Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Martina
2007-08-01, 10:19
Autor Wiadomość

narja 

Wysłany: 2007-08-21, 22:28   

ja się odprężam przy malowaniu. bardzo lubie to robić. tylko potem "zmywać się" nienawidzę :/

Beata18 

Wysłany: 2007-08-22, 00:25   

Tynka88, ja tez nie wiem co Im tak bardzo przeszkadza?! Mój facet mówi "dla mnie mozesz byc bez makijażu", ale ja nie potrafię nigdzie wyjść nie umalowana..! No cóż Nas Kobiet chyba nic i nikt nie zmieni ;) ! Narja ja też nie lubię zmywać makijażu, to w tym wszystkim jest najgorsze.....! Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny które sie wypowiedziały no i nielicznych facetów Oczywiście dalej piszcie ;)

Szalona Sandra  

Wysłany: 2007-08-22, 16:37   

Beata18 napisał/a:
Mój facet mówi "dla mnie mozesz byc bez makijażu", ale ja nie potrafię nigdzie wyjść nie umalowana..! No cóż Nas Kobiet chyba nic i nikt nie zmieni ;) ! Narja ja też nie lubię zmywać makijażu, to w tym wszystkim jest najgorsze.....!

czesc Beatka. czesc Dziewczyny.
On moze tak mowic, ale jak masz fajny makijaz to mu sie podobasz. No chyba, ze on sie obawia, ze jak dobrze wygladasz to inni mezczyzni moga sie Toba jeszcze bardziej interesowac. Ja im nigdy nie wierze w takie slowka.

Zmywanie makijazu wieczorem nie jest niczym przyjemnym ale nie wolno nigdy o tym zapominac. Skora musi odpoczac w trakcie snu i najwazniejsze aby pomieszczenie gdzie sie spi bylo bardzo dobrze przewietrzone, a najlepiej zeby okno moglo byc uchylone przez cala noc jezeli nie jest zbyt zimno.
Osobiscie uwazam,ze nie ma nic zlego w dobrze zrobionym makijazu.
Wiele dziewczyn nie wie jak do tego podejsc i pozniej wygladaja koszmarnie, a tego mozna sie nauczyc.
Moja ulubiona firma to Bobbi Brown ale jest wiel innych, ktore sa rowniez dobre. bardzo wiele dobrych kosmetykow jest produkowanych przez polskich producentow i sa na poziomie swiatowym.

Firma Bobbi Brown zostala zalozona przez kobiete (Bobbi Brown) z wieloletnim doswiadczeniem w tej branzy i goraco wszystkim zainteresowanym polecam jej publikacje. Mysle, ze wiele informacji na jej temat jest dostepnych w Internecie.
(szukajcie np. Bobbi Brown i Annemarie Iverson) pani Bobbi robila makijaz wielu znanym gwiazdom i jest bardzo znana i szanowana osoba w przemysle kosmetycznym.
pani Bobbi nie zajmuje sie tylko makijazem, ale takze zdrowiem i odpowiednim odzywianiem bo bez tego to zaden makijaz nie ma wiekszego sensu.

Goraco wszystkie Was pozdrawiam i jak to bylo w jedej piosence
"You are beautiful, no matter what they say"
Yeah!!! :D

p.s.
a ta piosenka to troche kicz, fajny refren, ale ja lubie troche bardziej ostre kawalki

Beata18 

Wysłany: 2007-08-22, 22:32   

Szalona Sandra witam Cię ;) ! Mam pytanie, malujesz sie co dziennie? Ta firma Bobbi Brown produkuje drogie kosmetyki? Pytam, bo używam jedynie kosmetyków z AVON-u! Mi nie zależy na cenie, a na jakości kosmetyków! Pozdrawiam

Patrycja15  

Wysłany: 2007-08-25, 11:33   
   Polecający: dzieki sobie :>

Uważam że malowanie może podkreślić osobowość np, ja używam tuszy, kredki albo cieni :> Jeśli uzuwam tuszu i cienia to kredka podkreslam oko delikatnie a gdy tylko tusz i kredka to kreke biore mocniej. Zazwyczaj cien uzywam pod kolr ubrania heh :) :) :) :)

pudrowa  

Wysłany: 2007-08-25, 12:19   

kiedy się spieszę to wystarcza mi 5 minut na makijaż.
ale jak mam iść na impreze to i nawet 20 potrafie przy nim spędzić.
dobrze spasowaną z ciałem.'

Szalona Sandra  

Wysłany: 2007-08-26, 18:18   

czesc Beatka,

Co do tej firmy Bobbi Brown to cena ich kosmetykow jest troche wyzsza, ale nie jest to jakas drastyczna roznica. Nie uzywam ich codziennie, ale 3-4 razy w tygodniu minimum. Ogolnie lubie makijaz i moglabym robic go codziennie, ale staram sie dac skorze odpoczywac jak najczesciej, nadmierny makijaz moze mocno wysuszac. Jezeli nie wychodze nigdzie to raczej staram sie robic w tym czasie jakies maseczki i uzywam kremow nawilzajacych, serum itd.

Jezeli nie zalezy Ci na cenie to bardzo polecam firme Sheer Cover, totalna rewelacja na rynku. Wiekszosc aktorek, modelek, prezenterek w telewizji amerykanskiej i angielskiej uzywa wlasnie ich kosmetykow, taki hi-class makeup z Hollywood. http://www.sheercover.com/ :)
Po uzyciu ich pudru twarz wyglada promienujaco i bardzo zdrowo. Nie spoktalam sie jeszcze z niczym lepszym do tej pory a pracuje duzo z modelkami i fotografami.

pozdrawiam goraco

Anton  

Wysłany: 2007-08-26, 21:36   
   Polecający: google

Nie maluję się, bo mi sie nie chce :| Jeżeli czas znajduję przed wyjściem i nie mam co ze sobą zrobic to idę do łazienki śmyrgam się tuszem i tyle jest mojego malowania :chytry: Kiedyś lekko się cieniem do powiek potraktowałam ale potem dziwacznie sie czułam.

ChceCofaćCzas  

Wysłany: 2007-08-27, 00:43   

Wydaje mi się, że makijaż może po prostu dodawać kobiecie pewności. Może być dla niej tym, czym dla mężczyzn chociażby żel na włosach, którego jedną z zalet może być np. efektowny wygląd.
Analogii w tym przypadku jest znacznie więcej. Zobaczmy- są dziewczyny, którym podobają się "nażelowani" faceci, ale znajdą się też osoby, dla których będzie to zupełnie obojętna sprawa.
I odwrotnie: znajdą się mężczyźni, dla których ostry makijaż u kobiet to podstawa, a znajdą się też ci, których zdaniem makijaż jest rzeczą zbędną lub będący formą przesadnego manifestowania swej "kobiecości".

sylwik666  

Wysłany: 2007-08-27, 09:50   

Ja tam sie praktycznie wogole nie maluje. Bo po co? Czasem jak jest jakas okazja albo impreza to maluje oczy czarna kredka i juz :D
z chłopakami piję wino!

mar+a 

Wysłany: 2007-08-27, 14:20   

u mnie makijaż wygląda tak nakładam najpierw krem nawilżający potem puder i tuszuje czarnym tuszem tylko rzesy ale lubie je miec mocnow ytuszone wtedy moje rzesy sa strasznie długie:D on zwykle trwa 20 minut

Beata18 

Wysłany: 2007-08-28, 00:54   

Szalona Sandra, dziękuję Ci za odpowiedź! Na pewno skorzystam z firmy Bobbi Brown i zakupię ich kosmetyki! Zobaczę czy beda mi odpowiadały....?! Pozdrawiam Ciebie Droga Sandro i wszystkie dziewczyny!! ;)

rudasna  

Wysłany: 2007-09-07, 18:39   

W roku akademickim to się maluję... tuszem do rzęs :D ewentualnie na jakąś impreze jeszcze cień do powiek dojdzie ;)
pomadka ochronna, ewentualnie jakiś błyszczyk
w wakacje chodzę bez makijażu w ogóle, z czystego lenistwa :D
nieraz idąc na uczelnie zdarzyło mi się zorientować że zapomniałam się pomalować dopiero w windzie jak spojrzałam do lustra, które tam wisi ;)
Muszą chodzić do góry nogami..."

agaciar 

Wysłany: 2007-09-08, 15:15   

malowanie to moje hobby ale szkoda ze puder postarza :(

Neylla  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-09-08, 15:26   

Beata18 napisał/a:
Dziewczyny, czy lubicie sie malować?
Nie. Nie maluję się i w przyszłości też nie zamierzam :P
karolka89 napisał/a:
ale nie lubie jak dziewczyn mają przysłowiową ''tapete'' na twarzy.
Eee... Skąd ja to znam. W szkole codziennie widzę takie :znudzony:

Odpowiedz do tematu