A ja się wcale nie maluję po co mi to?szkoda czasu i pieniędzy
W sumie racja. Potworom nic nie pomoze, a ładne i bez kolorowania jest ładne. I sama takie własnie makijarze preferuje. Naturalne. Lekkie podkreslenie zalet i nieprzesadne zatuszowanie wad
Izabella, Rimmel ma zawsze zajebiste tusze <black extreme>
Potworom nic nie pomoze, a ładne i bez kolorowania jest ładne.
Polemizowałabym. Nawet niezbyt urodziwa panna z dobrze zrobionym makijażem może okazać się nagle całkiem estetycznym zjawiskiem. Wiadomo, że rysów twarzy jej to nie zmieni, ale może skutecznie ukryć to i owo i wyeksponować, to, co wyeksponować warto. Poza tym nawet niepiękna kobieta z delikatnym, naturalnym, nierzucającym się w oczy makijażem zawsze sprawia wrażenie o wiele bardziej zadbanej, a to już spory plus.
Biene napisał/a:
Rimmel ma zawsze zajebiste tusze
Najbardziej beznadziejne tusze do rzęs, jakie miałam przyjemność używać (a przetestowałam już sporo), były właśnie z tej firmy. Nie znoszę.
Makijaż to super sprawa ale trzeba to potrafić. Ja służę makijażem koleżankom od dawna po prostu to lubię i jakoś daję radę. Na co dzień używam czarnej kredki do zew. kącików oka, tuszu do rzęs i styka. Obrzydza mnie tapeciarstwo według mnie to ma mało wspólnego z makijażem. Naturalne piękno to skrajny przypadek większość kobiet albo ma coś do poprawienia albo chcę poprawić lub ma to gdzieś i się nie maluje.
Używam tylko tuszu do rzes i czasem błyszczyka bo mój facet go nie lubi.. Tapety na sieie nie nakładam bo to wstrętne. Niektóre laski naprawde przesadzają.. Zero pudru.. !
Używam tylko tuszu do rzes i czasem błyszczyka bo mój facet go nie lubi.. Tapety na sieie nie nakładam bo to wstrętne. Niektóre laski naprawde przesadzają.. Zero pudru.. !
Niedawno zaczęłam sobie malować oczy: tusz, kredka, jakies cienie. Ale zawsze mi się rozmazuje i jesli długo nie spojrzę w lustro, to mam jakby czarne wory pod oczami nie mogę tego opanować...
Możecie mi polecić jakąś kredkę, które, za przeproszeniem, tak nie zjeżdża?
Zlazdzisia zależy czy chodzi Ci o kredkę do oczu czy o kredkę na powieki..?!
Między tym, a tym jest zasadnicza różnica: na powiekę to wiesz jak, a do oczu chodzi tu o malowanie się wewnątrz oka, aby zrobić sobie kreskę!
Ja te kreski maluję pod dolnymi rzęsami, a później nanoszę jeszcze na to cień, ten który mam na powiece!
ja bardzo lubię się malować, zwłaszcza w odcieniach brązu i złota, chociaż najczęściej makijaż dobieram do koloru ubrania itd. dzięki makijażowi wyglądam poważniej. nie mam jednak "oporów" pokazać się na ulicy bez podmalowanego oka
szczerze mowiac to ja nie cierpie sie malowac ;/ nie umiem ;/ i nie lubie, malujcie sie dziewczyny a na starosc bedziecie wygladac jak 10 lat wiecej...
Lubie się malować i robie to zawsze jak tylko wychodzę z domu. Ostatnio prawie zawsze używaj tylko podkładu, pudru i tuszu, nieraz jakiś błyszczyk. Nieraz lubię się też mocniej pomalować, kiedyś dość często to robiłam teraz zwyczajnie mi się nie chce z tym bawić. Ale mocno wytuszowane rzęsy to dla mnie podstawa.
szczerze mowiac to ja nie cierpie sie malowac ;/ nie umiem ;/ i nie lubie, malujcie sie dziewczyny a na starosc bedziecie wygladac jak 10 lat wiecej...
nie strasz bzdurami... ^^
to, że ty się nie umiesz malować nie znaczy, że inni mają sobie to darować ^^
nie strasz bzdurami... ^^
to, że ty się nie umiesz malować nie znaczy, że inni mają sobie to darować ^^
popieram! ja maluję tylko oczy i to głównie same rzęsy i nie wydaje mi się, żebym przez to miała wyglądać później starzej o 10 lat. zwłaszcza, że wygladam młodziej niż mam na liczniku heh
_________________ "The memories are bittersweet
Good times we can't repeat
Those days are gone and we can't never get them back "
malujcie sie dziewczyny a na starosc bedziecie wygladac jak 10 lat wiecej...
nie dramatyzujmy, wszak niektórzy wiedzą cóż znaczy umiar i podstawowa higiena. Ważne, by w nocy skóra oddychała całą swoją powierzchnią - a leci właśnie licznik do przodu tym, którzy chociażby nie zmywają makijażu na noc - co dla mnie jest totalnie niezrozumiałe.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum