no wg mnie to chyba sporo 150 cm no ale jak Ci to nie pasuje to ja proponuje przywiazac sie rekoma do kaloryfera a kolega niech ciagnie za nogi wtedy strasznie Cie rozciagnie
a tak na powaznie to z tego co wiem jak sie trenuje siatkowke badz koszykowke to strasznie wyciaga do gory
czasem wzrost hamuje, a później młody człowiek szybko nadrabia i dogania rówieśników. radzę się nie zamartwiać.
no chyba, że pijesz lub palisz - w tym wieku to może sprawić, że już nigdy nie urośniesz ani centymetra?
_________________ egzystuję więc myślę.
niestety to drugie nie wszystkim jest dane.
Meżczyzna rośnie/rozwija się fizycznie - do ok. 21 roku życia... więc jak widzisz jesteś praktycznie troszkę za połową swojego rozwoju
Sam w szkole - podstawówce miałem niższych kolegów - takich nawet o głowę - w gim. prawie było to samo... teraz ich spotykam i są praktycznie tak samo wysocy jak ja.
Kiedyś czytałem, żę orientacyjnie możesz obliczyć ile będziesz mieć wzrostu dodając wzrost matki i ojca, następnie dzieląc to przez 2, i dodająć 3cm. To jak mowie jest mocno orientacyjnie... i np. u mnie się nie sprawdziło bo mam więcej niz z tych wyliczeń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum