mam pewien problem
od pewnego czasu bolą mnie kolana byłam z tym u lekarza - ortopedy, ten powiedział, że to normalne w moim wieku (mam 17 lat ) Dojrzewanie i tak dalej... Przepisał mi granulat, który rozpuszcza sie w wodzie i pije 2 razy dziennie. Piłam go przez dwa tygodnie i nic nie pomogło.. nie liczyłam, że to przejdzie jak ręką odjął, ale liczyłam na małą poprawę Szczerze mówiąc, nigdy wcześniej nie bolały mnie aż tak bardzo jak teraz
może ktoś z Was również ma lub miał taki problem? Co Wam pomogło?
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Mój kolega miał podobnie, nie poszedł do lekarza,
nosił opaski uciskające, pomagało ale gdy chodził dłużej to ból
był nie do zniesienia.
Jednak 'skusił' się na lekarza, dostał jakieś leki i jakąś maść rozgrzewającą
i coś tam jeszcze, po trzech tygodniach przeszło.
Zapytam się go dokładnie jakie to leki dostał.
I napiszę dokładnie. (;
pooozdrawiam i mam nadzieję że ból minie szybko.
_________________ Dziś nad światem zmienił ktoś, nieba błękit w chmur atrament ,
jakby pragnął deszczem swą opowieść snuć. Pierwsza kropla na mą dłoń .
Ludzie kryją się w zaułkach, gubiąc gdzieś po drodze sens deszczowych słów.
Wysłany: 2007-10-30, 20:22
Polecający: baba jaga ;P
mnie bola w kolko kolana ;p ale ja to juz wiek starczy
nie no podejzewam, ze rosniesz ale jak masz sie stresowac to molestuj lekarza, nie odpuszczaj, nawet nasciemniaj troche zeby Ci dokladne badania zrobili, poczytaj o jakis chorobach stawow czy cos ;p
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-31, 09:03
Mmmasha moze Ty masz reumatyzm ?! : P nos ta glupia opaske a nie tylko jak gramy w tenisa ; | : ) moja babcia tez tak ma hehe jesli Cie to pocieszy i rozwiaze Twoje problemy tata tez : P oszczedzaj sie Kochanie : * i sprobuj isc do innego lekarza : )
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
mmmasha, nie słuchaj lekarzy. mnie boli w podobnym miejscu, dokładnie pod kolanami, od 8 roku życia - najpierw dobrzy lekarze powiedzieli, że to dlatego, że szybko rosnę, potem jak byłam nastolatką, że szybko się rozwijam. mam dwadzieścia parę lat, skończyłam studia, rosnąć i rozwijać się skończyłam dawno dawno temu - boli mnie do dziś. jak to wyjaśniliby teraz? wolę nie wiedzieć, niekompetencji i niewiedzy lekarskiej mam powyżej uszu.
_________________ egzystuję więc myślę.
niestety to drugie nie wszystkim jest dane.
thinker,
no, ale to co mam zrobić ? wolałabym uniknąć tego bólu...
podczas np. gry w tenisa mnie nie boli (albo nie myślę o tym, że mnie boli, bo jestem skupiona na grze:P) ale po grze.. boli strasznie.. najgorsza jest noc po jakimś wysiłku...
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
mmmasha, nie wiem co masz zrobić, celem mojego postu było tylko pokazanie Ci, że lekarze nawet dobrzy czasem nic nie wiedzą i nie potrafią w żaden sposób wyjaśnić przyczyny dolegliwości i pomóc pacjentowi w tak wydawałoby się prostej sprawie.
ja sama też nie wiem co mam robić, by pozbyć się tej dolegliwości, wiem tylko, że lekarze mi raczej nie pomogą
_________________ egzystuję więc myślę.
niestety to drugie nie wszystkim jest dane.
thinker,
tyle to i ja wiedziałam, że lekarze mało co wiedzą ale to nie zmienia faktu, że dalej mnie boli... I raczej nie mam potrzeby użalania sie na naszą służbę zdrowia. I dlatego też właśnie ten temat powstał... lekarze to mnie tu najmniej interesują
No pytałam się tego kolegi, ale on to taki matołek
i zapomniał jak się nazywa, a tej maści już nie używa,
więc ne może sprawdzić.
Więc nie mogę Ci zbytnio pomóc. :
_________________ Dziś nad światem zmienił ktoś, nieba błękit w chmur atrament ,
jakby pragnął deszczem swą opowieść snuć. Pierwsza kropla na mą dłoń .
Ludzie kryją się w zaułkach, gubiąc gdzieś po drodze sens deszczowych słów.
mialam rowniez taki problem od czsu do czasu bolaly mnie kolana. Pewnej nocy obudzilam sie i niemoglam wcale ich zginac, nastepnego dnia poszlam do lekarza okazalo sie ze jet to pzreziebienie oraz dojrzewanie. Lekarz powiedzial abym zarzywala tabletki i oczywiscie smarowala je mascia. Po dwoch dniach pomoglo.
tez miałem taki problem i mój lekarz doradził mi jesc.... rzeczy galaretowate(takie galaretki w proszku wcinałem) i gotowane jajka, po jakims czasie ból zniknoł
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."
mnie czesto kolana bola np. po kapieli w jeziorze badz przewianiu ich przez wiatr pomaga tylko ibuprom i rozgrzanie bolacych kolan,lekarz tez nie pomogl
_________________ bez najmniejszych szans w pijackim szale rujnując cały świat... ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum