosował ktoś z was??
Na każdego działa co innego - to nic odkrywczego, stoperan podobno jest niezły, działa szybko.
lessia napisał/a:
może Activia? Poczytaj o tym.
czemu akurat activia?
Nifuroksazyd też podobno nieźle działa, tyle, że jest na receptę, więc to Cię nie urządza. Poza tym jeśli naprawdę masz często biegunki to powinnaś udać się do lekarza, przypisałby Ci najlepszy lek i nie trzeba by było kombinować i eksperymentować.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Żeby bezmyślnie nabić posta najpewniej.
Zważywszy na fakt, że Activia niby pomaga regulować przemianę materii, ale wskazana jest raczej przy wzdęciach i zaparciach (że się tak nieelegancko wyrażę), a więc przy zupełnie odwrotnej naturze problemu, potraktowanie biegunki Activią mogłoby skończyć się koniecznością zamieszkania w toalecie na dłuższy i niekoniecznie przyjemny czas.
Dobrze, że nic o mleku i jabłkach jeszcze nie wspomniano, też ponoć genialny środek na biegunkę ;p
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
W moim przypadku na biegunkę z reguły pomaga wspomniany już wcześniej laremid, dostępny bez recepty.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum