• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2008-02-18, 00:07
Autor Wiadomość

Katharsis  

Wysłany: 2007-04-24, 22:22   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

lolinka napisał/a:
Mnie w ogole zastanawia ze powszechnie akceptuje sie przekłuwanie uszu , robi sie to małym dziewczynkom , a nie potrafi sie czesto zaakceptowac innych rzeczy co sobie ludzie przekłuwają , tatuują czy co tam jeszcze. Jesli ktoś sobie zrobi kolczyka na dupie to jest dziwny i chory i co tam jeszcze ale w uszach to juz nie jest dziwactwo. Smieszne.

Picie w domu jest akceptowane przez spoleczenstwo... ale samemu na dworze raczej nie.
Na rozmowe kwalifikacyjna tez nie przychodzi sie raczej z irokezem ;>

Normy ogolnie przyjete przez swiat. Zaakceptuj je lub nie. Nie akceptujac ich masz ciezej w zyciu ;p co wybierasz?

Fatum  

Wysłany: 2007-04-24, 22:32   

lolinka napisał/a:
Mnie w ogole zastanawia ze powszechnie akceptuje sie przekłuwanie uszu , robi sie to małym dziewczynkom , a nie potrafi sie czesto zaakceptowac innych rzeczy co sobie ludzie przekłuwają , tatuują czy co tam jeszcze. Jesli ktoś sobie zrobi kolczyka na dupie to jest dziwny i chory i co tam jeszcze ale w uszach to juz nie jest dziwactwo. Smieszne.

to my decydujemy co jest dla nas dziwactwem/dewiacją/chorobą/obrzydlistwem...
najbardziej dziwi mnie jednak w tej rozmowie to ze np ludzie z dredami stykający się na codzień z dziwnymi spojzeniami starych babć, piszą tutaj coś o tym ze to wszystko jest chore :| NO HALO ! KTO JAK KTO ale niektore osoby powinny spojzec na to z innej perspektywy niz tylko "dewiacja"

mictatencuhtli napisał/a:
Fatum napisał/a:

niby kazda forma samookaleczenia jest swego rodzaju patologią... kolczyki, tatuaze, takze blizny. myśle ze ból to jeden z głównych powodów czemu ludzie wybierają ten rodzaj sztuki na swoim ciele.

dlaczego PATOLOGIA?

samookaleczenie bywa rowniez przejawem najwiekszego poswiecenia komus/czemus - PATOLOGIA nadaje temu juz wyraznie negatywny oddzwiek..
a bol przy tatuowaniu, przekłuwaniu, czy cieciu niekoniecznie da sie zestawic w jednym szeregu..

tak uczą profesorowie na wyzszych uczelniach. nie mozemy zmienic znaczenia wyrazu patologia, mimo ze nadaje czasem negatywny oddzwięk.
i nie chodzi o zestawianie bólu w jednym szeregu ... nie wiem jak inni , ale ja planując kolczyk w moim ciele dokładnie wszystko planuje, przemyślam... nie wyobrazam sobie zeby ludzie robili sobie coś takiego bez dokladneog przemyślenia, nie mozna wrzucic wszystkich ludzi do jednego kostła... nie kazdy freek ktory ma ochote wyrazić siebie za pomocą doznania fizycznego i zmiany wyglądu jest juz sadomaso... to tak jak gdyby z załozenia kazdy polityk był złodziejem, kazdy ksiądz pedofilem a kazdy homofob identyfikował się z Giertychem.

amen :]

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-04-25, 06:32   

Nori napisał/a:

Picie w domu jest akceptowane przez spoleczenstwo... ale samemu na dworze raczej nie.
Na rozmowe kwalifikacyjna tez nie przychodzi sie raczej z irokezem ;>

Normy ogolnie przyjete przez swiat. Zaakceptuj je lub nie. Nie akceptujac ich masz ciezej w zyciu ;p co wybierasz?

ja chodze na romowe kwalifikacyjna tak,jak na codzien - nie mam przez to problemow, wiec i jak widac saludzie,ktorzy to akceptuja:> w tej chwili nie koniecznie trzeba uznawac to za koniecznosc... niedawno robilismy dredy chlopakowi ,ktory pracuje w banku - uwierzy w to ktos na slowo?:>

normy przyjete przez swiat? chciales chyba dodac- przez swiat europejski:>

bo wiekszosc z opisywanych wczesniej rzeczy tez nalezy do ogolnie przyjetych norm - tyle,ze nie w naszym kregu kulturowym:>

[ Dodano: 2007-04-25, 07:36 ]
Fatum napisał/a:

tak uczą profesorowie na wyzszych uczelniach. nie mozemy zmienic znaczenia wyrazu patologia, mimo ze nadaje czasem negatywny oddzwięk.
i nie chodzi o zestawianie bólu w jednym szeregu ... nie wiem jak inni , ale ja planując kolczyk w moim ciele dokładnie wszystko planuje, przemyślam... nie wyobrazam sobie zeby ludzie robili sobie coś takiego bez dokladneog przemyślenia, nie mozna wrzucic wszystkich ludzi do jednego kostła... nie kazdy freek ktory ma ochote wyrazić siebie za pomocą doznania fizycznego i zmiany wyglądu jest juz sadomaso... to tak jak gdyby z załozenia kazdy polityk był złodziejem, kazdy ksiądz pedofilem a kazdy homofob identyfikował się z Giertychem.

amen :]

kiedys profesorowie na uczelniach glosili,ze ziemia jest plaska, a kazdego kto sadzil inaczej uwazano w najlepszym przypadku za heretyka...

:>

DREDY - WARKOCZYKI - CORNROWS - OZDOBY - WŁOSY SYNTETYCZNE

farbenheit  

Wysłany: 2007-04-25, 07:06   
   Polecający: Przeznaczenie

GRATULACJE!!!

właśnie UDOWODNILIśMY Tą ROZMOWąWE POLSKA JEST ZAJEBIśCIE HOMO-KSENO- I BOG -WIE-CO-JESZCZE-FOBICZNA I NIETOLERANCYJNA. :zly:

ispat  

Wysłany: 2007-04-25, 08:51   

farbenheit napisał/a:
właśnie UDOWODNILIśMY Tą ROZMOWąWE POLSKA JEST ZAJEBIśCIE HOMO-KSENO- I BOG -WIE-CO-JESZCZE-FOBICZNA I NIETOLERANCYJNA.

zgodze sie z tym calkowicie
a najgorsze jest to ze rodzice tak wychowuja swoje dzieci
i nie ma czemu sie dziwic ze zamiast rozwijac sie spadamy na same dno..
:/
nasz ukochany kraj

Kurczol  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-04-25, 09:14   
   Polecający: baba jaga ;P

farbenheit napisał/a:
GRATULACJE!!!

właśnie UDOWODNILIśMY Tą ROZMOWąWE POLSKA JEST ZAJEBIśCIE HOMO-KSENO- I BOG -WIE-CO-JESZCZE-FOBICZNA I NIETOLERANCYJNA. :zly:

Musialas do tego temat zalozyc ? oO wystarczy wyjsc na ulice w zle dobranych kolorach a juz sie wszyscy beda na Ciebie krzywo patrzec i zalicza do jakiejs subkultury czy innej grupy zrzeszajacej "innych niz oni czyli gorszych"

ale za to ja gratuluje odkrycia ... lepiej pozno niz wcale ;)

farbenheit  

Wysłany: 2007-04-25, 11:08   
   Polecający: Przeznaczenie

Kurczol napisał/a:

ale za to ja gratuluje odkrycia ... lepiej pozno niz wcale ;)

Co prawda to nie grzech. Jednak wydawało misię że na forum z "dredami" to przyjmie się troszkę inaczej. Byłam w błędzie sorry

[ Dodano: 2007-04-25, 12:10 ]
Cytat:
nasz ukochany kraj
A nasza kree jest biało-czerwona

Kurczol  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-04-25, 11:56   
   Polecający: baba jaga ;P

farbenheit napisał/a:
Co prawda to nie grzech. Jednak wydawało misię że na forum z "dredami" to przyjmie się troszkę inaczej. Byłam w błędzie sorry

HA! ;> czyli tez szufladkujesz ;]

to ze tutaj jest osobny poddzial dla dredow nie znaczy, ze tylko tacy ludzie tutaj przebywaja, a poza tym nie kazdy kto bedzie mial dredy bedzie akceptowal to ze ktos dobrowolnie da sobie wyciac iles tam skory zeby miec ladna blizne.

Ludzie generalnie maja tendencje do demonizacji rzeczy ktorych nie rozumieja lub nie popieraja, bo po prostu nie moga ogarnac wiekszosci z nich, wiec wola znegowac tych ktorzy takie cos wyznaja/popelniaja/daja sobie zrobic itd itp. wyrzucic za margines normalnosci i miec czyste sumienie. łatwiej jest potępic niz zrozumiec i zaakceptowac.

A teraz koniec o ! :P juz sie nie wymadrzam :oczami:

krzak  

Wysłany: 2007-04-25, 12:03   

oczywiscie to co komu sie podoba, to kazdego indywidualna sprawa. wiec moje indywidualne zdanie z ktorom nie zamierzem sie ukrywac mimo ze zaraz zostane oskarzony o brak tolerancji i zrozumienia innych jest takie: jest to tak samo popierdolone jak nadmierne tatuaze czy obwieszanie sie kolczykami. obrzydliwe raczej nie, bo gorsze rzeczy juz widzialem i wycinanie skory jakos mnie nie rusza.
Nori napisał/a:

mozna plynac z pradem a mozna pod prad.
nie rozumiem tych ktorzy swoja kontrowersyjnosc probuja odznaczac wygladem. po prostu nie rozumiem i tyle.
Ostatnio zmieniony przez krzak 2007-04-25, 12:35, w całości zmieniany 1 raz  

ispat  

Wysłany: 2007-04-25, 12:35   

a co powiesz na wegetarianizm czy weganizm???
to ze nie jemy miesa oznacza ze jestesmy popierdoleni i trzeba nas leczyc? :zdziwko:

krzak  

Wysłany: 2007-04-25, 12:59   

pod moim postem wiec chyba do mnie bylo to pytanie. temat o wegetarianizmie juz byl. to ze ktos potrafi sobie czegos odmowic w imie wyszych wartosci bardzo sobie szanuje. ale gdyby taka dieta mila byc dla kogos zagorzeniem dla zdrowia albo znaczaco utrudniac zycie to na pewno powiedzial bym o kims takim ze nadaje sie do leczenia.

Katharsis  

Wysłany: 2007-04-25, 13:12   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Cytat:
to ze nie jemy miesa oznacza ze jestesmy popierdoleni i trzeba nas leczyc?

czemu od razu tak ostro? :/
mictatencuhtli napisał/a:
ja chodze na romowe kwalifikacyjna tak,jak na codzien - nie mam przez to problemow, wiec i jak widac saludzie,ktorzy to akceptuja:>

Ta, ale nie dostaniesz sie wszedzie, gdzie mialbys szanse sie dostac z przecietnym wygladem ;p

Fatum  

Wysłany: 2007-04-25, 14:28   

Cytat:

Ta, ale nie dostaniesz sie wszedzie, gdzie mialbys szanse sie dostac z przecietnym wygladem ;p

jak zdefinijować wygląd przeciętny ?

zresztą , nie zmienimy niczyjego postrzegania pewnych spraw... jedni swoje inni swoje...
a w zyciu chyba o to chodzi zeby nie było tak przeciętnie :]

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-04-25, 15:14   

farbenheit napisał/a:
GRATULACJE!!!

a w jakim celu udawac,ze nie jest?

[ Dodano: 2007-04-25, 16:17 ]
Nori napisał/a:

nie zalezy mi na takiej pracy,gdzie mialbym byc dyskryminowany chocby ze wzgledu na wyglad- staram sie/ mam taka prace, jaka mi odpowieda. niczego wiecej pod tym wzgledem nie potrzebuje ;)

[ Dodano: 2007-04-25, 16:19 ]
krzak napisał/a:
pod moim postem wiec chyba do mnie bylo to pytanie. temat o wegetarianizmie juz byl. to ze ktos potrafi sobie czegos odmowic w imie wyszych wartosci bardzo sobie szanuje. ale gdyby taka dieta mila byc dla kogos zagorzeniem dla zdrowia albo znaczaco utrudniac zycie to na pewno powiedzial bym o kims takim ze nadaje sie do leczenia.

to jest przyklad trafnej i wywazonej oceny - nie trzeba sie zgadzac i jak widac mozna to wyrazic w logiczny i po prostu normalny sposob. wiekszosc moze sie uczyc...

przecietny wyglad- no tak ..lepiej nie wyrozniac sie z szarego tlumu, bo mozna zostac posadzonym w najlepszym wypadku o celowe pokazywanie jakim to jest sie innym i wszystko robi sie na pokaz.. ;)

DREDY - WARKOCZYKI - CORNROWS - OZDOBY - WŁOSY SYNTETYCZNE

Fatum  

Wysłany: 2007-04-25, 19:46   

Cytat:
przecietny wyglad- no tak ..lepiej nie wyrozniac sie z szarego tlumu, bo mozna zostac posadzonym w najlepszym wypadku o celowe pokazywanie jakim to jest sie innym i wszystko robi sie na pokaz.. ;)

niestety tak jest :(

moze ten temat "ludzie są dziwni" nie powinien wogole dotyczyć mniejszości która lubi sadomaso czy wyraza się w jaki kolwiek inny sposób... moze to Ci "normalni" są dziwni ?

niby idziemy na przód ... a mi się wydaje ze nadal się cofamy...

Odpowiedz do tematu