• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-05-31, 13:42   

Mam podobne odczucia. Już nawet nie o samą Horodyńską chodzi, ale o wszystkie te modne niewiasty w ogóle, które zamiast stylowo, wyglądają niekiedy jak jakieś nieszczęsne niewolnice mody.

Nie wiem, może się na tym nie znam, ale zawsze mi się wydawało, że w modzie powinno chodzić o coś więcej, niż tylko lansowanie marek i fasonów, które aktualnie są na topie. Niby odczucia estetyczne są indywidualne, więc nie powinny podlegać dyskusji, ale nikt mi nie wmówi, że na przykład workowata kiecka w rozmiarze namiotu, w której - niezależnie od noszonego rozmiaru - wygląda się jak kupka nieszczęścia, jest przepiękna, tylko dlatego, że zwisa z niej metka jakiegoś obłędnie znanego domu mody i w danym sezonie po prostu nie wypada takiej nie nosić. I że zestawienie jej na przykład ze złotym łańcuchem, legginsami w panterkę, seledynowymi balerinkami z odkrytymi palcami (od Jimmy'ego Choo na przykład) i błękitno-lazurowym żakiecikiem (Versace) jest oznaką dobrego stylu, choć całość prezentuje się raczej odpustowo.

Nie wiem, jak dla mnie raczej umiejętność zestawiania ciuchów, łączenia ich w interesujące i - przede wszystkim - pasujące do siebie kombinacje jest oznaką dobrego stylu. A nie pójście do sklepu i zwinięcie z wieszaka tego, co tam akurat mają, byle by modne i drogie było.
Ale ja się nie znam, ja się ubieram w second handach ;p

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-31, 22:19   

a ja jestem ciekawa, czy na forum znajdzie się jakaś dziewczyna, która to chętnie wymieniłaby się ubraniami z serialową nianią, którą to gra pani Agnieszka Dygant. Co uważacie o szafie pełnej właśnie takowych jej strojów? ;>

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

dkf  

Wysłany: 2008-05-31, 22:25   

Colorblind napisał/a:
a ja jestem ciekawa, czy na forum znajdzie się jakaś dziewczyna, która to chętnie wymieniłaby się ubraniami z serialową nianią, którą to gra pani Agnieszka Dygant. Co uważacie o szafie pełnej właśnie takowych jej strojów? ;>

Haha jak bym miała taką figure jak moja imienniczka, to z miłą chęcią, bo co jak co ale umiejętności zaakceptowania tego co ma najładniejsze i to jeszcze ze smakiem nie można jej odmówić.

lolinka napisał/a:
A np Kozuchowska - zawsze świetnie ubrana, pomimo tego ze krzykliwie nie lansuje sie markami.

A ja mam wrażenie jakby ta kobieta pół swojego życia spędzała na dobieraniu bluzki do spódnicy. Taka sztywna i trochę przebrana mi się w tym wszystkim wydaje. I nieraz tez z czymś wystrzeli jak filip z konopi.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-05-31, 22:26   

Colorblind napisał/a:
czy na forum znajdzie się jakaś dziewczyna, która to chętnie wymieniłaby się ubraniami z serialową nianią, którą to gra pani Agnieszka Dygant
Niektóre jej ciuchy są urzekające - te mraziate kolory! :D Owszem, w kilku odcinkach widziałam kreacje, które - jako miłośniczka kiczu - byłabym zdolna przywdziać. Czemu nie?

grlało, matulu

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-31, 23:32   

sis napisał/a:
Niektóre jej ciuchy są urzekające - te mraziate kolory! :D Owszem, w kilku odcinkach widziałam kreacje, które - jako miłośniczka kiczu - byłabym zdolna przywdziać. Czemu nie?

o taaak, ja bym może nie zawsze wyszła w jej ciuszkach na ulicę, ale miło się patrzy :D świetne ma ubrania, zestawy, kolory, wzorki... miesza się z takim cudownym, babskim kiczem ^^

Jestem zboczona, a ty mężczyzno, podgatunku, nie wmówisz mi, że to nienormalne.

makolągwa!

Colorblind  

Wysłany: 2008-06-01, 10:43   

Spotkałam się z opiniami na niektórych forach, że za ikonę mody można spokojnie uznać Ditę von Teese - no i właśnie zapytuję, co sądzicie o jej kreacjach? Zasługuje na miano ikony mody, czy raczej to jest zwykły brak gustu, za dużo mroku w jej kreacjach, a za mało smaku?

sis napisał/a:
Niektóre jej ciuchy są urzekające - te mraziate kolory! :D Owszem, w kilku odcinkach widziałam kreacje, które - jako miłośniczka kiczu - byłabym zdolna przywdziać
no właśnie ja także widziałam kilka kreacji, które mnie urzekły swoją paletą kolorów i fasonem, chętnie w swojej szafie jej ciuchy bym umieściła, choć uznawane są za kiczowate to jednak mają coś w sobie, że chętnie by się je nałożył i wyszło na miasto ;] sis, czyli co? Będziemy szaleć po mieście takie kolorowe? ;p

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

Nasir  

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-06-02, 18:49   

Mary Jane jest najbardziej elegancka, zajebista, zna się na wszystkim i każdy ją kocha ;)

Colorblind  

Wysłany: 2008-06-06, 19:19   

jaro21_89 napisał/a:
Mary Jane
dobra, gwoli ścisłości się zapytam, najwyżej na ciemną wyjdę xD - Tobie chodzi o tą ze "Spidermana"? Bo to jedyna Mary Jane, która mi do głowy przyszła^^ Tylko jakoś jej nie mogę skojarzyć jako ikony mody z tymi niebieskimi jeansami, więc może jest jeszcze jakaś, o której istnieniu ja nie wiem i już w tym miejscu z tego powodu mocno się wstydzę. ^^

wszystko gra

Nasir  

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-06-07, 17:06   

Nie, nie, nie :P Chodzi o M. J. Blidge...

Odpowiedz do tematu