Wysłany: 2007-11-26, 18:58 Drożdże
Witam.
Zawsze w okresie zimowym trądzik nasila się. Dużo czytałem na temat drożdży dlatego postanowiłem sam z tego skorzystać. Codziennie wieczorem [gdzieś od 4-5 dni] łyżeczkę drożdży rozpuszczam w gorącej wodzie [ponoć trza najpierw je zabić]. Nie wiem, ale wydaje mi się że trądzik nasilił się przez te kilka dni.
To możliwe ? Jeżeli tak to może co źle robie ? Może drożdży za dużo ?
Proszę od odpowiedź...
A tak w ogóle skąd taka metoda? Nie wiem, w ogóle oryginalne, ale czy skuteczne? Trądzik można przecież leczyć na inne, prostsze (skuteczniejsze) sposoby... www.google.pl - odpowiedź na wszystko... A najprościej chyba iść do lekarza pierwszego kontaktu, który skieruje cię do odpowiedniego specjalisty..
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
Wysłany: 2007-11-26, 19:44
Ehh... Dermatolog od ciągłych wizyt wkurzył się i powiedział że mam se znaleźć innego [polskie realia] ponieważ nic od niego nie pomagało.
Tabletki brałem-nie pomagają.
Maści, kremy itp w małym stopniu pomagają.
A drożdże słyszałem że są bardzo dobre.
drożdże to mało skuteczna metoda ja tez miałam kiedys tradzik i byłam u dermatologa poleciła mi stosowac kosmetyki loreal pure zone lub garnier czy nivea ale nie mozna ich łaczyc typu tonik nivea a zel garnier.
Ja osobiście uzywam tonik + peeling+ żel loreala i jestem zadowolona nie mam zadnych krostek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum