Wysłany: 2007-07-26, 18:50 Depilacja...
Zakładam ten wątek z myślą że zawsze może przydać się dobra rada...
Jaką depilację stosujecie i do jakich partii ciałka?
Jakie są wasze wrażenia i jak bardzo jesteście zadowoleni z efektu:)
Ja od zawsze byłam zwolenniczką maszynki klasyczna i bezproblemowa
Mimo to zdecydowałam się na zakup depilatorka, tak wiem spory wydatek (jednorazowo) ale co tam dostałam premię w pracy.
Mój pierwszy raz z depilatorem ...masakra- zaciskałam zęby z bólu a łzy same spływały po twarzy, za drugim razem bałam się jeszcze bardziej co o dziwo mnie zaskoczyło -ból był mniejszy. Każdy kolejny raz był mniej bolesny...i ciało i psychika się chyba do tego przyzwyczajają.I dwa tygodnie spokoju nie to co przy maszynce . Oczywiście okolice bikini i pach pozostawiam maszynce -tam nigdy nie pozwolę sobie wyrwać włosków.
Złote rady dla "depilatorek"
Depiluj się po kąpieli
Nigdy się po tym nie balsamuj bo będzie szczypać...
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
faceci to mają dobrze.... nie muszą sie depilować my kobiety zawsze mamy ciężej ale cóż zrobić wkońcu jesteśmy płcia piękną i musimy o siebie dbać... ale ja jeszcze jestem tradycjonalistką używam, maszynki i kremów........ale w najbliższym czasie mam zamiar zainwestować i kupic sobie depilator. wiem że pierwszy raz jest bolesny ale czego sie nie robi żeby być piękną
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-07-29, 17:40
karolka89 napisał/a:
faceci to mają dobrze.... nie muszą sie depilować
No więc już zdarzyło mi się usłyszeć w telewizji, że jak facet chce nosić krótkie spodnie to powinien sobie nogi wydepilować... Przerażające, ale jak kobiety uwierzą w takie brednie to mężczyźni też się będą depilować
do golenia pachy, okolice bikini i nogi. tradycyjnie maszynka jednak na drugi dzień trzeba powtarzać zabieg. masakra. nienawidzę tego. też mam depilator i chyba znowu spróbuję go użyć bo boję się jak cholera (pierwszym razem strasznie bolało a moje krzyki zagłuszała muza puszczona na full).
_________________ I amwhoI am
ifyoudon't like itthen
fuck youbitch!!!!
Wysłany: 2007-08-01, 16:58
Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni
Szlachcianka napisał/a:
Ostatnio uzywam kremow do depilacji. Bezbolesne, i zero zaciec
Na mnie kremy do depilacji nie działaja Pisze ze włoski odrastaja po jakims tam tyg. a mi po 4 dniach .
goga napisał/a:
Jaką depilację stosujecie i do jakich partii ciałka?
Jakie są wasze wrażenia i jak bardzo jesteście zadowoleni z efektu:)
No normalna depilacje ... Pod pachy maszynka elektryczna do golenia i na nogi tak samo a do bikini uzywam jednorazowek bo jak maszynka gole to boli troszq ...
Najlepiej jakby włosy w ogole nie roszly na nogach i pod pachami a "tam" od czasu do czasu ... Wiec nie jest zle .
Ja sie depiluje wszedzie-tzn bikni, nogi i pachy. Wiem,że dla niektorych to kosmos, ale ja sie przyzwyczailam i nie musze sie martwic codziennie o odrastajace wloski. Istotna jest pielegnacja,,po". Jednak jest to dosc intensywny zabieg, wiec nalezy bardzo dbac o higiene, ja po depilacji biore prysznic i myje sie zelem antybakteryjnym w plynie, pozniej wklepuje balsam opozniajacy odrastanie a pod pachy uzywam delikatnych dezodorantow(np aloe lady speed stick).
Szlachcianka napisał/a:
Ostatnio uzywam kremow do depilacji. Bezbolesne, i zero zaciec
Na mnie kremy do depilacji nie działaja Pisze ze włoski odrastaja po jakims tam tyg. a mi po 4 dniach .
Hmm, to chyba zależy jakiej firmy krem - na początku stosowałam firmy Eveline, był bardzo dobry, ale gdy zmieniłam na firmę Joanna, włoski zaczęły odrastać po dwóch dniach.. masakra
_________________ One night and one more time
Thanks for the memories
Even though they weren't so great. ;]
_______
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum