u mnie zazwyczaj to jest tak ok. 2-3 tygodni, ale jak już zresztą napisała sis, odrastanie jest mniej widoczne, można depilować się rzadziej, więc warto nie odstawiać depilatora na bok ;P
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Wysłany: 2007-10-02, 12:20
a ja jestem zwolenniczką depilatorów elektr. są dokładniejsze, włosy nie dorastają na drugi dzień,a opowieśći o wielkim bólu towarzyszącym depilacji można wsadzić między bajki. fakt, czasem włoski wrastają pod skórę ale tylko wtedy gdy przed zabiegiem nie zrobisz porządnego peelingu
do bikini używam jednak zwykłych maszynek Gillette z paskiem nawilżającym
kremy do depilacji nie działają
_________________ MOŻNA GRAĆ LEPIEJ,SKUTECZNIEJ ALE NA PEWNO NIE PIĘKNIEJ NIŻ FC BARCELONA!!!
Ja na początku używałam tylko maszynek do każdego miejsca ale od października zaczęłam studiować kosmetologie i naprawdę dowiedziałam sie bardzo dużo na temat sposobów depilacji i innych istotnych dla dziewczyn spraw.
Teraz stosuje tylko wosk!! Dlaczego?? Bo jest to obecnie najskuteczniejsza metoda depilacji... Jeśli piszecie ze macie z tym jakieś problemu typu ból czy szybkie odrastanie, może to być spowodowane przede wszystkim nie właściwym użyciem "domowych plastrów"
Pierwsze kilka razy depilacji za pomocą wosku boli ale to normalne jednak po jakimś czasie włosy staja sie rzadsze, cieńsze i spowalnia sie czas odrastania włosa.
Jeśli chodzi o depilacje to naprawdę polecam wosk nie tylko jako przyszły kosmetolog ale także jako dziewczyna! jeśli macie jakieś pytania to piszcie:) służę "profesjonalną" radą:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum