jak dla mnie to jest przesada no i w zyciu nie dala bym sie powiesic na jakims haku czy tam wyciac se kawalem mojego cielska ale gadac ze Ci ludzie sa pop... czy tez to co robia jest pop... jest jak dla mnie nie na miejscu : )
Wysłany: 2007-04-24, 14:14
Polecający: baba jaga ;P
Panna Nikt napisał/a:
to co, Twoim zdaniem, to jest coś dobrego?
jak komus to sie podoba to czemu nie ?
Panna Nikt napisał/a:
chciałabyś tak wyglądać?
to czy bym chciala czy nie ma tutaj najmniejszego znaczenia bo ja nie decyduje za innych a tylko za siebie jak kazdy wolny czlowiek
troche wyobrazni, nie wierze w to co czytam oO
Panna Nikt napisał/a:
ale po prostu chore.
to jest moja droga tylko i wylacznie Twoje zdanie.
Ile plemion afrykanskich [i chyba nie tylko] praktykuje takie cos w formie upiekszenia sie, im wiecej blizn tym piekniejszy/sza. Dla nich to sztuka jak dla Ciebie obraz.
Dopoki takim forma nie towarzysza zaburzenia czy choroby psychiczne to nie widze przeszkod zeby ktos sobie wyciol kawalek skory jak ma ochote. Jego cialo jego sprawa.
Wysłany: 2007-04-24, 14:15
mictatencuhtli napisał/a:
chodzi Ci o to ,ze ktos taki jest gorszy/glupszy niz np. Ty?
tu nie chodzi o porównywanie. wcale tak nie myślę, po prostu nie rozumiem takiego zachowania, chyba większość osób by nie rozumiała. jeszcze tatuaże tatuażami, ale wycinać sobie coś w ciele? to jest po prostu obrzydliwe.
[ Dodano: 2007-04-24, 15:17 ]
Kurczol napisał/a:
to czy bym chciala czy nie ma tutaj najmniejszego znaczenia bo ja nie decyduje za innych a tylko za siebie jak kazdy wolny czlowiek
przecież ja im nie zabraniam, niech robią co chcą, są wolni, po prostu mówię to co sądzę. są pewne granice po prostu. ale masz racje to ich sprawa, jeśli tak bardzo się im to podoba, to niech się szpecą. to ich ciało nie moje.
Kurczol, Ja uważam że wycinanie sobie skóry jest obrzydliwi. Tu powstaje paradoks jedni się z tego leczą(autoagresja ) inni se to robią. Właściwiee to zafgojone blizny wyglądają zupęłnie nieźle. Ale to zajebiście boli
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
tu nie chodzi o porównywanie. wcale tak nie myślę, po prostu nie rozumiem takiego zachowania, chyba większość osób by nie rozumiała. jeszcze tatuaże tatuażami, ale wycinać sobie coś w ciele? to jest po prostu obrzydliwe.
jesli nie chodzi o porownanie, to na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest to gorsze? przeciez musisz miec jakis punkt odniesienia, by wyglaszac taka opinie /niezaleznie czy bylaby ona pozytywana,czy negatywna/ - a tym samym do czegos porownywac..
aczkolwiek ta twoja opinia jest juz nieco bardziej wywazona, bo odnosi sie do zjawiska, a nie konkretnych osob. wiec moze to byc juz uwazane za obrzydliwe.
Wysłany: 2007-04-24, 18:45
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Panna Nikt napisał/a:
tu nie chodzi o porównywanie
Sama to robisz; porównujesz ich zachowanie do zachowań Ci znanych i uważanych za powszechne/"normalne".
Czy ktoś, kto by sobie wbijał igły/cokolwiek innego w ciało byłby uważany za chorego/obrzydliwego/poje***ego? Czy jego zachowanie byłoby patologią?
Jeśli odpowiadasz "tak", to co powiesz o kolczykach? To przecież wbijanie czegoś w ciało...
Co do tych na zdjęciach, to niech sobie robią co chcą (i nie jest nielegalne). Dopóki na mnie z tym nie wchodzą, mi to nie przeszkadza, choć się nie podoba.
Owszem, same blizny mi się podobają, ale "zdobyczne", a nie planowane.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Ostatnio zmieniony przez Zombwbij 2007-04-24, 18:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-04-24, 18:45
mictatencuhtli napisał/a:
jesli nie chodzi o porownanie, to na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest to gorsze?
miałam na myśli porównanie ludzi, tj. mnie i np. takich, którzy to robią. bo nie uważam siebie za lepszą. natomiast spokojnie mogę porównać tatuaże z tym, to jest bardziej obrzydliwe i gdybym miała wybierać, zdecydowanie tatuaże.
w takim razie zdecyduj sie -czy chodzi o porownanie,czy jednak nie
nie uwazasz siebie za lepsza,ale jednak wyrazajac takie opinie jak wyzej o kims innym bynajmniej nie uwazasz go za rownego sobie - chyba,ze jestes "taka, jak oni" ;>
Wysłany: 2007-04-24, 19:46
Polecający: baba jaga ;P
Panna Nikt napisał/a:
przecież nie mówię, że są gorsi ode mnie, tylko że są obrzydliwi.
kobieto ... puchu marny ... czy ktos Cie obraza za nie wiem noszenie innych ubran niz on sam ?
nie obrazaj ludzi za to ze sobie wycieli blizne, a nie zrobili sobie tatuaz. Nie obrazaj innych, mozesz wyrazac swoje wlasne opinie, mozesz mowic ze ochydne i ble, nie podajac przy tym zadnych sensownych argumentow, ale nie obrazaj innych bo robia cos czego Ty bys nie zrobila yh...
Wysłany: 2007-04-24, 19:47
Polecający: religia tv
Panna Nikt napisał/a:
przecież nie mówię, że są gorsi ode mnie, tylko że są obrzydliwi.
no ktos kto zasługuje na miano obrzydliwego już automatycznie nie może być równy Tobie , (chyba ze sama sebie tez uważasz za obrzydliwa ) a więc jesli przymiotnik "obrzydliwy" ma wydzwięk negatywny to oni wg Ciebie są gorsi niż Ty - ta nieobrzydliwa. ;p
Taka małą analiza.
Mnie w ogole zastanawia ze powszechnie akceptuje sie przekłuwanie uszu , robi sie to małym dziewczynkom , a nie potrafi sie czesto zaakceptowac innych rzeczy co sobie ludzie przekłuwają , tatuują czy co tam jeszcze. Jesli ktoś sobie zrobi kolczyka na dupie to jest dziwny i chory i co tam jeszcze ale w uszach to juz nie jest dziwactwo. Smieszne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum