Mam nadzieję, że nie było tego wątku i jest w odpowiednim dziale. Widziałam ten temat na wielu forach, jest przede wszystkim dla dziewcząt^^ Jakich kosmetyków używacie? Nie musicie podawać dokładnie marki, tylko po prostu napisać jakich, np. krem, lakier. Zapraszam do dyskusji:)
osobiscie to używam wszystkiego co tylko chyba sie da. gdy mam ladny makijaż znacznie lepiej sie czuje wiec musze miec zawsze pod reka fluid puder w kamieniu pedzelek tusz do rzes. jakos nieuzywam cieni do powiek jesli juz to spordycznie.moze dla tego ze zwylke robie makijaż po drodze na zajecia a autobusy miejskie nieźle trzesa wiec skupiam sie tyklo na podstawie.mam długie krecone wlosy i czasami musze pomagac im pianka do wlosów albo używc żelu w spreyu zeby sie lepiej trzymaly szczgolnie wtedy kiedy wybieram sie na dluższa nocna impreze. kiedys mialam manie na punkcie pomadek szminek i błyszczykow. dzis dzieki temu wiem kiedy który i jaki kolor powinnam uzywac do danego ubrania żeby najlepiej pasowało wiec niemam z tym zadnego klopotu.
jako konsultantka oriflame trochę w kosmetykach siedzę. ^^
a używam różnie. wiadomo kremu, żele, peelingi, czasem jakieś maseczki [truskawkowa! ].
nie maluję się raczej. jak już to tusz, błyszczyk i na miasto.
a do włosów używam zależnie od tego czy kręcę - piankę, czy prostuję - jedwab z odżywką.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Wyda wam się to śmieszne, ale wyglądam na starszą niż 14 lat^^
Tia, tylko PO CO się postarzasz? Imponuje Ci to?
Nie powiedziałam, że się postarzam kosmetykami Po prostu wyglądam naturalnie tak z twarzy I jakoś wcale mnie to nie cieszy...Ale nad genami nie da się zapanować
Kosmetyki ktore uzywam sluza przewaznie do mycia czyli mydlo, zel pod prysznic, odzywka do wlosow. Pozatym jakis antiperspirant i perfumy. Nie maluje sie gdyz jestem naturalnie piekna
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
Ethel, możesz wyglądac naturalnie na starszą niż jesteś, ale uwierz, podkłady, róże, ciemne cienie, ciemne błyszczyki/szminki podwajają efekt.
Ja teraz nie mam duzo kosmetyków poniewaz, nie mogą uzywac takich firm jak avon, orifflame, moge tylko nie które produkty rimmela poniewazx mam uczelenie
dlatego tez cienie, błyszczki, pudrer, tusz mam firmy Clinique albo Diora a kremy do twarzy uzywam la prairie, a do reszty ciała kremy nawilzjaace Vichy albo NIvea sa bardzo dobre
Koniec
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
O shit... *gulp* Powiedz proszę, ze ktoś ci to kupuje, prosze proszę proszę *pada błagalnie na kolana*
Używam... żeliku/mydła, zalezy czy mi się chce ... balsamu jakiegoś... kremu do rąk, ale to zakrawa mi już na uzależnienie
nie maluję się zbytnio. czasem, jak mam wenę. błyszczyk mieć lubię, jakoś tak bardziej komfortowo się cuzję. tusz albo zalotka... nie zawsze. róż lubię, bo uważam, ze mam łądne kosci policzkowe i należy je pdkreslić
a w lecie ani tyle, chyba, zę od święta bo mi się nie chce
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Uzywam kremu na noc i na dzien, zeli perfumowanych do kapieli, balsamow, kremu do rak, a do malowania jedynie tuszu do rzes, kredki siwej i blyszczku do ust
Wysłany: 2006-07-16, 11:34
Polecający: religia tv
inwestuje kase w dobre kosmetyki , które pzrekładaja sie na działanie ;]
nienawidze fluidów i pudrów! makijaz mój to pzrede wszystkim podkreslenie oczu - brazowy cien , czarny tusz ( tusz jest dla mnie podstawa makijazu więc zawsze kupuje dobry i wydaje na nie duzo kasy ) kredka dla podkreslenia brwi , na ustach raczej nic , bo i tak zlizuję ;pp
do włsoów uzywam róznego badziewia , odzywki, szampony, unikam pianek i lakierów oraz zelu , grunt to naturalność
do reszty ciała to jest tego tak duzo ze szkoda czasu na wypisywanie balsamów, kremów, pianek i innych ;]
a no i uzywam zawsze jakiegos zapachu , z reguły sa to sprawdzone i moje ulubione od paru lat Lacoste, Chanel , Zara badz Kenzo ;]
naturalnosc to podstawa dobrego wyglądu , zdrowa skóra i włosy i ogolnie dobre samopoczucie sprawiaja ze nie potzreba nam zadnych 'poprawiaczy' więc po co to robic?
A 14latki w makijazu nie wiedza co czynią , tak młoda skóra nie powinna byc paprana we fluidy ;] radze sie ograniczyc tylko do tuszu ;]
Choc ja w wieku 14 lat jeszcze sie nie malowałam ;]
Ostatnio zmieniony przez lolinka 2006-07-16, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
tak bo grunt to pomalowane 14latki a potem sie dziwia ze w wieku 20 lat maja zmarszczki i bez odpowiedniej grubosci fluidu i pudru na twarzy badz na tym co z niej pozostalo z domu wyjsc nie moga
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum