Mam problem
Gdy kochalam sie z mezczyzna bralam globulki dopochwowe i on stosowal prezerwatywe!
Od 2 tygodni czulam objawy jak przed miesiaczka. Przypadala mi ona na ok. 27. Bylam bardzo zdenerwowana ze moge byc w ciazy wiec probowalam wszystkich metod aby ja dostac: bralam polopiryne z kwasem acetylosalicynowym i zazywalam cieple kompiele. To wszystko zrobilam dzien przed planowanym okresem i z samego rana ja dostalam. Bardzo bolal mnie brzuch i mocno ze mnie lecialo jednak dzisiaj jak by byla mniejsza ;( boje sie ze jestem w ciazy chociaz bardzo pilnowalam zeby nie doszlo do tego!
Boje sie i pomozcie mi!
Wysłany: 2007-09-29, 10:42
Nie sądzę żebys była w ciąży, to normalne że czasem miesiaczka może byc bolesna( niektóre z nas maja tak co miesiąc) oraz że jest obwita.
sonia91_20 napisał/a:
Boje sie i pomozcie mi!
Hmm...bez urazy ale nie wiem jakiej pomocy oczekujesz?
Czary mary nie bądź w ciąży- może pomoże
sonia91_20 napisał/a:
bralam polopiryne z kwasem acetylosalicynowym i zazywalam cieple kompiele
Bez komentarza...
Taka ciekawostka, czy wiesz że połowa kobiet zachodzących w ciąże nawet o tym nie wie, bo dochodzi do poronienia już przy pierwszej miesiączce( to sa wady genetyczne, złe ułożenie jajeczka itp.
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
sonia91_20, spokojnie w ciąży byc nie powinnaś przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Przede wszystkim idz do sklepu i kup sobie test ciazowy miesiaczka moze sie spozniac nawet przez stres, wiec nie zamartwiaj sie.
Wysłany: 2007-09-29, 12:24 Re: Ciaza a okres Polecający: google :) jak większość chyba :D
sonia91_20 napisał/a:
Mam problem
Gdy kochalam sie z mezczyzna bralam globulki dopochwowe i on stosowal prezerwatywe!
Skoro się zabezpieczyliscie i prezerwatywa wam nie pekla to jakim sposobem mozesz byc w ciazy?
Zeby doszlo do zaplodnienia, plemniki musza sie przedostac do macicy a pozniej do jajeczka. Skoro mieliscie prezerwatywe to zostaly one w srodku. A do tego jeszcze globulki, ktore baaaardzo utrudniaja plemnikom przedostanie sie dalej.
Jezeli masz watpliwosci to pojdz do apteki, kup sobie test ciazowy i go zrob. Jestem pewna ze wyjdzie negatywny.
Powodzenia i nie zamartwiaj sie
_________________ Kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez roweru
A do tego jeszcze globulki, ktore baaaardzo utrudniaja plemnikom przedostanie sie dalej.
tak, tak, polegaj na globułkach to daleko zajedziesz...
sonia91_20 napisał/a:
Bylam bardzo zdenerwowana ze moge byc w ciazy wiec probowalam wszystkich metod aby ja dostac: bralam polopiryne z kwasem acetylosalicynowym i zazywalam cieple kompiele.
i to niby miało Ci pomóc okres dostac?? a wiesz, że jakbyś była jednak w ciąży to kwas acetylosalicylowy może być niebezpieczny, że mogłabyś przez to poronić?? pomyśl trochę, no chyba że taki był Twój ewentualny cel, że gdyby jednak...
spokojnie, raczej w ciąży nie jesteś.
[ Dodano: 2007-09-29, 18:09 ] sonia91_20, dlaczego odnoszę wrażenie, że jesteś bardzo młodą osobą??
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
MissIndependent napisał/a:
tak, tak, polegaj na globułkach to daleko zajedziesz...
Ale tu jest o globulkach + prezerwatywa, więc chyba prędzej idzie w totka wygrać niż w ciąże zajść z takim zabezpieczeniem.
rzeczywiście, globułki + prezerwatywa to dość niezłe zabezpieczenie, ale mi chodziło bardziej o to, że niby globułki są takie dobre i "baaaardzo utrudniaja plemnikom przedostanie sie dalej". to jest, niestety, bzdura. na samej globułce bym nie polegała
fazi napisał/a:
"91" to pewnie rocznik.
to ona miałaby ok.16 lat. jeśli rzeczywiście kochała się z "mężczyzną" a nie chłopakiem... trzeba było myślec wcześniej.
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
starsze kobiety wiedzą o takich rzeczach? ja myślę że młode dziewczyny znają zależności między okresem o ciążą.. a przynajmniej powinny znać ta dyskusja jest trochę dziwna szczerze mówiąc...
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Wysłany: 2007-10-08, 07:03
MissIndependent napisał/a:
sonia91_20 napisał/a:
Bylam bardzo zdenerwowana ze moge byc w ciazy wiec probowalam wszystkich metod aby ja dostac: bralam polopiryne z kwasem acetylosalicynowym i zazywalam cieple kompiele.
i to niby miało Ci pomóc okres dostac?? a wiesz, że jakbyś była jednak w ciąży to kwas acetylosalicylowy może być niebezpieczny, że mogłabyś przez to poronić??
Obawiam się że ona właśnie to robiła. I szczerze mam nadzieje ze w tej ciazy nie jest bo jeszcze do bycia matka nie dojrzała.
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum