• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Martina
2007-08-01, 10:19
Autor Wiadomość

aisak  

Wysłany: 2007-08-02, 23:53   

mi również tylko 3 minuty , u mnie z makijażem nie muszę się tak bardzo fatygować bo tylko delikatny najlepiej perłowy cień do powiek i tusz do rzęs i na szybko puder sypki i tyle:D ale najlepiej czuje się bez makijażu i jak jestem w domu albo na działce to raczej bez

Sani  

Wysłany: 2007-08-03, 10:34   

Osobiście jedyne co zdaża mi się stosować to tusz, i to "od świeta". Nawet nie chodzi o naturalność, poprostu uczę się na błędach innych, i widze co jak wygląda;)

U innych osób podobaja mi się zielone cienie ;)

Aqusia  

Wysłany: 2007-08-03, 11:09   

Ja się maluję bardzo rzadko. Mam długie, ciemne rzęsy więc tuszu nie potrzebuję, a bez kredki też się obejdę. Pudrów nie używam, bo mam uczucie że moja skóra się dusi pod nimi, a o reszcie tego tałtałajstwa już nie wspominam. Jedyne co używam w miarę regularnie to pomadka ochronna :)
Nawet jeśli bym się malowała regularnie na codzień, to często uprawiam różne sporty i pewnie chodziła bym ciągle porozmazywana. To nie dla mnie.

Beata18 

Wysłany: 2007-08-03, 14:24   

Tylko proszę nie myślcie, ze nakladam na siebie tony pudru, bo to nie prawda!!! Uwielbiam sie malowac, ale nie używam pudru, aż tak żeby sie odznaczał!!!! Mocno maluję tylko oczy, ale mi to pasuje ;) !!! Jak jestem w domu i nigdzie nie wychodzę to sie nie maluje, tylko wcieram w twarz krem odżywczy albo nawilżający i wszystko :) !!!

karolka89  

Wysłany: 2007-08-03, 14:43   

Beata18 ja cie rozumiem bo robie dokładnie tak samo jak ty...jak jestem w domu to sie nie maluje, tylko niekiedy oczy,lubie jak są dość mocno podkreślone.maluje sie tylkowtedy jak gdzieś wychodze albo od święta...a latem jak jest słoneczko to nawt żadko kiedy stosuje podkład... Beata18 jak tam kuleczki juz przetestowane? :P

Metalli-Dziecko  

Wysłany: 2007-08-03, 14:48   

Nie używam pudru, tylko czasem podkreślam oczy :) na co dzień maluję się tylko pomadką ochronną :)
Pulling Your Strings
Justice Is Done
Seeking No Truth
Winning Is All
Find it So Grim
So True
So Real"

Beata18 

Wysłany: 2007-08-03, 14:56   Makijaż!!!!

Karolka89 jeszcze nie, ale w tym tygodniu mam zamiar je kupić ;) !!! Jak mamy słoneczne dni to też nie używam pudru tylko jakiś kremik i to wystarcza ;) !!!

dove  

Wysłany: 2007-08-06, 19:19   

Nie, nie przepadam za malowaniem. Nie używam pudru ani cieni, ani nawet kredek bo moim zdaniem makijaż ma poprawiać urodę a nie ją oszpecać. Puder bardzo niszczy cerę i mam zamiar zacząć go używać przed trzydziestką :] Jedyne co maluję to rzęsy i włosy, zresztą, to czy i jak się malować zależy od sytuacji, od miejsca w jakie się udajemy. Jeśli widzę na ulicy dziewczynę wyglądającą jakby przed chwilą wyszła z konkursu tańca , z toną makijażu na twarzy to uważam to za całkowity brak dobrego smaku. Malowanie się jest sztuką a jeśli ktoś się na tym w ogóle nie zna to lepiej niech się za to wcale nie zabiera.

goga  

Wysłany: 2007-08-07, 11:11   

Lekki makijaż jak najbardziej . Nie lubię się maskować :wstyd:
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć

Giwera  

Wysłany: 2007-08-07, 13:50   
   Polecający: diabeł mnie przysłał

jezzzuu... ja nie lubie się malować... stawiam na naturalność. Często używam błyszczyka ale nic oprócz tego... no dobra, cienie jak jakaś ważniejsza okazja... a tak to wale, nie będę psuć sobie skóry...
I nienawidze jak kobiety mają rzęsy ciężkie od tuszu, kilo pudru na buzi i wogóle.. pff... na to się nie da patrzeć! Błe

„Pożałował wtedy Wiekuisty, że stworzył człowieka na ziemi i ubolewał w sercu Swoim." (I Moj:VI,6)

Joena  

Wysłany: 2007-08-07, 14:13   

kosmetyki ni psują skóry! nie u ważam makijażu za coś niezbędego ale błyszczyk, puder czy podkład i tusz poprostu ładnie wyglądają. Jeśli są dobrze wykorzystane i z umiarem of korz :)

dove  

Wysłany: 2007-08-07, 16:59   

Joena napisał/a:
kosmetyki ni psują skóry!

Ojjj, nie prawda. Faktycznie, nie wszystkie kosmetyki psują skórę, ale jednym z najbardziej się do tego przyczyniających są podkłady, pudry, szczególnie używane przez młode dziewczyny. Cera szybciej się starzeje., pory w skórze są zatykane w wyniku czego skóra nie może oddychać i często, przy nadmiernie tłustej cerze tworzą się wypryski. Ja nie rozumiem niektórych młodych dziewczyn. Większość ma ładną cerę i używa podkładów i pudrów...

Beata18 

Wysłany: 2007-08-07, 17:13   

Dove, ale jezeli dziewczyna używa pudru czy podkladu raz na jakis czas to nic złego!!! Ja praktycznie pudru nie używam, ale lubię bardzo mocno podkreslać oczy!!! A to nic złego, zależy od kobiety co lubi i co uważa za stosowne!!! ;)

dove  

Wysłany: 2007-08-07, 20:34   

Beata18 napisał/a:
jezeli dziewczyna używa pudru czy podkladu raz na jakis czas to nic złego!!!

Nie, no Ok, jeśli od czasu do czasu, ale znam osoby, które nałożą centymetrową tapetę, aż im spływa w gorący dzień i właściwie te dziewczyny miałam na myśli. :]
Beata18 napisał/a:
zależy od kobiety co lubi i co uważa za stosowne!!! ;)

Tak i jeśli jej taki a nie inny makijaż pasuje. Mi np. podoba się podkreślanie oczu kredką a niestety ja tego nie robię bo mi po prostu nie pasuje, nie do moich oczu :(

youtis  

Wysłany: 2007-08-07, 21:30   

hmmmnie wiem czy to dziwne czy nie... ja sie nigdy nie malowałam, nawet nie potrafię i jakoś nie ciągnie mnie do tego. Oczy, rzęsy, usta, wszystko naturalne :P nawet solarium nie lubie.hmm moze jestem z innej planety :D ale mnie to nie przeszkadza :D lubię być naturalna :D

Odpowiedz do tematu