przyjemność sprawia mi jedynie malowanie oczu i w sumie do tego ogranicza się cały mój makijaż.
podkładu/pudru nie używam, bo mam straasznie suchą skórę i po paru godzinach zaczynają mi się skupiać w takie plamki. poza tym ja w kółko o coś pocieram twarz. albo o ręce, albo o kogoś, albo o chusteczki czy kij wie co jeszcze, więc w sumie i tak się nienaruszony nie utrzyma.
kiedyś namiętnie używałam błyszczyków, ale przeszkadzają mi przy buziakach więc po prostu już nie używam.
Lubię się malować, ale bez przesady. Dobrze się czuję w odcieniach naturalnego brązu. Puder, cienie do powiek, kredka, tusz, pomadka. Ale wszystko z umiarem. Makijaż ma być delikatny. i subtelny.
ja tez lubie sie malowac makijaz dodaje wdziekow ja uzywam kredki i tuszu , czasami tez fluidu. w mlodym wieku nie mozna uzywac szminek ani cieni, bo nie za ciekawie to potem wyglada. ogolnie podobaja mi sie makijaze ale nie z przesadą błyszczyk tusz kredka i koniec
jesli chodzi o makijaz, to jestem minimalistka - dobry podklad (jesli moja cera zaczyna brzydko figlowac), tusz, czasem podkresklam oczy kredka... i tyle
do ustu uzwyam szminki ochronnej
cenie sobie naturalnosc i moim zdaniem najlepszy makijaz to ten, ktorego nie widac ; ]
_________________ Ja - metr siedemdziesiąt pięć
dziko rosnącego nieba
Wysłany: 2007-11-03, 22:48
Polecający: zajrzałam i się zalogowałam:D:D
Ja praktycznie się nie maluję tylko tuszem rzęsy ładnie pomaluje i na usta nałożę błyszczyk. Mam takie duże oczy że nie potrzebne są mi kreski, tylko czasami delikatny złoty cień.:)
_________________ Kocham Cie moimi myślami, całymi dniami i nocami, wszystko zrobie wszystko dla ciebie, a miłość , miłośc nas rozgrzeje.
Kochana zależy czego szukasz...?!
Chcesz mieć mocny czy delikatny makijaż?
Jaki masz kolor oczu? Bo to przeważnie pod kolor oczu dobieramy cienie!
Naprawdę musisz napisać jaki chcesz stosować makijaż, na pewno poradzę !
hm...Też lubię się malować zazwyczaj używam tuszu do rzęs i cieni w kolorach beżu,brązu
i srebra...jak mam jakąś imprezę itp. to używam kredki do oczu a na co dzień też podkładu bardziej dostosowany do koloru mojej skóry nie za mocny..;) Pozdrawiam!:)
a ja się lubię malować <nanana> z reguły używam brązowych, szarych lub grafitowych cieni do powiek, kredek, tuszu do rzęs i jasnego błyszczyka lub "bladej" pomadki czasami tylko tuszu i jasnej pomadki. a kiedy indziej potrafię wyjść z domu w ogóle bez makijażu i też jest dobrze
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
na codzień zawsze maluje oczka zregóły brązowym cieniem mam ciemną karnacje wiec pasuje nad tym czarna kreska grubiej przy zewnetrznej stronie oka, do tego oczywiscie tusz czarny czasem brazowy zalezy od ubran. A kiedy gdziej wychodze na spotkanie to podkład i na to puder, kiedy mam złe dni nie maluje sie nie jest to dla mnie takie ważne. Tak czy siakzarowno bez jak i z makijazem czuje sie dobrze
_________________ "Trzymam skronie, tam - w koronie chmur i gromów"
Wysłany: 2007-12-28, 19:17
ja sie nie maluje żadnymi pudrami, tuszem do rzęsitp. Mi wystarczy tylko błyszczyk. Mam ładna cere i dobrze wyglada bez pudru. A co do oczu to i tak wszyscy myslą ze maluje rzesy bo mam takie ciemne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum