wszyscy sie wyśmiewają ze mnie że mam 12 lat i 37 kg
średnio u mnie w klasie to około 50kilo a jeden to nawet ma 76
na dodatek ciągle jeszcze mówią że nigdy sie nie ruszam bo mam tak chude mięśnie że tam gdzie jest mięsień w ręce moge se swobogdzie objąć dłonią
polecicie mi jakieś ćwiczenia?
dużo biegam 20 pompek dziennie 50 skłonów na noc a na w-fie robie zawsze dodatkowe kółko do okoła hali
Z tego co wiem to w Twoim wieku nie powinno sie cwiczyć miesni rąk. Na sam start polecem ćwiczenia samego korpusu. Praktycznie kazdy sport opiera sie na sile mieśni brzucha i pleców. Jezeli zbyt szybko nabierzesz na masie całego ciała to potem mozesz chodzic pkrzywiony bo miesnie nie dopuszczą rozrostu kości. I nie chodzi tez o to zeby człowiek był wielki i umiesniony. Cwicz tak zebys nie tyle nabierał na masie ale na sile. A potem jak ktos bedzie sie z Ciebie smiał to wiesz.. jeden szczał i po kolesiu:)
Pozdrawiam:))
_________________ WE ARE THE BEST SO FUCK THE REST
Najlepiej bedzie jeśli odstawisz bieganie bo ono powoduje spadek masy, a nie jej przyrost... Siłowni daj spokój... Dobrze sie odżywiaj (tzn. jedz jak najwięcej;p)... Ćwiczenia siłowe nie są wskazane w Twoim wieku bo spowodują brak zwiększania Twojego wzrostu... Pompki itd. wskazane... cwiczenia na plecy będą dla Ciebie dobre bo powodują zwiększoną produkcję hormonu wzrostu....
_________________ Jestem superbohaterem i ratuję żółwie!
Lol hormon wzrostu jest naturalnie wytwarzany po stresie czy dowolnym wysiłku fizycznym, nie tylko po ćwiczeniu mięśni pleców. Ma to pomóc w regeneracji po treningowej i zatrzymać anabolizm zmęczonych mięśni i regenerację stawów. Po prostu ćwicząc plecy pomagasz swojemu kręgosłupowi który jest przez cały czas pod naciskiem (zmierz się rano i wieczorem zobaczysz malutką różnicę w wysokości), a podciągając się na drążku wyrabiasz sobie mięśnie klatki piersiowej, motyle, biceps i triceps i rozciągasz kręgosłup
Myślisz, że jesteś jedynym, który zna się na kulturystyce?? Ja dobrze wiem co mówię, bo to co napisałem jest potwierdzone naukowo... Czy ja napisałem, że jest wytwarzany tylko po ćwiczeniu pleców? Czytaj uważniej.... Ile ważysz??
_________________ Jestem superbohaterem i ratuję żółwie!
...myslę, że masz aż za "dobrą" przemianę materii, pewnie to co zjesz od razu jak to się mówi przelatuje przez Ciebie. Spróbuj odrzucic słodycze i wszelkie inne zapychacze bo one powodują, że nie dostarczasz odpowiednich składników w swojej diecie,... czekolada i chipsy sa dobre, ale nie pomoga Ci nabrac postury. Ćwiczenia na siłowni sa wskazane pod okiem oczywiście instruktora, ćwiczenia z oporem sa juz napewno wprowadzane na wf w Twojej szkole, więc nie bój się hantli i sztangi. Instruktor dobierze Ci obciążenie, nie martw się, że nie bedzie to takie obciążenia, jak to, o którym czytasz w gazetkach kulturystycznych. NA wszystko przyjdzie czas, a takie "szczapy" jak Ty, później są obiektami zazdrości kolegów i wzbudzaja zainteresowanie dziewczyn, poniewaz Twoje ciało bedzie miało ładny zarys, jezeli bedziesz ćwiczył. Powodzenia!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum