Ja wczoraj dostałam takiego skurczu, że aż mi mięsień wywaliło, płakałam z bólu i masowałam nogę, nadal boli. To są niedobory magnezu powstałe w wyniku picia dużej ilości kawy, wody. Łykam magnez od niedawna, dlatego nie liczę na efekty i musze cierpieć:(
tez tak mam... raz w nocy dostałam takiego skurczu, ze myslałam, ze sobie własnorecznie urwe noge, boli okropnie... ale najlepsze jest to, ze skurcze łapia mnie nawet w karku, ale juz nie noca i odczuwam bol dosc długo ;|
_________________ "Raz łapię chwile te słodziutkie, choć krótkie. Innym razem te bezpowrotne i ulotne."
Mi to doskwierało jak trochę zaniedbałem dietę i miałem niedobory witamin - łapało w nocy tak, że musiałem rozchodzić, a później czułem łydkę cały następny dzień. Zacząłem łykać 1 plusz dziennie i przeszło, więc może spróbuj?;)
_________________ Zgaduj zgadula a trafisz do ula, za pszczelim przewodem pójdziemy za miodem.
ja tam skórczy nie mam,niczego.bardzo rzadko trafi mnie w karku,ale radzę sobię^^
coś,co bardziej mi dokucza to tak zwany zespół niespokojnych nóg.Ogólnie mam bardzo niskie ciśnienie i jak długo nogami nie ruszam to zaczynają cierpnąć,że muszę nimi wiercić,kopać i nie wiem co jeszcze.ktoś też tak ma?
_________________ człowiekiem jestem i nic co słodkie nie jest mi obce
Ja też miałam takie skurcze łydek. Kurcze to naprawde jest taki ból,że sie budzisz w nocy i płaczesz, bo nic nie możesz z tym zrobic. Ja byłam z tym u lekarza i tak jak piszecie, powiedział,że sa to niedobory minerałów, przede wszystkim magnezu. Kupiłam sobie tabletki i po miesiącu jak ręką odjął
ja miałam takie skurcze w boku, budziłam się w nocy i płakałam, stekałam, oddychac nie mogłam... ból straszny.
może być spowodowany tak jak już wszyscy pisali niedoborem minerałów, magnezu chyba głównie, polecam rozciąganie albo pocieranie,przykładanie czegoś ciepłego - działa rozkurczowo - ale to tylko na chwilę, trzeba usunąć przyczynę,żeby przestało boleć.
Cóż skurcze różnych miejsc to prawie jak norma i bez względu na wiek, myślę że to przez stres, który jest powodem wielu dolegliwości, oczywiście wizyta u lekarza nie zaszkodzi.
Ja natomiast często mam skurcze w łydce zwłaszcza nocą, wtedy nie podchodzić blisko, grozi pobiciem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum