• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Martina
2007-08-01, 09:19
Autor Wiadomość

Biene  

Wysłany: 2008-03-10, 09:43   
   Polecający: www.google.pl

zielono-mi napisał/a:
A ja się wcale nie maluję po co mi to?szkoda czasu i pieniędzy
W sumie racja. Potworom nic nie pomoze, a ładne i bez kolorowania jest ładne. I sama takie własnie makijarze preferuje. Naturalne. Lekkie podkreslenie zalet i nieprzesadne zatuszowanie wad ;)

Izabella, Rimmel ma zawsze zajebiste tusze :znudzony: <black extreme>

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-03-11, 00:28   

Biene napisał/a:
makijarze
'makijaże'
Biene napisał/a:
Potworom nic nie pomoze, a ładne i bez kolorowania jest ładne.
Polemizowałabym. Nawet niezbyt urodziwa panna z dobrze zrobionym makijażem może okazać się nagle całkiem estetycznym zjawiskiem. Wiadomo, że rysów twarzy jej to nie zmieni, ale może skutecznie ukryć to i owo i wyeksponować, to, co wyeksponować warto. Poza tym nawet niepiękna kobieta z delikatnym, naturalnym, nierzucającym się w oczy makijażem zawsze sprawia wrażenie o wiele bardziej zadbanej, a to już spory plus.
Biene napisał/a:
Rimmel ma zawsze zajebiste tusze
Najbardziej beznadziejne tusze do rzęs, jakie miałam przyjemność używać (a przetestowałam już sporo), były właśnie z tej firmy. Nie znoszę.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Beata18 

Wysłany: 2008-03-11, 23:00   

Jeśli chodzi o tusze to ja używam Ekstremalnie podkręcający z AVON-u, dla mnie ten jest super i raczej przy nim zostanę...!

embrasser 

Wysłany: 2008-03-19, 19:26   

Makijaż to super sprawa ale trzeba to potrafić. Ja służę makijażem koleżankom od dawna po prostu to lubię i jakoś daję radę. Na co dzień używam czarnej kredki do zew. kącików oka, tuszu do rzęs i styka. Obrzydza mnie tapeciarstwo według mnie to ma mało wspólnego z makijażem. Naturalne piękno to skrajny przypadek większość kobiet albo ma coś do poprawienia albo chcę poprawić lub ma to gdzieś i się nie maluje.

Keiko  

Wysłany: 2008-04-14, 08:17   

Ja sobie kładę na rzęsy tylko tusz wydłużajaco podkręcający- Lycra Extend (Astor) i moge wychodzic z domu XD

KlauduSiaa 

Wysłany: 2008-05-07, 14:47   

Używam tylko tuszu do rzes i czasem błyszczyka bo mój facet go nie lubi.. Tapety na sieie nie nakładam bo to wstrętne. Niektóre laski naprawde przesadzają.. Zero pudru.. !

zlazdzisia 

Wysłany: 2008-05-08, 17:40   

KlauduSiaa napisał/a:
Używam tylko tuszu do rzes i czasem błyszczyka bo mój facet go nie lubi.. Tapety na sieie nie nakładam bo to wstrętne. Niektóre laski naprawde przesadzają.. Zero pudru.. !

Niedawno zaczęłam sobie malować oczy: tusz, kredka, jakies cienie. Ale zawsze mi się rozmazuje i jesli długo nie spojrzę w lustro, to mam jakby czarne wory pod oczami :hyhy: nie mogę tego opanować...
Możecie mi polecić jakąś kredkę, które, za przeproszeniem, tak nie zjeżdża? ;)

Beata18 

Wysłany: 2008-05-12, 20:56   

Zlazdzisia zależy czy chodzi Ci o kredkę do oczu czy o kredkę na powieki..?!
Między tym, a tym jest zasadnicza różnica: na powiekę to wiesz jak, a do oczu chodzi tu o malowanie się wewnątrz oka, aby zrobić sobie kreskę!
Ja te kreski maluję pod dolnymi rzęsami, a później nanoszę jeszcze na to cień, ten który mam na powiece!

smiley9 

Wysłany: 2008-05-19, 07:58   

ja bardzo lubię się malować, zwłaszcza w odcieniach brązu i złota, chociaż najczęściej makijaż dobieram do koloru ubrania itd. dzięki makijażowi wyglądam poważniej. nie mam jednak "oporów" pokazać się na ulicy bez podmalowanego oka :)

zogusia 

Wysłany: 2008-06-02, 14:35   

szczerze mowiac to ja nie cierpie sie malowac ;/ nie umiem ;/ i nie lubie, malujcie sie dziewczyny a na starosc bedziecie wygladac jak 10 lat wiecej...

dkf  

Wysłany: 2008-06-02, 16:20   

Lubie się malować i robie to zawsze jak tylko wychodzę z domu. Ostatnio prawie zawsze używaj tylko podkładu, pudru i tuszu, nieraz jakiś błyszczyk. Nieraz lubię się też mocniej pomalować, kiedyś dość często to robiłam teraz zwyczajnie mi się nie chce z tym bawić. Ale mocno wytuszowane rzęsy to dla mnie podstawa.

Karczoch  

Wysłany: 2008-06-02, 19:14   

zogusia napisał/a:
szczerze mowiac to ja nie cierpie sie malowac ;/ nie umiem ;/ i nie lubie, malujcie sie dziewczyny a na starosc bedziecie wygladac jak 10 lat wiecej...

nie strasz bzdurami... ^^
to, że ty się nie umiesz malować nie znaczy, że inni mają sobie to darować ^^

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

narja 

Wysłany: 2008-06-05, 19:28   

Karczoch napisał/a:
zogusia napisał/a:

nie strasz bzdurami... ^^
to, że ty się nie umiesz malować nie znaczy, że inni mają sobie to darować ^^

popieram! ja maluję tylko oczy i to głównie same rzęsy i nie wydaje mi się, żebym przez to miała wyglądać później starzej o 10 lat. zwłaszcza, że wygladam młodziej niż mam na liczniku heh

Leilah  

Wysłany: 2008-06-05, 19:49   

podstawa jest krem,a potem tusz,czesto kredka do tego,czasem cien i obowiazkowo podklad+lekki puder

kochanica Karczocha^^

Colorblind  

Wysłany: 2008-06-06, 16:41   

zogusia napisał/a:
malujcie sie dziewczyny a na starosc bedziecie wygladac jak 10 lat wiecej...
nie dramatyzujmy, wszak niektórzy wiedzą cóż znaczy umiar i podstawowa higiena. Ważne, by w nocy skóra oddychała całą swoją powierzchnią - a leci właśnie licznik do przodu tym, którzy chociażby nie zmywają makijażu na noc - co dla mnie jest totalnie niezrozumiałe.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Odpowiedz do tematu