Wysłany: 2008-08-07, 19:19 Farbowanie włosów.Proszę o szybką odpowiedź
Witam.Mam pytanie związane z farbowaniem włosow. Mój naturalny kolor włosów to ciemny brąz , jak myślicie jak zafarbuje je farbą o kolorze PALONA KAWA , przyciemni mi to włosy , czy raczej rozjaśni ???
jak zafarbuje je farbą o kolorze PALONA KAWA , przyciemni mi to włosy , czy raczej rozjaśni ???
A jaki to kolor ta palona kawa?
Jak na mój kawowy zmysł to też jest jakiś odcień brązu, więc wrzuć jakieś zdjęcie czy wzornik kolorów, bo sama nazwa niewiele mówi.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
W sumie kolor niewiele różni się od ciemnego brązu, więc wydaje mi się, że Twoje włosy po farbowaniu mogą być tylko nieznacznie jaśniejsze. Podejrzewam, że różnica będzie minimalna, być może żadna. Najlepiej, jeśli sprawdzisz to w praktyce, Twoim włosom krzywda się nie stanie, a na pewno będą mieć ładny połysk - ten na zdjęciu wygląda fajnie. Ja bym poszła na żywioł ;]
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Wysłany: 2008-08-10, 22:26
Zależnie od wyjściowego koloru włosów , ta farba pozwala osiągnąć zarówno efekt rozjaśniania, jak i przyciemniania włosów. Jeżeli zatem, tak jak piszesz masz ciemny brąz farba powinna delikatnie rozjaśnić Ci włosy w innym przypadku pogłębi ten jaki masz na głowie. Na pewno ciemnego brązu( a fachowo naturalny ciemny brąz jest bardzo ciemny zbliżony do czarnego) nie przyciemni, takie jest moje zdanie...
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
Na pewno ciemnego brązu( a fachowo naturalny ciemny brąz jest bardzo ciemny zbliżony do czarnego) nie przyciemni, takie jest moje zdanie...
Też tak uważam. A ta teoria:
Tynka88 napisał/a:
Oczywiście, że przyciemni .... bez względu na to czy jesteś szatynką czy brunetką... wiem z doświadczenia
niezależnie od doświadczenia autorki postu jest cokolwiek nielogiczna, bo jeśli naturalny kolor włosów jest ciemniejszy, niż farba, jak jaśniejsza farba może go jeszcze przyciemnić? Co najwyżej kolor może w ogóle nie chwycić, aczkolwiek w tym przypadku prawdopodobieństwo jest niewielkie, bo różnica kolorów nie jest duża.
Karczoch napisał/a:
czy firma jest dobra? próbowałaś juz jakichś kosmetyków z "Joanny"?
Ja używałam farby z tej firmy, jest niezła. Co prawda nakładałam na czerep nieco ciemniejszy kolor, niż ten, który zademonstrowała Zmartwiona ;(, ale tak czy owak byłam zadowolona z efektu. Kolor długo się trzymał, nie blaknął upiornie, tylko schodził powoli, a włosy po farbowaniu nie były sianowate, tylko miękkie, miłe w dotyku i miały ładny połysk. Mnie tam ta firma odpowiadała.
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
A ja uważam,że malowanie włosów farba to dla nich tragedia. Lepiej zdecydowac sie na jakis szampon do 24 myc, ktory po ok miesiącu zejdzie niz później plakac nad za ciemnymi, zniszczonymi włosami. Poza tym warto korzystac z programow, które dadza mozliwosc sprawdzenia jak wyglada się w danym cieciu/kolorze.
Wysłany: 2008-08-11, 07:40
Polecający: baba jaga ;P
Paprotka napisał/a:
malowanie włosów farba to dla nich tragedia
taka malarska na pewno ...
ja osobiscie nie jestem zwolenniczka "Joanny" gl siedze na garnierach chociaz dalej zlaze na jasniejszy blond, to wole zeby to potrwalo, zrobic to lepszymi farbami moze nawet delikatniejszymi niz pozniej siedziez z popalonymi i posklejanymi wloskami
brazy ładnie chwytaja i nie ma z nimi wielkiego problemu zwlaszcza jak sie ma kolor wyjsiowy prawie taki sam. Jak juz sis napisala, najwyzej bedziesz miala ladny polysk, kolor Ci sie odswiezy etc
Widzieliście może brunetkę z czarnymi włosami ?? o_O
Ja się jeszcze z czyms takim nie spotkałam ...
jak sama nazwa wskazuje PALONA KAWA oznacza ciemny kolor.... no chyba, że ktoś spotkał się z innym przypadkiem , a to prowadzi do uzyskania ciemnego koloru na włosach... jak ma ciemna farba rozjaśnić włosy??
Chyba ktoś mnie nie zrozumiał, albo źle przedstawiłam swoje mysli ... zdarza się i tak
jak sama nazwa wskazuje PALONA KAWA oznacza ciemny kolor
Konkretnie taki jak na zdjęciu, które przedstawiła Zmartwiona ;(:
Tynka88 napisał/a:
jak ma ciemna farba rozjaśnić włosy??
Normalnie. Ciemny brąz, który autorka tematu ma teraz na głowie wygląda mniej więcej tak:
Skoro farba, jakiej chce użyć, jest jaśniejsza, cuda się nie wydarzą i efekt nietrudno przewidzieć ^^
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Wysłany: 2008-08-11, 12:07
Cytat:
Widzieliście może brunetkę z czarnymi włosami ?? o_O
matko ... jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.. brunetka to kobieta o czarnych wlosach,
szatynki to brazy wszeljakie
Tynka88 napisał/a:
jak sama nazwa wskazuje PALONA KAWA oznacza ciemny kolor.... no chyba, że ktoś spotkał się z innym przypadkiem , a to prowadzi do uzyskania ciemnego koloru na włosach... jak ma ciemna farba rozjaśnić włosy??
jezeli wlosy ciemniejsze sa niz kolor farby, moze dojsc do tego iz UWAGA wlosy sie zafarbuja na kolor jaki jest na opakowaniu czyli beda jasniejsze... az tak trudne to myslenie?
jednak z reguly nie dzieje sie tak z brazami, moga lekko rozjasnic jednak nic drastycznego gdyz faby ciemne nie maja w sobie rozjasniacza
jednak z reguly nie dzieje sie tak z brazami, moga lekko rozjasnic jednak nic drastycznego gdyz faby ciemne nie maja w sobie rozjasniacza
Nie? A ja liczyłam na to, że jak na czarny łeb zarzucę sobie brązem, to będę blondynką. Teraz to mnie zmartwiłaś ;>
Paprotka napisał/a:
A ja uważam,że malowanie włosów farba to dla nich tragedia.
Na dłuższą metę i maniakalnie - pewnie tak, ale po jednym razie raczej niewielkie są szanse na wyłysienie. A zaleta jest taka, że kolor się tak szybko nie spiera. Poza tym farby zawierają już teraz tyle różnych odżywczych tałatajstw, że różnica między nimi a szamponami jest niewielka i włosy - zwłaszcza przy stosowaniu ciemnych odcieni, które, jak już wspomniała Kurczol, nie zawierają rozjaśniacza - aż tak się nie niszczą, bez przesady.
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Wysłany: 2008-08-11, 13:04
sis napisał/a:
A ja liczyłam na to, że jak na czarny łeb zarzucę sobie brązem, to będę blondynką. Teraz to mnie zmartwiłaś ;>
fybacz ;<
sis napisał/a:
A zaleta jest taka, że kolor się tak szybko nie spiera. Poza tym farby zawierają już teraz tyle różnych odżywczych tałatajstw, że różnica między nimi a szamponami jest niewielka
powiedzialabym nawet ze farbowane wlosy wygladaja zdrowiej, oczywiscie jak sie uzywa dobrych farb i nie w szalenczym porywie jednego misiaca ma sie tecze na glowie co mniej wiecej 3 dni.
Generalnie w zyciu jak ze wszystkim tak i z farbami.. sa dla ludzi i jak sie je rozsadnie stosuje to nic sie nie zdazy strasznego ew szalona pomarancza jak sie wlosow nie umi rozjasniac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum