Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

dédain  

Wysłany: 2008-02-23, 20:43   
   Polecający: www.google.pl

Ojj, dentyści.
Z dzieciństwa mam straszne wspomnienie o stomatologu.
Miał mi wyrwać zęba mlecznego. I owszem wyrwał, ale z kawałkiem dziąsła :przestraszony: .

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-02-23, 20:48   

A ja byłam wczoraj. Poszłam oczywiście w ostatniej chwili, po dłuższej zwłoce, więc pewnie teraz będę musiała odcierpieć swoje ;P ale sama jestem sobie winna. Na szczęście moja dentystka to niezwykle sypatyczna, profesjonalna pani, więc nawet ją lubię ^^

"I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Całujcie mnie wszyscy w dupę."

charon  

Wysłany: 2008-02-23, 20:54   
   Polecający: Colorblind

Trochę się bałem kiedyś, ale się przyzwyczaiłem. Niestety swego czasu miałem dość sporo problemów z próchnicą, co zaowocowało wieloma wizytami i sporym doświadczeniem z fotela dentystycznego. Jakbym odziedziczył po matce zęby, które ciągle się psują mimo wzorowej dbałości o higienę jamy ustnej.

Na szczęście jakoś im przeszło to psucie się. Teraz się trzymają dobrze. Świetnie, bo wizyty te nie są przyjemne mimo, że sama dentystka, która obsługiwała kilka moich ostatnich wizyt, jest OK.
Eternally

last.fm

przeterminowana  

Wysłany: 2008-02-24, 08:00   

ja się denysty raczej nie boję, aczkolwiek nie lubię, gdy mi psika powiertrze w zęba. Oo.
Spocząć na chwilę i znów szczęście nieść.
Wiedzieć, że żyję - cieszyć się.

Psycho Krusher  

Wysłany: 2008-02-24, 14:47   

Ja tam nigdy nic do dentystów nie miałem. Zawsze wolałem dentystę od fryzjera :]

Jedyna rzecz jakiej nie lubie, to zastrzyki w dziąsła... to coś co jest sprzeczne z naturą ludzką i powinno być karane banicją...

Kliknij tu po więcej fotek ;*

lilusiaaa  

Wysłany: 2008-02-24, 16:20   

jeju jak ja nie lubie chodzić do dentysty, dlatego już nie chodze :D kiedyś pamiętam babka miala mi coś tam zrobić to tak bolało, że szok :przestraszony: miałam iść jeszcze raz potem, ale nie poszłam bo się wystraszyłam :przestraszony: :]

Colorblind  

Wysłany: 2008-02-24, 16:23   

Moim postanowieniem na styczeń tego roku było pójście do dentysty, nie wyszło, no co ja poradzę, że zachowuję się jak mały wystraszony dzieciak i odkładam na kolejne miesiąc wizytę? Ale już się zmobilizuję i umówię się - możecie być ze mnie dumni. Przełamuję się ;p

'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!' :luka:

wszystko mnie bolly ;D

cosmo7  

Wysłany: 2008-02-25, 08:12   

Ja chyba powinnam się wybrać, ale ciągle przekładam wizyty :kwasny: Nie ma to jak uraz do dentystek (koszmar w szkole :kwasny: )

zielono-mi  

Wysłany: 2008-03-04, 14:33   

Wszystko tylko nie dentysta zanim wsadzi mi do buzi ten straszny przyrząd ja już zaczynam krzyczeć to juz mnie boli...koszmar...już wolę mieć dziurawe zęby :kwasny:

Jak ją zrobisz, to ją sprzedasz.

Jak ją kupisz, to jej nie masz.

Jak ją masz, to jej nie widzisz???

Rah  

Wysłany: 2008-03-04, 16:06   

Ja nigdy nie chodzę do dentysty bez potrzeby.... dopóki mnie nie zacznie bolec ząb...
Za każdym razem gdy się do niego zachodziło na kontrolę to znajdował coś do zrobienia.... Jakbym nie miał na co wydawać pieniędzy...

Aqusia  

Wysłany: 2008-03-04, 22:30   Re: "dentysta-sadysta..."

magda123 napisał/a:

A moja siostrzyczka trafiła kiedyś na dentystę,który "niechcący"przewiercił jej język...

Zawsze można później wykorzystać dziurę i kolczyk wsadzić :rotfl:

Ja ostatnio byłam u dentysty... yyy jakieś 9 lat temu (nie liczę ortodonty, bo on od czego innego jest). Tak sobie myślę, że najwyższa pora wybrać się chociażby na kontrolę. Zastanawiam się, czy warto powierzać swoje uzębienie dentystom na kasę chorych, czy lepiej nie ryzykować i iść prywatnie? Jak uważacie?

magda123  

Wysłany: 2008-03-05, 19:00   

Cytat:
Zastanawiam się, czy warto powierzać swoje uzębienie dentystom na kasę chorych, czy lepiej nie ryzykować i iść prywatnie? Jak uważacie?

Po usłyszeniu historii o tym, co się dzieje u dentysty w naszym ośrodku (nie licząc dłuuuugich kolejek) wolałam iść do prywatnego dentysty. Zapisy na konkretną godzinę, miła pani dentystka i pewność, że wszystko jest ok oraz, że np. plomby nie są stare.... Ceny też nie są tak wysokie w porównaniu do innych gabinetów.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...

zielono-mi  

Wysłany: 2008-03-05, 19:11   

U nas w szkole jest taka jedna dentystka, co w ogóle nie zmienia rękawiczek, teraz wszyscy proszą rodziców, żeby nie wyrażali zgody na leczenie zębów w szkole :kwasny: trochę higieny by się przydało ...

Jak ją zrobisz, to ją sprzedasz.

Jak ją kupisz, to jej nie masz.

Jak ją masz, to jej nie widzisz???

Caffe  

Wysłany: 2008-03-24, 18:59   

A ja byłem 1.5 tyg temu na hirurgicznym usówaniu... Najgorsze było słuchanie tekstów typu: "daj większe szczypce", "podaj nozyk bo trzeba nacinać" MASAKRA! Ale ogólnie lubie chodzić do dentysty.. AN normalne zabiegi bo na wyrywanie bez narkozy nie pójde nigdy więcej..

Giwera  

Wysłany: 2008-03-24, 23:42   
   Polecający: diabeł mnie przysłał

eh... ja na sam dzwięk słowa ,,dentysta" dostaje spazmów :D
kiedyś, jak byłam młodsza i wpierdzielałam dużo słodyczy zrobiła mi się taka dziura że mi kobitka tam pół godziny wierciła... :]
Ale ogólnie to nie jest źle - robią to aby nam pomóc...
szkoda tylko że mi dentysta jakiś czas temu uszkodził dziąsło i mnie dłuuugo bolało - ledwo jadłam....

„Pożałował wtedy Wiekuisty, że stworzył człowieka na ziemi i ubolewał w sercu Swoim." (I Moj:VI,6)

Odpowiedz do tematu